Privacy Policy Ontdek je bestemming

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24-05-2018  

Ontdek je bestemming respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Ik gebruik je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zal ik deze gegevens uitsluitend gebruiken met je toestemming.

 

Ontdek je bestemming gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:

  • Als je een bestelling plaatst, heb ik je naam, e-mailadres en afleveradres nodig om een factuur op te maken, je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  • Betaling van je bestelling verloopt via Mollie of in het geval van een rechtstreekse overboeking via jouw eigen bank.
    • Voor betaling via Mollie zijn je naam en betaalgegevens nodig. Betaling gebeurt via de beschermde omgeving van je eigen bank.
    • Rechtstreekse overboeking gaat via de beschermde omgeving van je eigen bank naar de beschermde omgeving van Knab.
  • Als klant kun je een klantenaccount aanmaken. Voor het activeren van dit account heb ik je naam, e-mailadres en afleveradres nodig. Het account beveilig je zelf met een wachtwoord. Via dit account kun je o.a. een duidelijk overzicht opvragen van al je bestellingen en de huidige status van je lopende bestellingen.
  • Na de ontvangst van je bestelling ontvang je, namens Ontdek je bestemming, éénmalig een e-mail (en eventueel nog één keer een herinnering) waarin gevraagd wordt om een recensie. Via deze link kun je de ervaring met Ontdek je bestemming delen met toekomstige klanten. Voor deze handeling ontvangt onze mailingssoftware Mailchimp alleen je naam, inhoud van je bestelling en je e-mailadres voor het versturen van deze e-mail namens Ontdek je bestemming.
  • Voor de nieuwsbrief dien je jezelf altijd aan te melden en toestemming te geven voor het verzenden van de nieuwsbrief. Bij aanmelding wordt je naam en e-mailadres gevraagd. Heb je jezelf aangemeld voor de nieuwsbrief dan ontvang je maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief met daarin handige reistips, de nieuwste producten en blogs en exclusieve aanbiedingen. 
  • Gegevens over het gebruik van de site en de feedback die ik krijg van bezoekers helpen mij om de site verder te ontwikkelen en te verbeteren. Feedback kun je geven door een e-mail te sturen naar info@ontdekjebestemming.nl.
  • Als je reageert op een actie of prijsvraag, vraag ik je naam en e-mailadres. Deze gegevens heb ik nodig om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken en de respons op de marketingacties te meten. Ook heb ik voor het versturen van de prijzen aan de winnaars of eventuele actieproducten adresgegevens nodig.
  • Als je meedoet aan de maandelijkse fotowedstrijd, vraag ik je naam, e-mailadres en de deelnemende foto. Deze gegevens heb ik nodig voor deelname, om jou uitleg te geven over het verloop. Ook zijn deze nodig als je de winnaar wordt van de wedstrijd. De deelnemende foto wordt geplaatst op Facebook.
  • Wanneer je meewerkt aan een interview voor de rubriek ‘Wereldse vrouwen’, vraag ik je om de tekst voor het interview, foto’s en je e-maildres. Je e-mailadres gebruik ik om te communiceren over de samenwerking. Het interview en de foto’s worden geplaatst op de website en gedeeld via de social media kanalen van Ontdek je bestemming.
  • Voor het adverteren op Facebook en Instagram maak ik gebruik van de gegevens (land, geslacht, leeftijd) die over jou bekend zijn bij Facebook en Instagram. Deze gegevens helpen mij om de advertentie te laten zien aan die personen voor wie mijn producten interessant zijn. Deze gegevens zijn algemeen en niet terug te leiden tot jou als persoon.

 

 

Samenwerking met derde partijen

Ontdek je bestemming werkt samen met de volgende partijen:

  • MyParcel ontvangt je naam, adresgegevens en e-mail adres voor het versturen van je bestelling alsmede om je op de hoogte te houden via de track & trace. Omdat dit bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw persoonsgegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring van MyParcel voor meer informatie. https://backoffice.myparcel.nl/pdf/myparcel-privacyverklaring.pdf
  • Mollie en Knab (Aegon Organisatie) ontvangen je naam en adresgegevens voor het verwerken van de betaling. Omdat deze bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor het verwerken van jouw persoonsgegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring van Mollie en Knab voor meer informatie. https://www.mollie.com/nl/privacy en https://www.knab.nl/privacybeleid.
  • SoHosted is de host van deze website. Alle gegevens die je via mijn website ter beschikking stelt worden opgeslagen op de servers van SoHosted. SoHosted heeft de benodigde beveilingstechnieken toegepast en het is de hen op grond van de verwerkingsovereenkomst verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn.
  • De administratie wordt gedaan door mijn boekhouder. Hiervoor heeft zij inzage in de facturen via een boekhoudprogramma. Ook de belastingdienst kan bij controle de facturen opvragen. Zowel met mijn boekhouder en het boekhoudprogramma is een verwerkingsovereenkomst afgesloten. Hierin is vermeld dat het voor hen verboden is gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn.
  • Mijn nieuwsbrief wordt verstuurd met behulp van het programma Mailchimp. Omdat dit bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw persoonsgegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring van MyParcel voor meer informatie. https://mailchimp.com/legal/forms/data-processing-agreement/
  • Voor het verbeteren van mijn website maak ik gebruik van Google Analytics. Hiermee wordt het bezoekersgedrag en andere trends gemeten. Ook zijn er op de website verschillende links terug te vinden vanuit een aantal affiliate-programma’s.

 

 

Cookies

Daarnaast gebruikt Ontdek je bestemming cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorg ik er onder andere voor dat je bij een bezoek aan de website niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de website dus een stuk prettiger.

 

Wat is een cookie?

Een cookie is een klein tekstbestand dat, bij je bezoek aan een website, naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen.

 

De verschillende typen cookies

Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies.

Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Hieronder vallen functionele cookies.

Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Hieronder vallen tracking cookies, sociale media cookies en marketing cookies.

 

Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies?

Deze website plaatst cookies om de volgende redenen:

  • Winkelwagen (functioneel): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen.
  • Cookie keuze (functioneel): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies.
  • Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen.
  • Social media (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om sociale media pagina’s te ‘liken’. Deze button werkt door middel van code die van het sociale media kanaal zelf afkomstig is.

 

Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?

Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Lees hier meer over de cookies die op deze website geplaatst worden.

 

 

Ontdek je bestemming verkoopt je gegevens niet!

Ontdek je bestemming zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Ook de door mij ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

 

Bewaren van persoonlijke gegevens

Gegevens verstrekt ten behoeve van het verwerken van een bestelling, actie of prijsvraag worden maximaal 3 jaar bewaard. Heb je jezelf aangemeld voor de nieuwsbrief, dan blijven deze gegevens bewaard tot je jezelf afmeldt voor de nieuwsbrief.

 

Jouw gegevens inzien

Je hebt altijd het recht om de door Ontdek je bestemming opgeslagen persoonlijke gegevens op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Stuur hiervoor een email met je verzoek naar info@ontdekjebestemming.nl. Via deze mail kun je ook contact opnemen als je bezwaar wil maken tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens.

Heb je jezelf aangemeld voor de nieuwsbrief, en stel je hier niet langer prijs op, dan kun je jezelf altijd uitschrijven via de link in de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief staat ook een link om je persoonlijke gegevens na te kijken en te corrigeren.

 

Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Heb je een klacht over het gebruik van je persoonlijke gegevens door Ontdek je bestemming en kom je er met mij niet uit? Dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Datalek melding

Per 1 januari 2016 ben ik, als webwinkelier, verplicht om bij datalekken melding te maken bij de autoriteit persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zal ik mijn klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

 

Contactgegevens

Ontdek je bestemming Grondel 5 3356 EK  Papendrecht (geen bezoekadres)

Voor vragen, opmerkingen of andere zaken ben ik bereikbaar via het e-mailadres info@ontdekjebestemming.nl en het contactformulier https://ontdekjebestemming.nl/contact/. Ook kun je me een bericht sturen via Facebook en Instagram Messenger.