3 redenen waarom pretparken ook te gek zijn voor volwassenen!

 

Eind december (tussen kerst en oud en nieuw) was ik samen met mijn vriendinnen, partners en kind in Disneyland Parijs. Het was echt super lang geleden dat ik in een pretpark was geweest. Ik kan me de laatste keer niet eens meer herinneren. Voor de kleine van mijn vriendin was het sowieso een geweldige ervaring: prinsessen, kastelen en natuurlijk alle Disneyfiguren. Maar zouden wij ons als volwassenen ook nog wel vermaken? Nou, daar kan ik heel kort over zijn: JA! Ik heb de tijd van mijn leven gehad! Pretparken zijn wat mij betreft dus ook echt te gek voor volwassenen en wel om deze redenen:

 

1. Voel je weer even kind

Wanneer je het pretpark binnenkomt, voel je vaak gelijk de magie van het park. Wij waren in Disneyland Parijs tijdens de kerstperiode, waardoor het ook nog eens overal extra versierd was. Die sfeer en de magie is echt zo fijn om te ervaren. Of je nu door het Sprookjesbos of het Disney kasteel loopt, je voelt de magie en het sprookjesachtige. En wat dacht je van al die vrolijke en enthousiaste kinderen? Als volwassene kun je natuurlijk ook gewoon lekker in alle kinderattracties. Zo gingen wij in Disneyland Parijs in de Flying Carpets, It’s a small world en Sneeuwwitje. En ik vond het te gek! En bij de parades stond ik ook vooraan. Helemaal enthousiast over alle Disney figuren die voorbijkwamen. 😁

Disneyland Parijs

 

2. Woehoee, al die adrenaline!

Oké, ik was even bang dat ik het spannend zou vinden om weer in een achtbaan te gaan, maar nadat ik in Indiana Jones was gestapt, had ik meteen weer de smaak te pakken. Alle andere achtbanen volgden toen. Wat vind ik het een heerlijk gevoel als je keihard naar beneden vliegt, door de scherpste bochten racet of over de kop gaat. Het is gewoon echt volledig de controle loslaten. En wauw, wat een adrenalineshot als je uit zo’n achtbaan stapt. Ik voelde me weer helemaal levend! I love it! 💖

Disneyland Parijs

 

3. Lekker doen waar je zin in hebt

Het spreekt misschien voor zich, maar een dagje pretpark staat gelijk aan een dagje volle bak genieten. Je mag doen en laten wat je wilt, in de meest te gekke attracties, een beetje snacken en vooral heel veel lachen met elkaar. Een bezoek aan een pretpark zorgt ook vaak voor nostalgische gevoelens, vooral als je er al eens eerder bent geweest, als kind bijvoorbeeld. Het is dan ook heerlijk om die herinneringen op te halen en tegelijkertijd ook nieuwe ervaringen te beleven.

Disneyland Parijs

 

Tips voor leuke pretparken

Oké, ben je ervan overtuigd dat pretparken dus ook echt heel leuk kunnen zijn voor volwassenen? Mooi! Dan wil ik je graag nog wat tips geven voor leuke pretparken die je kunt bezoeken. Een hele fijne website om hier inspiratie voor op te doen is Pretparken.nl. Je vindt hier allerlei informatie over de meest populaire pretparken in Nederland, maar ook in andere landen binnen Europa. Op deze website vindt je o.a. alles over openingstijden, wanneer het druk is in een pretpark en de verschillende attracties.  

In Nederland zijn de meest populaire pretparken de Efteling, Slagharen en Walibi. Binnen Europa zijn ook Movie Park Germany, Walibi België en uiteraard Disneyland Parijs super bekend. 

Disneyland Parijs

 

Mijn favoriete attracties in Disneyland Parijs

Naar aanleiding van mijn verhaal hier boven, zal het je niet verbazen dat mijn favoriete attracties in Disneyland Parijs zorgden voor een adrenalineshot! Mijn favoriete attractie blijft nog altijd de Hyperspace Mountain. Afgeschoten worden, een achtbaan in het donker en niet weten waar je naartoe gaat. Loslaten 10.0. Daarnaast vond ik de Big Thunder Mountain en de Indiana Jones ook te gek. Ook Pirates of the Caribbean verraste me! Het decor is prachtig en ook daar kreeg je af en toe een kleine adrenalinekick, haha!

De Crush’s Coaster hebben we helaas niet ervaren. Er stond daar continue een rij van 90-110 minuten. Dat vonden we echt te lang. Maar wel een goede reden om nog eens terug te gaan. 😉

Disneyland Parijs

 

Wat is jouw favoriete pretpark?
Waar ben jij voor het laatst geweest? Of heb je nog een leuk uitje in het vooruitzicht?

 

Een dagje pretpark is voor de meeste kinderen een droom! Maar is het als volwassene ook leuk om er een dag door te brengen? Lees het hier!
Een dagje pretpark is voor de meeste kinderen een droom! Maar is het als volwassene ook leuk om er een dag door te brengen? Lees het hier!

Nog wat inspiratie: 

Wil je op de hoogte blijven?