Wat te doen in Valladolid (Mexico)?

Wat te doen in Valladolid (Mexico)? De leukste bezienswaardigheden!

 

Prachtige koloniale Spaanse gebouwen, overal kleurrijke vlaggetjes en een erg relaxte sfeer. Alleen hierdoor wil je al een bezoek brengen aan het gezellige Valladolid. De stad staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is natuurlijk niet voor niets!

Waar ligt Valladolid? Wat is er allemaal te doen in de stad? En welke bezienswaardigheden vind je in de omgeving? Je leest het allemaal op deze pagina!

Ben je overtuigd om naar Mexico te gaan?! Lees dan zeker dit artikel, zodat je helemaal voorbereid op reis gaat: Ontdek… Mexico: Alles wat je moet weten voor vertrek!

 

Mexico Valladolid Centrum

 

Waar ligt Valladolid?

Valladolid ligt in het oosten van Yucatán is met 50.000 inwoners de derde stad van de staat.  Vanuit Cancún rijd je in ongeveer twee uur naar deze gezellige stad. Valladolid is een mooie tussenstop tussen Cancún en Mérida en een absolute aanrader voor je rondreis door Mexico.

Check hier de ultieme reisroute door Mexico in 2-3 weken.

Rondreis Mexico

Bezienswaardigheden Valladolid

 

Het centrum van Valladolid verkennen

Wanneer je het centrum van Valladolid binnenkomt, vallen de prachtige kleurrijke koloniale Spaanse gebouwen direct op.

Een eye-catcher in het centrum van Valladolid is de indrukwekkende Iglesia de San Servacio, een prachtige kerk die je ook van binnen kunt bewonderen. De kerk staat tegenover het centrale park Parque Francisco Cantón Rosado, waar het altijd gezellig is en je altijd muziek hoort. Rondom het park vind je verschillende leuke restaurantjes waar je een hapje kunt eten. 

Mexico Valladolid Iglesia de San Servacio

 

Tips voor een dagje Valladolid:

  • Parkeer je auto (gratis) aan de Calzada de Los Frailes. In deze “vlaggetjes straat” staan tevens erg veel mooie en kleurrijke huizen.
  • Ga op zoek naar een oude Volkswagen Kever (ja, die rijden hier nog!) en maak de prachtigste plaatjes met je camera.
  • Voor lekkere broodjes en een prachtig uitzicht op het Parque Francisco Cantón Rosado eet je bij Los Portales (panini, patatjes en een vers sapje voor ongeveer 165 peso’s (ongeveer € 6,00)
  • Voor lekker en super gezond eten, ga je naar Yerba Buena del Sisal, aan het Parque de Sisal.
  • Aan het Parque de Sisal vind je tevens de ‘Valladolid letters’. Altijd leuk voor een foto!

 

Mexico Valladolid Centrum

 

Overnachten in Valladolid

Wil je langer in Valladolid blijven? Overnachten kun je heel fijn bij het kleine en persoonlijke La Flor Casa Boutique. Een prachtig ingericht en kleinschalig hotel. De kosten voor een overnachting voor 2 personen liggen hier rond de € 80,00.  Liever een appartement en een goedkopere accommodatie? Kies dan voor Gayser Apartments. Hier kun je al voor ongeveer € 20,00 per kamer overnachten. 

 

Wat te doen in de omgeving van Valladolid?

 

1. Chichén-Itzá

Op ongeveer 30 minuten rijden ten westen van Valladolid, vind je de grootste trekpleister van de regio: de 30 meter hoge piramide van Kukulca in Chichén-ItzáHet is één van de beroemdste piramides ter wereld en hij is in 2007 uitgeroepen als één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Chichén-Itzá was vroeger tevens één van de belangrijkste Maya steden.

