Mijn sabbatical in de campagne van Nationale Nederlanden!

 

Heb ik hier echt ‘Ja’ opgezegd?! Ga ik dit echt doen? Mijn hoofd verzint allerlei excuses om het toch niet te gaan doen, maar ik besluit om daar niet naar te luisteren. Hoe spannend ik het ook vind, ik ga het doen! En dan staat er opeens een cameraploeg namens Nationale Nederlanden voor mijn deur om mij te interviewen over mijn sabbatical. Na een kopje koffie en een ontspannen praatje, nemen we het programma van de dag door. We starten met interview bij mij thuis op de bank. Dan stappen we in de auto en rijden we naar de Biesbosch om daar ook nog een deel van het interview op te nemen. Wat gebeurt hier allemaal?! 😅

 

Wat, wie, waar, waarom? Tell me more!

Een tijdje geleden reageerde ik op een oproepje waarin gezocht werd naar mensen die pas een sabbatical hebben genomen en die hun verhaal daarover wilden delen. In mijn enthousiasme over onze net afgeronde reis van drie maanden, reageerde ik op dat bericht. Er volgden drie telefoongesprekken waarin ik vertelde waarom we een sabbatical hebben genomen, waarom het voor ons zo bijzonder was, welke inzichten ik op reis heb gekregen en wat ik nu anders ben gaan doen.

Ik vond het super gaaf om mijn verhaal op deze manier te mogen delen. Toen wist ik alleen nog niet dat het echt een professionele filmdag zou worden en dat het ging om een reclamespotje voor Nationale Nederlanden waarmee ze mensen willen inspireren om ook een sabbatical te nemen.

Er volgden nog wat gesprekken over de opnamedag, waar we het over zouden hebben en waar we zouden gaan filmen. Of ik het leuk vond om in de Biesbosch bootjes te huren en daar lekker te gaan varen en fotograferen? Haha, ja natuurlijk!

 

Waarom een sabbatical?

Wie mij al wat langer volgt, weet vast dat reizen een van mijn grootste passies is. Misschien heb je ook wel meegekregen dat ik de afgelopen jaren flink met mijn gezondheid heb geworsteld. Er groeide iets in mijn lichaam dat heel veel pijn deed en eruit gehaald moest worden. Het was gelukkig niet levensbedreigend, maar er moest wel iets aan gedaan worden. Verschillende ziekenhuizen, tientallen artsen, tientallen onderzoeken en drie operaties waren er voor nodig om er uiteindelijk voor te zorgen dat ik eind 2018 helemaal gezond verklaard werd. Wat een opluchting!

Tijdens die periode van operaties en herstel, droomde ik samen met mijn vriend Sander over een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. Die konden we toen niet maken, maar het werd iets waar we naartoe gingen leven: als ik straks weer helemaal gezond ben, dan gaan we samen die reis maken! En dat deden we. We namen dus onbetaald verlof op en gingen voor drie maanden op reis. Eind maart 2019 vertrokken we naar Singapore, om vervolgens naar Nieuw-Zeeland, Fiji, Australië en Bali te reizen. Het was een bijzonder mooie afsluiting van een intensieve periode.

Nieuw Zeeland Tongariro National Park

 

Hoe was onze sabbatical?

Jaaa, het was echt ge-wel-dig! We zijn drie maanden weggeweest en dus even uit onze normale leven gestapt. We hebben ontzettend veel mooie plekken bezocht, wilde dieren gespot, uit onze comfortzones gestapt en we hebben wel 100.000 foto’s gemaakt. Drie maanden lang mocht ik me iedere dag bezig houden met dat wat ik zo graag doe: reizen, nieuwe plekken ontdekken, schrijven en fotograferen. Ik heb echt intens genoten!

 

Welke inzichten heb ik opgedaan tijdens de reis?

Vooral de vrijheid en iedere dag mogen kiezen wat je die dag gaat doen, sprak me zo erg aan! Werken op de meest prachtige plekken met mijn voeten in het zand en bezig zijn met die dingen die ik het allerleukste vind. Ja, dat smaakte naar meer! De vrijheid, rust en ruimte om echt weer eens stil te staan bij: wat wil ik nu eigenlijk écht? Waar word ik gelukkig van? Wat geeft en wat kost me energie? Wat wil IK? Dit ervoer ik al op zoveel andere reizen die ik heb gemaakt, maar nu was het extra goed voelbaar. Ik wilde daar echt meer mee doen!

