Ontdek… Singapore:

Cultuur snuiven in Little India en Kampong Glam!

 

Een bezoek aan Little India mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Singapore. Samen met het naastgelegen Kampong Glam kun je er een culturele dag van maken! De wijken Little India en Kampong Glam zijn overzichtelijk en alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. De geuren, kleuren en het heerlijke eten van beide wijken, maakt het een leuke combinatie voor een dagje cultuur snuiven in Singapore! 😀

Little India

Wanneer je de wijk Little India inloopt, komen de kleuren en geuren je direct tegemoet. Het is echt India in het klein, met prachtige tempels, vrouwen in kleurrijke sara’s en fantastisch eten. Wandel wat door de wijk om het dagelijks leven hier te aanschouwen. Maak onderweg een stop bij het beroemde Tan Teng Nia House. Dit kleurrijke huis is een mooie plek om wat kleurrijke foto’s te schieten.

Singapore Little India Tan Teng Nia House

Tempels

Breng ook zeker een bezoek aan een van de tempels die deze wijk rijk is. Een van de mooiste tempels is de Sri Veeramakaliamman Temple. Van de prachtige kleurige beelden aan de buitenkant tot de bijzondere rituelen binnen in de tempel. Je mag hier binnen gewoon rondkijken en zelfs foto’s en video’s maken. Let wel op dat je niemand stoort tijdens hun gebed of het uitvoeren van diverse rituelen. Een andere mooie hindoeïstische tempel is de Sri Srinivasa Perumal Temple.

Wil je ook een boeddhistische tempel bekijken? Loop dan wat verder naar de tempels Sakya Muni Buddha Temple en de Leon San See Temple. Deze twee Chinese tempels zijn het bezichtigen zeker waard!

Singapore Little India Sri Veeramakaliamman Tempel

Tekka Centre

Heb je trek gekregen van al het wandelen? Ga dan zeker naar het Tekka Centre. Je vindt hier een lokale markt met diverse groenten, fruit en vers vlees en vis. Het kan zijn dat de verse vislucht wat heftig binnenkomt, maar zet vooral even door. Als je verder loopt, kom je namelijk bij een foodcourt. Bestel een lokaal gerecht bij een van de stalletjes aan de zijkant en neem plaats op een van de picknickbankjes in het midden. Het eten is hier heerlijk en ook nog eens scherp geprijsd! Probeer wat overheerlijke gerechten, zoals bijvoorbeeld Poori en Ghee Dosai en maak een praatje met de locals.

Wij raakten aan de praat met twee locals die erop stonden dat wij ook hun bestelde gerechten probeerden. Direct werden er extra borden en bestek bijgehaald en binnen no time stond er nog meer lekkers voor ons neus, zoals thee met melk en gember, een gerecht met lam en uiteraard een verse kokosnoot. Ongelofelijk hoe vriendelijk we overal in deze wijk werden ontvangen!

Ben je iets vergeten thuis of wil je gewoon even rondneuzen? Ga dan zeker eens kijken bij het Mustafa Centre. Deze shoppingmall heeft zo’n beetje alles wat je maar kunt bedenken. Van hightech accessoires tot aan sieraden en van eten tot aan souvenirs.

 

Kampong Glam

Als je nog zin hebt om wat meer van Singapore te ontdekken, combineer Little India dan met een bezoek aan de wijk Kampong Glam. Het hoogtepunt van deze wijk is de Masjid Sultan Moskee. Dit indrukwekkende bouwwerk met haar gouden koepel is echt prachtig om te zien! De moskee werd oorspronkelijk gebouwd in 1825, maar werd in 1928 vervangen door dit huidige prachtige gebouw.

Singapore Kampong Glam Masjid Sultan Moskee

Vanuit de Muscat Street heb je prachtig zicht op de moskee. In deze straat vind je ook diverse eettentjes, zoals Turkse, Libanese en Maleisische restaurantjes. Voor ieder wat wils dus!

Even zuidelijker ligt de Hadj Lane. Ook hier kun je lekker eten en drinken. Deze plek is met name populair onder de Singaporese jongeren. Het is een leuke plek om even doorheen te wandelen.

 

Accommodatie

Ben je op zoek naar een accommodatie die goed betaalbaar is en redelijk centraal ligt? Dan is het Fragrance Selegie Hotel in de wijk Selegie (net buiten Little India) een goede keuze! Het is een prima hotel voor wie niet te veel wilt betalen aan een accommodatie. Singapore is een dure stad en het is daarom best een uitdaging om een betaalbare accommodatie te vinden. Dit hotel bevindt zich in de buurt van een metrostation waardoor je gemakkelijk overal naar toe reist. De kamers zijn vrij klein, maar wel goed verzorgd. En als je na een lange dag wandelen door het klamme weer even wilt afkoelen, kan dat in het zwembad op het dak!


 

Met deze tips kun je een leuke culturele dag in Singapore beleven. Ben jij wel eens in deze wijken geweest? Ik ben benieuwd wat jouw indrukken waren!

Met een bezoek aan deze twee wijken, ontdek je weer een mooi deel van Singapore! Wil je meer weten over een bezoek aan Singapore en alle hoogtepunten? Bekijk dan zeker de landenpagina Singapore voor allerlei informatie, de mooiste foto’s en handige tips en weetjes.

 

De wijken Little India en Kampong Glam mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Singapore. Lees hier de bezienswaardigheden!

Nog meer inspiratie:

Wil je op de hoogte blijven?