Ontdek... Zuid-Afrika

De ultieme wildlife ervaring

Let's go!

Zeg je safari, dan zeg je Zuid-Afrika! Waar kun je nu beter op zoek naar de big five (olifant, buffel, neushoorn, luipaard, leeuw)? Zuid-Afrika heeft daarnaast beeldschone natuur en wereldsteden om te bezoeken!

De Tafelberg in Kaapstad, een safari in het Krugerpark, een bezoek aan het Apartheidsmuseum in Johannesburg en het bezichtigen van de cel van Nelson Mandela op Robbeneiland. Dit zijn stuk voor stuk bekende bezienswaardigheden van dit geweldige en diverse land. Deze plekken zijn absoluut de moeite waard om te gaan bekijken, maar Zuid-Afrika heeft nog veel meer moois te bieden!

Zuid-Afrika ligt in het uiterste zuiden van het continent Afrika en grenst in het noorden aan Namibië, Botswana en Zimbabwe en in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De staat Lesotho ligt midden in Zuid-Afrika. Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 12 uur naar Johannesburg of Kaapstad.

Het is een enorm groot land. Wanneer je een rondreis gaat maken, moet je er rekening mee houden dat je regelmatig lang onderweg bent van de ene naar de andere plek. Het openbaar vervoer is nog niet overal goed ontwikkeld. De meeste mensen kiezen er daarom voor om een auto te huren of een georganiseerde rondreis te maken.

Zuid-Afrika heeft een bewogen geschiedenis. De meeste mensen zullen de verhalen rondom Nelson Mandela en de Apartheid wel kennen. Tijdens de Apartheid werd de niet-blanke bevolking van Zuid Afrika gediscrimineerd. De Apartheid is inmiddels afgeschaft, maar er is nog altijd veel verschil tussen arm en rijk in dit land. Werkloosheid, armoede en criminaliteit zijn vandaag de dag de grootste problemen waar Zuid-Afrika mee te kampen heeft.

Deze unieke combinatie van natuur en cultuur maakt dit een bijzondere bestemming en een reis die je nog lang zal bijblijven!

Op deze pagina vind je onder andere allerlei handige weetjes, de absolute must-sees en foto’s om je een compleet beeld van dit prachtige land te geven.

Zeg je safari, dan zeg je Zuid-Afrika! Waar kun je nu beter op zoek naar de big five (olifant, buffel, neushoorn, luipaard, leeuw)? Zuid-Afrika heeft daarnaast beeldschone natuur en wereldsteden om te bezoeken!

De laatste blogs

♥ Op zoek naar de Big Five!

♥ Top 5 bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Quick facts

Z
Beste reisperiode
Sept-nov en mrt-mei
Munteenheid
Zuid-Afrikaanse rand
Taal
11 officieel, zoals Afrikaans
Elektriciteit
Wereldstekker D, M en N
Nationale feestdag
27 april
Tijdsverschil
+0 (zomer), +1 (winter)
Geloofsovertuiging
Overwegend christelijk
i
Paspoort
Min. 30 dagen geldig
U
Vaccinaties
DTP, Hep A, Malaria
Klimaat
Woestijn- en steppeklimaat
Reisduur
± 12 uur vliegen
Visum
Alleen vanaf 90 dagen

Must-sees

In Zuid-Afrika vind je super veel mooie plekken, maar welke mag je nu echt niet missen?

Je vindt hier een reisroute voor ongeveer 2,5 week door Zuid-Afrika. De genoemde plaatsen vind je hieronder.

Als je op de afbeeldingen klikt, krijg je nog veel meer informatie, tips en foto’s te zien!

Lees hier meer over de Tuinroute Zuid Afrika

Met deze route start je in Johannesburg. Vanaf daar rij je richting het zuiden naar Golden Gate National Park, hier vind je een stukje van de prachtige natuur van Zuid-Afrika. Ga daarna door naar het indrukwekkende bergmassief de Drakensbergen. De volgende stop is in Durban, bij ‘The Golden Mile’; het gouden strand. Lekker voor een break in je reis! Je kunt in Durban ook het WK-voetbal stadion van 2010 bekijken. Vervolgens rijd je naar het Hluhluwe-Umfolozi National Park, misschien wel het mooiste wildpark van Zuid-Afrika, waar enorm veel neushoorns te spotten zijn! Je volgende stop is in het iSimangaliso Wetland Park, waar je een boottocht kunt maken op het St. Lucia-meer. Hier kun je heel veel nijlpaarden, krokodillen en flamingo’s zien. De route gaat verder naar het koninkrijk Swaziland. De landschappen in Swaziland zijn prachtig en de bevolking is uiterst vriendelijk. De volgende stop in deze reis is het bekende Krugerpark. Maak een ochtend- of een avondsafari op zoek naar de Big Five. Maak vervolgens zeker een rit over de Panoramaroute, met diverse hoogtepunten zoals Blyde River Canyon en ‘God’s Window’. Na al deze prachtige natuur en wildlife rijd je weer door naar Johannesburg, om vervolgens naar Kaapstad te vliegen. Eenmaal in Kaapstad aangekomen kun je naar Kaap de Goede Hoop, de pinguïnkolonie en natuurlijk de Tafelberg. Vanuit Kaapstad kun je ook een bezoek brengen aan Robbeneiland en de nabijgelegen wijnlanden.

Drakensbergen

De Drakensbergen is de hoogste bergketen van Zuid-Afrika. Het is een populair gebied met geweldige natuurparken en prachtige uitzichten.

Durban

Durban is de op 2 na grootste stad van Zuid-Afrika. De aangename temperatuur van de Indische Oceaan maakt Durban een fijne strandbestemming.

Hluwluwe-Umfolozi National Park

Hluwluwe-Umfolozi NP wordt beschouwd als het mooiste wildpark van Zuid-Afrika, met een bijzonder grote populatie witte neushoorns.

iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park beschikt over wel vijf verschillende ecosystemen, van koraalriffen tot zout- en zoutwatermoerassen en kustvlaktes.

Johannesburg

In Johannesburg vind je nog veel terug van de Apartheid, zoals het Apartheidsmuseum of Soweto; de grootste township van Zuid-Afrika.

Kaapstad

Kaapstad is een geweldig bruisende stad waar je je gemakkelijk een aantal dagen kunt vermaken! Van een prachtig uitzicht op de Tafelberg tot wijnproeverij.

Kruger National Park

Het Kruger National Park is het grootste en bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Naast de big five spot je hier onder andere ook zebra’s, giraffen en diverse bokken.

Swaziland

Een bezoek aan Swaziland mag niet ontbreken tijdens je rondreis door Zuid-Afrika. Zowel de natuur als de bijzondere bewoners van dit kleine landje zullen een onvergetelijke indruk maken.

Kaart

Kaapstad

Zuid-Afrika Kaapstad Tafelberg

Johannesburg

Zuid-Afrika Johannesburg Soweto

Durban

Zuid-Afrika Durban Moses Mabhida Stadion

Drakensbergen

Zuid-Afrika Drakensbergen

Hluwluwe-Umfolozi National Park

Zuid-Afrika Hluwluwe:Umfolozi National Park Olifant

iSimangaliso Wetland Park

Zuid-Afrika iSimangaliso Wetland Park Nijlpaard

Kruger National Park

Zuid-Afrika Kruger National Park Giraf

Swaziland

Rondreis in foto’s

Laat je betoveren door de mooiste foto’s van Zuid-Afrika ♥

Super tips

Deze super tips voor accommodaties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden wil ik je niet onthouden 🙂

Handig voor onderweg

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Meer inspiratie?