Het complex is vele hectare groot en je kunt hier met gemak drie uur rondlopen. Naast de piramide omvat Chichén-Itzá onder andere de tempel van de krijgers en het platform van Venus. Voor Mexicaanse begrippen is het echter geen goedkope attractie. Naast 80 peso’s om te parkeren (ongeveer € 3,00) bedraagt de entree 481 peso’s (ongeveer € 19,00) per persoon (2019).

Tips:

  • Laat je niet verleiden tot een parkeerplek voor de officiële parkeerplaats.
  • Vermijd de drukte en de volle touringcarbussen en bezoek het complex direct wanneer het opent om 8:00 uur.
  • Als het druk is, kun je ook prachtige foto’s maken vanaf de zijkant van de piramide van Kukulca. 

Mexico Chichen-Itza

 

2. Cenote Suytun

Er zijn maar liefst 3.000 cenotes te vinden in Yucatán, waarvan een groot aantal rondom Valladolid. Deze mag je zeker niet missen! Een cenote is een poel of grot met helder water, die meestal is ontstaan door ondergrondse stromingen van grondwater. 

Cenote Suytun ligt op ongeveer 30 minuten rijden ten oosten van Valladolid. Deze cenote is vooral bekend door het platform dat midden in de cenote is aangelegd. Tussen 12:00 en 13:00 uur schijnt het zonlicht de cenote binnen, pal op het platform. Een heel gave plek om foto’s te maken! Ook als je op een ander tijdstip de cenote bezoekt, is het absoluut de moeite waard!

De entree bedraagt 120 peso’s (ongeveer € 5,00).

Mexico Cenote Suytun

 

3. Cenotes Samulá & X’Kekén

Zo’n 20 minuten ten westen van Valladolid vind je de Cenote Samulá en de Cenote X’Kekén. Het blijft echt een prachtig natuurfenomeen! Je kunt in deze cenotes ook heerlijk zwemmen. De cenotes Samulá en X’Kekén bevinden zich op hetzelfde terrein. De entree is 125 peso’s (ongeveer € 5,00) voor beide cenotes.

Tip: Sla een rondleiding af (die tegen extra betaling) wordt aangeboden. De genoemde cenotes kun je prima zonder gids bezoeken.

Mexico Cenote Samula

 

Ben jij wel eens in Valladolid of omgeving geweest? Wat vond jij de mooiste plekken?

Overtuigd om naar Mexico te gaan?! Lees dan zeker dit artikel, zodat je helemaal voorbereid op reis gaat: Ontdek… Mexico: Alles wat je moet weten voor vertrek!

Wat te doen in Valladolid Mexico

 

Wat te doen in Valladolid Mexico
Mexico Valladolid bezienwaardigheden
Valladolid Mexico Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden Valladolid Mexico

Hi, ik ben Kim!

 

In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis naar Zuid Afrika. Een reis die voor mij een bijzondere  betekenis had, omdat het een afsluiting was van een lastige periode.

Het bleek een van mijn beste beslissingen ooit! Reizen heeft een bijzonder plekje in mijn hart gekregen. Het blijft voor mij altijd een moment van vrijheid, bezinning en reflectie.

Met Ontdek je bestemming wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker die stap te zetten, de dagelijkse sleur even achter zich te laten en een nieuw stukje van de wereld te ontdekken!

Lees meer

Meest recente blogs

Pin deze pagina voor later:

ReizenReizen

Instagram

Quick Facts Mexico

Z
Beste reisperiode
December t/m maart
Ligging/werelddeel
Noord-Amerika
Taal
Spaans
Elektriciteit
Wereldstekker A en B
Munteenheid
Mexicaanse Peso
Tijdsverschil
Cancún: -6 (winter), -7 (zomer) 
Geloofsovertuiging
Overwegend christelijk
i
Paspoort
6 mnd geldig bij vertrek
U
Vaccinaties
DTP, Hepatitis A (aanbevolen)
Klimaat
Diversen (z-o: tropisch)
Reistijd
Ongeveer 12 uur vliegen
Visum
Geen tot 3 maanden

Nog meer Mexico inspiratie: