Ontdek… Curaçao:

De 5 mooiste stranden van het eiland!

 

Dit jaar heb ik voor het eerst het prachtige Curaçao bezocht en ik was meteen erg onder de indruk van dit mooie eiland! Naast de geweldige stranden, heb ik ook mijn ogen uitgekeken in de natuurparken en in het levendige Willemstad. De relaxte sfeer, de mooie natuur en die te gekke leguanen.. Ik ben verkocht!

Op de website vind je een compleet ingerichte pagina over Curaçao met allerlei informatie over het land en de absolute must sees.

Vandaag deel ik mijn persoonlijke top 5 met de mooiste stranden op Curacao. Er zijn zoveel prachtige stranden en baaien op het eiland te vinden, dus het was heel lastig om een keuze te maken. Maar ik heb mijn best gedaan 😉

 

1. Playa Lagun

Tussen twee grote rotspartijen in ligt het geweldige strand van Playa Lagun. Overal om je heen zie je gekleurde gebouwtjes en op het strand liggen de vissersboten met leuke opschriften. Naast het schitterende gezicht van het strand tussen de kliffen en het helder groenblauwe water, is dit ook nog eens een plek waar je heel goed kunt snorkelen. Het water is hier niet zo diep en je hebt hier de kans om een zeeschildpad te spotten. De plek tussen de rotsen is namelijk een goede schuilplaats voor vissen en schildpadden. Op de rechterklif vind je een restaurantje. Als je de ietwat wankele trap omhoog durft te nemen, is dit een geweldige plek met een bijzonder mooi uitzicht. Op Playa Lagun komt ook veel lokale bevolking. Je kunt hier namelijk heerlijk barbecuen en op het strand kun je zelfs verse vis kopen!

Curacao Playa Lagun

 

2. Playa Porto Marie

Playa Porto Marie is een prachtig zandstrand aan de westkust. Dit strand is precies zoals een tropisch strand voor je ziet: wit zand, turquoise water, strandbedjes en palmbomen. Je kunt hier een strandbedje huren, een heerlijk drankje scoren bij de bar en lekker relaxen. Dit strand wordt gezien als de beste duiklocatie van Curaçao. Je kunt hier dan ook duik- en snorkelspullen huren. Er is hier zelfs een snorkelroute aangelegd! Vanaf het strand loopt een houten brug richting de zee. Een ultieme plek voor een bruidsfotoreportage 😉 Er ligt ook nog een groot vlot verder op in het water. Daar kun je naartoe zwemmen en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de helder blauwe zee en op het mooie zandstrand.

Curacao Playa Porto Mari

 

3. Playa Kenepa Grandi (ook wel De Grote Knip)

Playa Kenepa Grandi, ook wel de Grote Knip genoemd, ligt richting het noorden van het eiland. Dit strand is door UNESCO uitgeroepen tot het mooiste strand van de Caribbean. Dat is zeker terecht! De kleuren hier zijn echt bijzonder mooi! Het water is helder blauw en het zand super wit. Het uitgestrekte zandstrand is ingesloten tussen de rotsen, wat het beeld nog mooier maakt. Op dit strand vind je geen bar of restaurant en geen betaalde ligbedjes. Als je hier komt, zorg dan dat je je eigen spulletjes meeneemt.

Vooral in het weekend is het hier druk, omdat dit ook bij de lokale bevolking een enorm populaire plek is. In de zee vind je hier een prachtig rif waar je kunt heel goed kunt snorkelen. Dit is wel een stukje zwemmen, dus weet waar je aan begint. Snorkelen kun je trouwens ook prima bij de rotsen. Wanneer je vanaf de parkeerplaats richting het strand loopt, heb je vanaf boven een schitterend uitzicht over het strand en de zee.

Curacao Playa Kenepa Grandi (Grote Knip)

 

4. Playa Grandi (ook wel Playa Piskado)

Playa Grandi is een nog niet veel bezocht strand. Dit strand staat ook wel bekend als Playa Piskado. Het is ook niet een typisch zandstrand om te gaan relaxen. Maar de onderwaterwereld is hier fantastisch! Je hebt hier een grote kans om zeeschildpadden tegen te komen. Zelf kwamen we hier rond 15.00 uur aan en hebben inderdaad tussen de schildpadden kunnen snorkelen! Verder zie je op dit strand vissers die hun vers gevangen vis aan het schoonmaken zijn. Het afval daarvan gooien zij weer terug in de zee en daar komen de schildpadden op af.

Op dit strand is verder niet veel te zien. Alleen in het weekend is er een lokaal eettentje open. Als je hier langere tijd wilt blijven, neem dan zelf wat te eten en drinken mee. Het is wellicht geen strand om een hele dag op rond te hangen, maar wel een geweldige stop om zeeschildpadden te spotten en de lokale vissers aan het werk te zien!

Curacao Playa Grandi

 

5. Playa Jan Thiel

Ben je toe aan een drukkere plek en wat meer luxe? Ga dan een dagje naar Playa Jan Thiel. Je vindt hier meerdere restaurants, barretjes, (infinity pool) zwembaden en heerlijke ligbedden. De sfeer is hier heel anders dan op de minder toeristische stranden. Rondom de Jan Thiel Baai vind je veel hotels en appartementen, waardoor je hier ook veel toeristen zult tegenkomen. Ook ’s avonds is het hier altijd gezellig. Er is vaak live-muziek, optredens of je kunt eens aanschuiven bij het Happy Hour van Zanzibar. Het is hier eigenlijk altijd druk, maar vooral in het weekend. Dus heb je zin in gezelligheid, mensen kijken, heerlijk eten en drinken? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Jan Thiel strand. Een hele mooie bijkomstigheid is dat je van dit strand een geweldige zonsondergang kunt meemaken!

Curacao Jan Thiel Beach

 

Dit is dus mijn selectie van de stranden waar ik een geweldige tijd heb doorgebracht. Ben jij wel eens op Curaçao geweest? Wat zijn jouw favoriete stranden?

Ontdek Curacao - 5 mooiste stranden

Nog meer inspiratie:

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523464741324","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000088213342","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Dit%20is%20Curacao%20Editie%202018/2019%2C%20P.C.%20van%20Mastrigt","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523464741324"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523464758274","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1001004011529269","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"ANWB%20extra%20-%20Curacao%2C%20Thijs%20Kateman","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523464758274"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523464794696","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000079025695","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"ANWB%20Ontdek%20reisgids%20-%20Caribisch%20Nederland%2C%20An...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523464794696"></script>

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op de Ontdek je bestemming Inspiratiemail en mis niets meer!

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- Adv Liggend onderkant pagina --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:728px;height:90px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-5995437858520751"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="9193661069"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>