Ontdek… Curaçao:

Een dagje in het kleurrijke Willemstad!

 

Curaçao… Het eiland met de prachtige witte zandstranden en het mooie heldere blauwe water… Een echte droombestemming!

Curaçao staat natuurlijk bekend om haar prachtige stranden. Je kunt hier dus heerlijk luieren op het strand, maar er zijn nog een heleboel andere dingen te doen. Wat dacht je van een dagje Willemstad?

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en een van de bekendste plekken van het eiland. Iedereen kent de foto’s wel van de handelskade met de kleurrijke gebouwen en de Koningin Emmabrug. Het historische centrum van Willemstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets! Er zijn gezellige terrasjes, overal muziek en prachtige gekleurde gebouwen.

Vorig jaar was ik samen met Sander en mijn ouders op Curaçao. Wanneer je op Curaçao bent, mag een dagje Willemstad eigenlijk niet aan je vakantie ontbreken. Vanaf ons appartement bij de Jan Thiel baai namen we de bus om deze gezellige stad te ontdekken.

Wat mag je niet missen in Willemstad? Je leest het hieronder!

 

De Koningin Emmabrug en de Handelskade

Een heel herkenbaar beeld van Willemstad is de Handelskade met de gekleurde huisjes en de Koningin Emmabrug (ook wel de pontjesbrug genoemd). Ik denk dat iedereen dat plaatje wel herkent! Hier moet je dan ook echt even gestaan hebben. Wanneer je over de brug wandelt richting de wijk Otrobanda, heb je een geweldig uitzicht op de gekleurde huisjes aan de kade. Wanneer je een bel hoort, dan weet je dat de pontjesbrug open zal gaan. Je hebt dan ongeveer 3 minuten om de brug te verlaten. Wanneer de brug voor langere tijd open blijft, gaan er veerboten varen, zodat je dan toch naar de overkant kunt. Het is erg leuk om te zien hoe dit allemaal werkt.

Curacao Willemstad Emmabrug

 

De wijk Punda

Aan het water vind je het prachtige gele Fort Amsterdam. Vroeger werd dit fort gebruikt als verdedigingswerk en als plaatselijk hoofdkantoor van de West-Indische Compagnie. Tegenwoordig wordt het gebouw in gebruik genomen door de Curaçaose regering. Je kunt een bezoek brengen aan de binnenplaats.

Aan de Sha Caprileskade vind je de markt aan het water, waar kooplieden vanuit Venezuela vanaf hun boten hun etenswaar of andere producten verkopen. Omdat landbouw op Curaçao beperkt voorkomt, vind je hier ook veel verse groenten en fruit. Je kunt langs deze markt lopen en nog wat leuke souvenirs shoppen.

Wil je een echte Curaçaose leven induiken? Breng dan voor je lunch een bezoek aan Plasa Bieu. Neem plaats tussen de locals op een van de lange banken en proef de lokale delicatessen, zoals diverse stoofschotels en maaltijdensoepen. Super leuk!

Curacao Willemstad Punda Drijvende markt

 

De wijk Otrabanda

Aan de overkant van het water vind je de wijk Otrabanda. Langs het water staan souvenirskraampjes en als je naar links loopt kom je bij het Rif Fort. Ook dit fort werd gebouwd om Willemstad te beschermen. Binnen de vestigsmuur vind je nu meerdere winkeltjes, gezellige terrasjes en restaurantjes. Als je via een van de trappen naar boven klimt, heb je door een van de kleine raampjes een prachtig uitzicht over Punda.

Wanneer je wat verder door loopt, kom je terecht bij de Cruiseterminal. Hier liggen vaak enorme schepen die hordes toeristen afzetten voor een dagje Willemstad. Het ligt aan een soort van parkje. Een fijne plek om even bij te komen van de drukte in de stad. Ook hier in de omgeving vind je meerdere winkeltjes.

Een andere leuke plek in Otrobanda is Kura Holanda. Dit vijfsterren hoteldorp bestaat uit authentieke volkswoningen waar je nu dus kunt overnachten. Je kunt hier rondlopen in het dorpje en  de prachtige tuin en je vergapen aan de mooie huizen en kunstwerken. Ook vind je hier het slavenmuseum. Erg indrukwekkend en confronterend, maar zeker de moeite waard!

Ben je inmiddels toe aan avondeten? Ga dan zeker op bezoek bij De Gouverneur en probeer een plekje te bemachtigen buiten op het terras met uitzicht op het water. Ze hebben hier heerlijke cocktails en een fijne kaart met voor ieder wat wils. Ook kun je hier heerlijke lokale gerechten proberen. Het eten was hier echt heerlijk!

Curacao Willemstad Rif Fort Otrobanda

 

De wijk Pietermaai

Wanneer je vanuit Punda iets verder doorloopt, kom je terecht in de wijk Pietermaai. Dit was vroeger niet de meest fijne buurt van Willemstad, maar inmiddels is het hier juist heel gezellig geworden. Dwaal hier lekker door de straatjes tussen de kleurrijke huizen en de prachtige muurschilderingen.

’s Avonds kun je hier heerlijk eten in een van de restaurantjes, waar je ook vaak live muziek zult aantreffen. En ze zijn hier gek op barbecuen 🙂

Curacao Willemstad Pietermaai

 

Je ziet het; er is in Willemstad dus echt genoeg te doen en te zien. Je kunt je hier dus zeker een dag goed vermaken! Ik vond het heerlijk om een dagje rond te dwalen door deze stad en heerlijk te eten.  

Ben jij wel eens in Willemstad geweest? Wat vond jij leuk aan deze stad?

 

Wil je meer weten over een reis naar Curaçao? Lees dan alles wat je wilt weten op de landenpagina Curaçao.

Wanneer je op Curaçao bent, mag een dagje Willemstad eigenlijk niet aan je vakantie ontbreken. Wat mag je niet missen in Willemstad? Je leest het hier!

Nog meer inspiratie:

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1533569562184", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000012807001","familyId":"","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Het%20oog%20in%20%27t%20zeil%20stedenreeks%20-%20Dushi%20Willems...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1533569562184"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523464741324","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000088213342","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Dit%20is%20Curacao%20Editie%202018/2019%2C%20P.C.%20van%20Mastrigt","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523464741324"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523464758274","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1001004011529269","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"ANWB%20extra%20-%20Curacao%2C%20Thijs%20Kateman","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523464758274"></script>
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- Adv Liggend onderkant pagina --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:728px;height:90px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-5995437858520751"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="9193661069"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>