Weekendje Luik:

Een aanrader of niet?

 

Dit jaar hebben we voor het eerst afgesproken met mijn familie dat we elkaar geen cadeaus meer geven voor elkaars verjaardagen. In plaats daarvan sparen we dat geld op en gaan we er iets leuks van doen! Ons eerste uitje bracht ons dus in Luik!

De meningen zijn sterk verdeeld over deze stad. Luik staat bekend als een industriële stad met veel hoge gebouwen, maar ik was benieuwd of deze stad nog meer te bieden heeft? Ik ging op onderzoek uit en laat je in dit artikel weten wat ik ervan vond.

 

Let’s go!

Vanuit Nederland reden we naar deze Belgische stad. Via Airbnb had ik een accommodatie geboekt en ik was er erg benieuwd naar!

Bij aankomst werden we direct verrast! We mochten het weekend doorbrengen in een prachtig appartement met 3 slaapkamers met allemaal hun eigen badkamer. Het was modern ingericht en helemaal de sfeer waar ik zo van hou! Het gemeenschappelijke deel bestond uit een woonkamer met lange eettafel, gezellige stoeltjes, een mega uitgebreide keuken en als toppunt de prachtige muurtekening van Luik. Wat een pareltje was dit! Mocht je in de buurt van Luik willen overnachten, dan raad ik je absoluut het appartement LaGrange aan. Het mooie is dat wij hier voor € 25,00 per persoon per nacht hebben geslapen! Leuke deal 😉

 

Ben je van plan om binnenkort een accommodatie via Airbnb te gaan boeken? Ik mag jou een korting van € 25,00 aanbieden op jouw eerste boeking! Gebruik hiervoor deze Airbnb Kortingslink

 

 

Weekendje Luik LaGrange

 

Luik ontdekken

Vanaf ons appartement zijn we richting de stad gaan lopen. We zaten hoog boven de stad, waardoor we langs de vestingsmuren van de Citadel van Luik liepen en uiteindelijk werden getrakteerd op een prachtig uitzicht!

Uiteindelijk kwamen we uit bij Montagne de Bueren. Holy moly! Ik wist wel dat het veel treden waren (374!), maar om het zo te zien was het toch wel een behoorlijke klim. Ik was even heel erg dankbaar dat we bovenaan de trap stonden en niet onderaan. Met 35 graden was het al een uitdaging om in de volle zon naar beneden te lopen. Laat staan dat je omhoog moest klimmen! Poeh!

Eenmaal beneden aangekomen, loop je eigenlijk heel snel het centrum in, waar het bruist van de terrasjes, gezellige restaurantjes en vele plekken waar je overheerlijke Luikse wafels kunt bestellen.

 

In de stad vind je prachtige gebouwen, zoals de Sint-Pauluskathedraal, Paleis van de Prins-bisschoppen en het station Luik-Guillemins.

Via de loopbrug over de Maas kom je aan de andere kant van de stad. Ik vond dit zelf het minst gezellige deel van de stad. Hier vind je inderdaad veel hoge gebouwen en weinig sfeer. Toch ontdekten we nog het sfeervolle steegje Rue Roture met een restaurantje en prachtige muurschilderingen! Ook vind je in dit deel een mega grote rommelmarkt, iets wat je heel vaak zult tegenkomen in Luik

Weekendje Luik - Paleis

 

Wat is er nog meer te zien?

Vervolgens wilden we graag een bezoek brengen aan La Cité Miroir Dit was voorheen een zwembad en het doet nu dienst als museum. Je kunt hier dus rondlopen in een leeg zwembad. Het leek ons interessant en ook een mooie manier om even te ontsnappen aan de drukkende hitte buiten. Helaas gingen ze net sluiten toen we aankwamen. Waarom is me nog steeds onduidelijk. Mijn Frans is niet zo goed 😉 Jammer zeg! 

Nadat we nog wat door de stad hadden geslenterd, zijn we heerlijk op een terrasje geploft voor het avondeten. Tijd voor het bourgondische leven en een lokaal biertje.

Omdat we het nog steeds zo warm hadden en inmiddels al aardig wat kilometers hadden afgelegd, hebben we ervoor gekozen om met een taxi naar het appartement terug te gaan en de trappen te laten voor wat ze waren. Zo, daar kwam ik even mooi onderuit 😉

Weekendje Luik - Rue Roture

 

Mijn conclusie

Ik vond Luik dus wel echt een leuke stad met mooie gebouwen, enorme winkelstraten, vele terrasjes! Leuk om een dagje doorheen te struinen. Luik heeft dus echt het imago van een grauwe industriestad, maar als je goed om je heen kijkt, zie je super mooie plekjes!

 

Weekendje Luik - Rue Roture

 

Wat is er te doen in de omgeving van Luik?

Voor de volgende dag stonden er wat activiteiten in de buurt op de planning. Na het ontbijt zijn we naar Safaripark Monde Sauvage gereden. Je kunt hier met je auto door het park rijden en ondertussen genieten van de zebra’s, diverse herten en antilopen die om je auto heen lopen. Ook rij je o.a. langs giraffen, olifanten en een nijlpaard. Deze zitten wel veilig achter hekken.

 

Ook kun je nog door het dierenpark lopen en nog veel meer dieren bewonderen. Dit park heeft wel echt veel verschillende dieren, van ijsberen tot tijgers en van orang-oetans tot rode panda’s. Het enige wat me wel aangreep was dat ik de hokken van de meeste dieren wel erg klein vond en dat de dieren soms echt zichtbaar verveeld waren. Ik snap dat dieren in gevangenschap leven, maar toch denk ik dat ze hun verblijven wel iets kunnen aanpassen om het ze aangenamer te maken.

 

Naar Aywaille

Na het dierenpark reden we door naar het stadje Aywaille om een bezoek te brengen aan de grotten van Remouchamps. Dit idyllische dorpje is op zich al leuk om doorheen te slenteren. Maar de echte attractie zijn hier toch de grotten. Je krijgt een rondleiding van ongeveer anderhalf uur. Het eerste gedeelte leg je te voet af en krijg je veel uitleg over de grot en het ontstaan ervan. Vervolgens stap je in een bootje en leg je nog zo’n 700 meter te water af. Super leuk en interessant! Jammer dat onze gids er niet zoveel zin in had, maar ach.. We hebben er zelf iets leuks van gemaakt 😉

 

Deze twee activiteiten in de omgeving van Luik maakten het weekend erg divers en leuk!
We hebben echt een heel gezellig weekend gehad en ik zou Luik dus echt wel aanraden als een leuke bestemming voor een weekendje weg!

Ben jij wel eens in Luik geweest? Wat was jouw indruk van deze stad?

Luik staat bekend als een industriële stad, maar heeft deze stad nog meer te bieden? Ik ging op onderzoek uit! Lees hier mijn ervaringen en de leukste tips!

Nog meer inspiratie:

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1533926348210", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000036228317","familyId":"","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"De%20Groene%20Reisgids%20Weekend%20-%20Ardennen","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1533926348210"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1533926379285", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000009850109","familyId":"","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"ANWB%20Fietsgids%2022%20/%20Belgie%20Vlaams%20-%20Brabant%20Li...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1533926379285"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1533926434404", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000005428824","familyId":"9200000005428824","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Capitool%20reisgids%20Belgi%EB%20en%20Luxemburg%2C%20Antony%20...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1533926434404"></script>
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- Adv Liggend onderkant pagina --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:728px;height:90px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-5995437858520751"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="9193661069"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>