Ontdek je bestemming

Over mij

Over mij - Kim Malediven ZonsondergangEen aantal jaar geleden maakte ik mijn eerste verre reis naar Zuid Afrika. Een reis die voor mij een bijzondere betekenis had, omdat het een afsluiting was van een lastige periode. In de periode die hieraan vooraf ging, werden stress en de hoge eisen die anderen (en vooral ikzelf) mij oplegden, me teveel. Mijn lichaam besloot er niet meer aan mee te werken. Het heeft me zo’n driekwart jaar gekost om weer volledig op te knappen. Om dat te vieren heb ik mezelf dus getrakteerd op een reis naar Zuid Afrika en dat was een van mijn beste beslissingen ooit! Ik heb daar zo genoten van de prachtige natuur, de geweldige safari’s en de vriendelijke mensen.

Het werd voor mij ook een moment van rust waarbij ik stil kon staan bij vragen als ‘Wat wil ik nu eigenlijk?’, ‘Waar word ik gelukkig van?’ en ‘Doe ik dan nu de goede dingen om dat te bereiken?’. Doordat ik zowel letterlijk als figuurlijk afstand kon nemen van wat zich thuis afspeelde, veranderde de kijk op mijn leven. Reizen heeft hierdoor een bijzonder plekje in mijn hart gekregen. Het blijft voor mij altijd een moment van bezinning en reflectie. Daarnaast laat me ik me heel graag betoveren door nieuwe plekken, indrukwekkende natuur, bijzondere culturen en de nieuwe mensen die ik over de hele wereld heb leren kennen.

Herken jij het gehaaste gevoel dat we onszelf in Nederland vaak opleggen? Hard werken, van de ene naar de andere afspraak rennen en tegelijk alle ballen hoog willen houden? Wordt het jou ook wel eens allemaal teveel? Denk dan eens aan het maken van een reis! Je hoeft je dan even niet druk te maken over zaken als werk, oneindige to-do-lijstjes en het behalen van allerlei doelen. Het enige wat telt is dat moment, de verwondering, de rust en een leeg hoofd. Je hebt dan eindelijk eens de tijd om stil te staan bij de dingen die jij belangrijk vindt in het leven!

Met Ontdek je bestemming wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker die stap te zetten, de dagelijkse sleur even achter zich te laten en een nieuw stukje van de wereld te ontdekken! Dat hoeft niet altijd per se met een vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Ook dicht bij huis zijn er genoeg plekken te vinden waar je even tot rust kunt komen en kunt genieten van natuur en cultuur. Ontdek je bestemming richt zich in het bijzonder op vrouwen, omdat zij juist vaak een druk leven leiden met veel verantwoordelijkheden. Over mij - Kim Curacao Boka NP

Op de website van Ontdek je bestemming vind je veel tips over bestemmingen waar ik ben geweest. Ik laat je de plekken zien die op mij de meeste indruk hebben gemaakt; denk aan diverse bezienswaardigheden, restaurants, hotels, maar ook plekken waar je schitterende foto’s kunt maken. Ook vind je hier tips, verhalen en informatie over het werken op de meest prachtige plekken ter wereld. 

 

 

Dus… Ben jij er klaar voor om je te laten inspireren en je bestemming te ontdekken?

Liefs, Kim