Reisadvies op maat via een zelfstandig reisadviseur: Hoe werkt dat?!

 

Terwijl wij begin december in Mexico aan het genieten waren van een prachtige rondreis, ontstond het idee om tussen kerst en oud & nieuw met wat vrienden een paar dagen naar Disneyland Parijs te gaan. Super leuk! Ik hou ervan om nieuwe reisjes te plannen en organiseren, maar het kwam eigenlijk niet zo heel handig uit omdat we dus op reis waren. Daarnaast is de periode tussen kerst en oud & nieuw enorm druk in Disneyland Parijs, waardoor het vinden van een geschikte accommodatie nog wel eens een uitdaging kon worden. Het was behoorlijk last-minute, iedereen had het druk en niemand had echt de tijd (of zin) om een en ander uit te zoeken. Wat nu?!

 

Hulp inschakelen bij het uitzoeken van onze reis

Ik vind het enorm leuk om een reisroute uit te stippelen, accommodaties te zoeken en leuke excursies uit te pluizen. Maar om daar in Mexico tijd voor vrij te maken, vond ik ten koste gaan van onze mooie reis. Het werd tijd voor een andere strategieโ€ฆ Wat als ik nu eens iemand kon vinden die dit voor ons kon regelen?! Ik volgde Laura Westerbrink al geruime tijd op Instagram. Zij werkt als zelfstandig reisadviseur bij Personal Touch Travel. Ik besloot haar een berichtje te sturen en haar ons dilemma voor te leggen. Na een kort gesprek had Laura helder wat onze wensen waren en nam ze onze zoektocht uit handen. Wat fijn! Zo kon ik het loslaten en heerlijk genieten van onze reis.

Nieuw Zeeland Picton

 

Hoe werkt het inschakelen van een zelfstandig reisadviseur?

Niet veel later kreeg ik een bericht van Laura met daarin een voorstel voor een accommodatie. Ook de entreekaartjes van Disneyland Parijs maakten deel uit van het voorstel, waardoor dus alles in een keer voor ons geregeld was. 

Laura had een appartement gevonden waar we met al onze vrienden in konden verblijven. Vanuit daar konden we met de auto of het openbaar vervoer naar Disneyland Parijs. Ideaal! En wat ook nog eens super fijn was: het voorstel was nog goedkoper dan wat we gezamenlijk qua budget in gedachten hadden. Wat wil je nog meer? 😉 

Iedereen was dan ook meteen akkoord en Laura boekte deze vakantie voor ons. 

Canadese Rockies - Canada - Emerald Lake

 

Waarom zou je een zelfstandig reisadviseur inschakelen?

Er zijn veel mensen die het uitzoeken van een vakantie niet leuk vinden. Die overweldigd raken door alle mogelijkheden, websites en aanbieders. Vaak is ook de informatie op websites niet helemaal duidelijk of kloppend en dat leidt dan tot frustratie. Soms ben je een hele avond aan het zoeken en ben je uiteindelijk nog geen stap verder gekomen. Voor deze mensen is het inschakelen van een zelfstandig reisadviseur super handig.

Daarnaast kost het plannen van een vakantie vaak veel tijd. Als je (net als ik dus) weinig tijd hebt, is het inschakelen van een zelfstandig reisadviseur een zeer goede keuze. Je wordt helemaal ontzorgd, krijgt voorstellen toegestuurd en jij hoeft alleen maar te kiezen voor welke je wilt gaan.

Ik was echt verrast over de service van Laura. Vooral omdat ik eerder ook wel eens gebruik heb gemaakt van de diensten van een reisbureau. Hier ontving ik continue voorstellen die totaal niet passend waren. En dat contact voelde ook onpersoonlijk, terwijl ik me bij Laura enorm gehoord en geholpen voelde.

Sossusvlei - Deadvlei

 

Personal Touch Travel

Personal Touch Travel is een Nederlands netwerk van 150 zelfstandig reisadviseurs die particuliere en zakelijke klanten adviseren op het gebied van reizen. Deze adviseurs zorgen voor hun klanten voor reizen op maat van A tot Z. Dat kan alleen een overnachting zijn, maar ook een compleet pakket met onder andere vervoer, excursies en restaurants. 

Het mooie van Personal Touch Travel is dat zij persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben staan. Het contact dat ik met Laura heb gehad, was vanaf het begin tot het einde prettig en persoonlijk. Ze luisterde goed naar onze wensen en wist die direct te vertalen tot een concreet reisadvies.

Ze wenste me een fijne reis op het moment dat we vertrokken, vroeg ondertussen nog hoe we het hadden en achteraf kreeg ik een fysiek kaartje thuis gestuurd. Echt super leuk!

Woon je in de buurt? Dan komen de zelfstandig reisadviseurs zelfs bij je thuis als je dat wilt. 

Zuid-Afrika Drakensbergen

 

Wil je ook zelfstandig reisadviseur worden?

Heb jij ook een passie voor reizen en vind jij het uitzoeken en boeken van reizen te gek? Ben je op zoek naar een leuke job in de reiswereld? Dan kun jij ook zelfstandig reisadviseur worden bij Personal Touch Travel!

Zij bieden een complete opleiding aan via de Personal Travel Academy, die ook geschikt is voor iedereen die geen ervaring in de reisbranche heeft. Na de opleiding kun je onder de naam van Personal Touch Travel als zelfstandig reisadviseur aan de slag! Het is dรฉ ideale baan als je vanuit huis of juist vanuit de andere kant van de wereld wilt werken! De volgende opleiding start in april 2020, dus meld je snel aan! 

 

Portugal - Lissabon

 

Conclusie

Ik ben super blij dat ik de hulp van een zelfstandig reisadviseur heb ingeschakeld. Het heeft mij enorm geholpen om het zoek- en boekwerk uit handen te geven, terwijl ik heerlijk kon genieten van mijn prachtige reis door Mexico. Het persoonlijke contact met Laura van Personal Touch Travel is me heel goed bevallen. Ik ga haar zeker weer om advies vragen als ik zelf een keer geen zin of tijd heb om alles voor een volgende bestemming uit te zoeken! 😉

Heb jij wel eens de hulp ingeschakeld bij het zoeken en boeken van jouw reis?

 

Wil je op de hoogte blijven?