Alles wat je moet weten over het aanvragen van een visum voor Australië!

 

Yes, we gaan naar Australië! Ruim zes weken hebben we de tijd om dit geweldige land te gaan ontdekken. Maar voordat we vertrekken, moeten we nog wat zaken regelen, waaronder een visum. Voor Australië geldt namelijk een visumplicht. Alleen met een geldig visum kun je inchecken op je vlucht naar Australië, dus het is wel zo belangrijk dat alles goed geregeld is.

Maar het aanvragen van een visum voor Australië levert nog wel wat vragen op.. Welke visums zijn er? Welke heb ik nodig? Wanneer moet ik mijn visum aanvragen en waar doe ik dat?

In dit artikel lees je dit allemaal terug. Zo kan er niets meer fout gaan. 🙂

Australië Great Ocean Road

 

Welke visums voor Australië zijn er?

Of je nu als toerist of voor een zakenreis naar Australië gaat, je hebt altijd een visum nodig. Alleen als je een Australisch paspoort hebt, is een visum niet nodig. Ook meereizende kinderen hebben een eigen visum nodig.

Er bestaan verschillende soorten visums voor Australië. Hieronder licht ik ze toe, zodat je weet welk visum je moet aanvragen. 

 • eVisitor Visum (zaken- of toeristenvisum)

Dit is het meest aangevraagde visum voor Australië en vraag je aan als je op vakantie gaat. Het visum is 12 maanden geldig. Deze geldigheidstermijn gaat in op het moment dat je aanvraag wordt goedgekeurd. Tijdens deze 12 maanden mag je onbeperkt Australië in- en uitreizen. Een bezoek aan Australië mag aaneengesloten maximaal 3 maanden duren. Een nieuw visum aanvragen na die 12 maanden is ook mogelijk, mits je op dat moment niet in Australië bent. Met dit visum mag je ook vrijwilligerswerk uitvoeren of een korte studie of training volgen. Betaald werken in Australië mag niet met dit visum. 

 • Electronic Travel Authority (ETA) Australië

Ook dit visum wordt veel aangevraagd. Een ETA Australië is alleen nodig om aan te vragen als je niet beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 • Working Holiday visum

Wanneer je betaald werk wilt gaan uitvoeren in Australië, moet je een Working Holiday Visum aanvragen. Met dit visum mag je 12 maanden in Australië wonen en werken. Je mag maximaal zes maanden voor dezelfde werkgever werken en je moet bij aankomst in Australië kunnen aantonen dat je 5.000 Australische Dollar tot je beschikking hebt. De kosten voor een Working Holiday Visum liggen een hoger dan bij de eerder genoemde visums. Dit visum kan alleen worden aangevraagd als je tussen de 18 en 31 jaar oud bent.

Wil je langer in Australië blijven? Reisblogger Danique vertelt hoe je een tweede of zelfs derde werkvisum voor Australië kunt aanvragen.

Australië Koala

 

Hoe ver van te voren vraag je een visum voor Australië aan?

De visumcontrole vindt al plaats bij het inchecken op de luchthaven voor je vlucht naar Australië. Zorg er dus voor dat je je visumaanvraag ruim voor die tijd indient. De meeste visumaanvragen worden binnen een aantal dagen goedgekeurd. Om er zeker van te zijn dat je op tijd bent, zorg ervoor dat je het al een aantal weken van te voren regelt. 

Een overzicht met de prijzen van de visums vind je hier.

 

Wat zijn de regels voor het kunnen aanvragen van een visum voor Australië?

Voor het aanvragen van je visum voor Australië gelden een aantal regels. Je…

 • …moet in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in het land.
 • …moet in het bezit zijn van een geldige zorgverzekering.
 • …mag geen goederen of diensten aan Australiërs verkopen tijdens je verblijf.
 • …moet vrij zijn van tuberculose.
 • …mag je geen schulden in Australië hebben.
 • …hebt nog nooit een gevangenisstraf van 12 maanden of langer uitgezeten.

Australië Uluru Rock

 

Waar vraag je een visum voor Australië aan?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste reisdocumenten aanvraagt, raad ik je aan om gebruik te maken van de service van VisumBuitenland.nl. Zij hebben een team met ervaren visumspecialisten. Zo ben je er zeker van dat je het juiste visum aanvraagt en dat je voldoet aan alle visumregels van het land.

Wat heel fijn is, is dat het visum voor Australië aanvragen hier echt heel gemakkelijk is. Je visum voor Australië kun je eenvoudig online aanvragen en kost je maar 5 minuten. De kosten voor de aanvraag bedragen € 14.95.

 

Hoe werkt het aanvragen van een visum?

 1. Online vul je het aanvraagformulier voor je visum Australië. Dit is super eenvoudig en is dan ook in 5 minuten geregeld. Je kunt een aanvraag voor jezelf doen, maar ook direct voor meerdere personen tegelijk. Voor het invullen heb je alleen je paspoort nodig.
 2. De kosten voor het aanvragen van het visum voor Australië bedragen €14,95. Deze kun je gemakkelijk via Ideal, Bancontact, Paypal of Creditcard betalen. Nadat je betaling is ontvangen wordt je aanvraag in behandeling genomen.
 3. Via e-mail ontvang je een bewijs van toekenning van je visum voor Australië. Heb je het visum al binnen een paar dagen nodig? Dien dan een spoedaanvraag in. Spoedaanvragen worden hier met 90% zekerheid binnen 3 dagen toegekend.

 

Onderstaande video laat ook goed zien hoe het precies werkt:

 

 

Conclusie…

Voor je reis naar Australië heb je in de meeste gevallen dus een eVisitor Visum nodig. Wil je ook werken in Australië, dan mag dit niet op dit visum, maar heb je een Working Holiday Visum nodig. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste documenten aanvraagt en dat je visum aanvraag op tijd wordt goedgekeurd? Maak dan gebruik van de fijne online service van VisumBuitenland.nl. Zo kun je onbezorgd op reis!

Op deze website kun je trouwens ook terecht voor visums voor andere landen, zoals Cuba, Turkije, Canada, Sri Lanka en Vietnam.

Wil je nog meer weten? Check dan deze website boordevol informatie over visums aanvragen voor Australië

Australië Wallabies Kangaroes

 

Visum Australië aanvragen

 

Inspiratie voor je reis naar Australië:

Wil je op de hoogte blijven?