Ik wil (jonge) vrouwen inspireren om ook een leven te gaan leven waar zij gelukkig in zijn. Zodat ze de dingen gaan doen waar zij van dromen. En dat ze zich niet laten tegenhouden door allerlei excuses of verwachtingen van anderen. Dat ze hun eigen leven gaan leiden, op hun eigen voorwaarden. Tijdens deze reis voelde ik heel sterk dat ik daar echt heel graag een bijdrage aan wil leveren.

Nieuw Zeeland Abel Tasman National Park

 

Wat is er gebeurd na de sabbatical?

Toen we thuis kwamen van onze reis ben ik mijn plannen gaan uitwerken. In de zomer ontstond mijn online cursus ‘Op reis naar jezelf’ waarin ik de deelnemers even liet stil staan bij vragen als: wie ben je en wat wil je? Wat zijn de dingen waar je energie van krijgt? Waar droom je van? Waar laat je je nog door tegenhouden? Inmiddels hebben ruim 160 deelnemers deze cursus gevolgd. Zó tof!

Ook organiseer ik de offline workshop ‘Wat wil je nou écht?!’ waarin we aan de hand van verschillende oefeningen het onderbewuste aanspreken en om te ontdekken wat je verlangens en dromen zijn. We maken ook een visionboard om die verlangens en dromen visueel te maken. De workshop vindt plaats in een kleine groep en levert ook echt waardevolle gesprekken op.

Ik ben nog lang niet klaar. Ik heb nog heel veel plannen en ideeën die ik de komende tijd ga uitwerken. Maar ik hoop vooral nog heel veel anderen te inspireren en helpen om ook hun dromen waar te gaan maken!

 

De campagne van Nationale Nederlanden

Oh ja, even terug naar de campagne. De filmdag bleek te gek te zijn. We filmden dus eerst bij mij thuis en vervolgens reden we naar de Biesbosch. Ik werd gefilmd terwijl ik op een vol terras een kopje koffie dronk. Dat was heel grappig, want iedereen zat me aan te staren. ‘Wie is dat? Wat gebeurt daar?’ Het was even alsof ik een BN’er was. 😆

Vervolgens hebben we bootjes gehuurd en heerlijk door de Biesbosch gevaren. Ik mocht lekker fotograferen en werd ondertussen gefilmd. Ook moest ik zelf nog even een stukje varen zodat ze dit konden vastleggen. Naja, dat ging niet meteen heel goed, want ik vaarde regelrecht het riet in en kwam er niet meer uit. Haha, typisch iets voor mij! Gelukkig hebben ze me gered en het lukte uiteindelijk wel om zonder schade zelf een rondje te varen!

De campagne van Nationale Nederlanden is dus bedoeld om anderen te inspireren om ook op sabbatical te gaan. Van alles wat we hebben opgenomen, is er natuurlijk maar een klein deel in het filmpje terechtgekomen. In dit artikel vind je dan ook een verkorte versie van het hele verhaal 🙂

Nou, ik heb lang genoeg gepraat…
Hieronder vind je het filmpje: 

 

 

Ook is er vanuit Nationale Nederlanden een blog gepubliceerd: Kim nam een sabbatical.  

 

Hoe was dit voor mij?

Ik vond he suuuuuper spannend! Vooral van te voren vond ik het spannend en was ik best zenuwachtig. Maar eigenlijk viel het hartstikke mee. Ik vond het hartstikke leuk! Ik werd heel erg op mijn gemak gesteld en dat maakte het ook veel gemakkelijker. Uiteraard waren er ook wat bloopers. Dat ik niet uit mijn woorden kwam of dat ik me versprak. Maar daar hebben we gewoon lekker om gelachen met elkaar. Het was absoluut een stap uit mijn comfortzone, maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb!

Ik vond het ook spannend om het uiteindelijke filmpje terug te zien. Zo zie ik mezelf natuurlijk nooit! Even gingen er allemaal gedachten door mijn hoofd: ‘Zeg ik het wel goed? Heb ik nou echt wel iets te vertellen? Wat zie ik er raar uit! Wat zullen mensen wel niet van me denken?’. En dat is oké, die gedachten mogen er zijn, maar ik kies ervoor om me daar niet door te laten leiden. Ik kies ervoor om er trots op te zijn. Om trots te zijn dat ik deze stap heb genomen, dat ik mijn verhaal heb gedeeld en dat ik het nu met jullie deel!

 

Laat je me weten wat je ervan vindt? 

 

Wat te doen in Antwerpen? In dit artikel vind je de 5 leukste koffietentjes in het centrum van Antwerpen. Lees hier meer!
Wat te doen in Antwerpen? In dit artikel vind je de 5 leukste koffietentjes in het centrum van Antwerpen. Lees hier meer!

Nog wat inspiratie voor jouw sabbatical 😉: 

Wil je op de hoogte blijven?