Ontdek… Canada:

De leukste wildlife excursies in zuidwest Canada

 

Als je naar het zuidwesten van Canada gaat (naar British Columbia en Alberta), ga je natuurlijk ook om wildlife te spotten. Zowel op het land, als in het water (en in de lucht) zijn de meest geweldige dieren te vinden, als je goed zoekt! Helaas lukt dat lang niet altijd zonder het getrainde oog van een tourguide. Zij weten als geen ander waar de dieren graag komen en op welke tekenen ze moeten letten.

Dankzij het deelnemen aan wildlife excursies heb ik prachtige dieren kunnen zien, wat anders nooit was gelukt. Onderstaande drie excursies vond ik écht te gek om te doen.

 

1. Bears & Birds tour in Ucluelet

Met een heerlijk authentiek bootje en (bijna authentieke) kapitein ga je op pad om langs de kust op zoek te gaan naar beren, roofvogels en andere dieren. Onze kapitein woont en vaart hier al jarenlang en kon ons dus alles vertellen over de omgeving en het wildlife dat hier woont. Al snel zagen we de eerste roofvogels, zeehonden en zelfs een paar hertjes! Met de grootste inspanning zocht de kapitein net zo lang tot we ook een zwarte beer gespot hadden 😀 Heel gaaf! We boekten deze excursie bij Subtidal Adventures.

Bearwatching in Ucluelet, Canada

2. Whalewatching tour in Tofino

Ten westen van Vancouver Island is de kans om wilde zeedieren te zien vrij groot. In de wateren rond Tofino leven grijze walvissen, bultruggen, orka’s en andere bijzondere diersoorten. Bijvoorbeeld deze schattige zeeotter, die gezellig bij de boot bleef hangen, zodat we heel lang naar hem konden kijken. Jamies Whaling Station biedt verschillende soorten boten aan, van een avontuurlijke zodiac tot een comfortabele overdekte cruiser. Doordat de gidsen met elkaar communiceren over gespotte dieren, heb je veel kans om in de buurt van een walvis te komen!

Whalewatching in Tofino, Canada

3. River Safari in Blue River

Ten oosten van Well Gray Provincial Park ligt het dorpje Blue River. Er is niet zoveel bijzonders in dit dorpje behalve de River Safari. Per speedboot of jeep ga je de ongerepte natuur in op zoek naar Grizzly beren. Ons werd geadviseerd met de boot te gaan, omdat daarmee de laatste paar uur de meeste beren waren gespot. En terecht! We vaarden een meer op en al snel stuurde de kapitein richting het achterste stuk waar twee beren met elkaar in gevecht waren. Even later zagen we nog een beer die rustig langs de waterkant op zoek was naar eten. Omdat iedereen ademloos zat te kijken en we heel dicht in de buurt kwamen, kon je hem zelfs horen snuffelen. Een onvergetelijke ervaring!

Bearwatching in Blue River, Canada

 

Het zoeken naar wildlife in prachtige ongerepte natuur van Canada heeft een enorme indruk op mij gemaakt!

Ben jij weleens in Canada op zoek geweest naar wildlife? Wat heb jij gespot en wat maakt het meeste indruk op jou?

 

Dit zijn de beste wildlife excursies in zuidwest Canada. Spot hier onder andere zwarte beren, walvissen, roofvogels en zeeleeuwen. Lees snel meer!
Geschreven door: Kayleigh

Geschreven door: Kayleigh

Reisde naar Canada in juli 2016

Nog meer inspiratie:

Wil je op de hoogte blijven?