Ontdek… Cuba:

Terug in de tijd in Trinidad!

 

Trinidad is een geweldig sfeervolle stad in het zuiden van Cuba. De binnenstad van Trinidad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is meer dan terecht! De prachtige kleurrijke gebouwen, de vriendelijke mensen en de gezellige eettentjes, maken dit één van Cuba’s mooiste plekken. De originele keienstraatjes en de kleurrijke huizen geven je de indruk dat de tijd hier heeft stil gestaan.

Je kunt Trinidad bereiken met de auto. Vanaf Havana is het zo’n 4 uur rijden. Wanneer je een rondreis door (West)-Cuba maakt, wordt deze stad ook vaak aangedaan na een bezoek te hebben gebracht aan Viñales. Vanaf daar is het zo’n 6 uur rijden. De langere reistijd komt doordat je vanuit Viñales weer terug naar Havana moet rijden, om vervolgens richting Trinidad te kunnen.

In Trinidad kun je je gemakkelijk een aantal dagen vermaken. Je kunt je laten betoveren door de mooie binnenstad, maar ook de omgeving biedt veel mogelijkheden voor leuke excursies. Wat zijn de hoogtepunten van Trinidad? Je vindt ze hieronder!

 Cuba-Trinidad-Zonsondergang-San-Fransisco

 

 

Bezoek de Iglesia Y Convento de San Fransico

De kerk op zich is al een bezienswaardigheid, maar het is nog veel leuker als je hem gaat beklimmen. Wanneer je boven staat, heb je namelijk een schitterend uitzicht over de stad, de bergen en de zee. In het gebouw naast de klokkentoren vind je Museo Nacional de Lucha Contra Bandidos; een museum over de Cubaanse revolutie. Je vindt hier een uitgebreide collectie met foto’s, documenten en allerlei spullen uit die tijd. 

Cuba-Trinidad-Kerk-San-Fransisco-Uitzicht (1)

 

 

 

Dans en geniet op Plaza Major

Plaza Major is het centrale plein in Trinidad. Hier vind je meerdere prachtige gebouwen en er hangt altijd een heerlijke sfeer. Ook vind je op dit plein een grote trap. Vooral ’s avonds wordt hier goed gebruik van gemaakt. Er worden dan namelijk optredens gegeven en er wordt volop gedanst. Onder het genot van een drankje op een van de terrasjes kun je dit aanschouwen of je kunt natuurlijk zelf meedoen!

Cuba-Trinidad-Plaza-Major-Trap

 

Maak een wandeling door National Park Topes de Collantes

Heb je even genoeg van de stad en wil je van de natuur genieten? Maak dan een uitstapje naar het natuurgebied Topes de Collantes. Dit nationale park ligt in het Escambray-gebergte.

Je bereikt deze plek door zo’n 30 kilometer ten noorden van Trinidad een steil bergweggetje omhoog te volgen. De wegen zijn hier op veel plekken behoorlijk slecht. Met regenachtig weer is het best gevaarlijk, dus let goed op! In Topes de Collantes kun je diverse wandelingen maken, waaronder een naar de mooie Caburníwaterval. Ook vind je hier prachtige grotten, valleien, rivieren en prachtige bomen en bloemen.

 

Ga tapas eten bij Taberna La Botija

De inrichting en aankleding van Taberna La Botija staat in het teken van de slavernij. Je vindt hier bijvoorbeeld diverse accessoires uit die tijd aan de muur. De sfeer is optimaal, de bediening vriendelijk en het eten smaakt geweldig. Op de kaart vind je uiteenlopende gerechtjes en ze hebben ook diverse heerlijke cocktails. Het is een erg leuke plek voor een avondje uit!

 

Proef het lokale drankje La Chanchanchara

Bij La Chanchanchara kun je het gelijknamige lokale drankje van Trinidad bestellen. Het bestaat uit rum, honing, limoen en water. Onder het genot van een live-bandje, waan je je hier helemaal in de Cubaanse sfeer. Het is een super leuke plek om even bij te komen van je ontdekkingstocht door Trinidad.

Cuba-Trinidad-La-Bodeguita-del-Medio

 

Ik vond Trinidad echt een enorm leuke en gezellige stad. Het is dan ook zeker een bezoek waard tijdens je rondreis in Cuba.

Lees hier meer informatie, tips en ervaringen over een reis naar Cuba.

Ben jij wel eens in Trinidad geweest? Wat is jou het meest bijgebleven?

 

Trinidad is een geweldig sfeervolle stad in het zuiden van Cuba. De binnenstad van Trinidad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is meer dan terecht!

Nog meer inspiratie: