Ontdek... Sri Lanka

De parel van de Indische Oceaan

Let's go!

Sri Lanka is een land met een bewogen geschiedenis, een bijzondere cultuur en heeft ook nog eens prachtige natuurgebieden. En je kunt in Sri Lanka gewoon op safari! 🙂

Sri Lanka heeft een lange en zware geschiedenis achter de rug welke diepe sporen heeft achtergelaten. Het land is na de diverse oorlogen en de tsunami in 2004 nu volop bezig met opbouwen en dat maakt een bezoek aan Sri Lanka zeker de moeite waard. Sri Lanka heeft enorm veel plekken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en dat is niet voor niets!

In de oude steden zie je indrukwekkende ruïnes, tempels en stoepa’s. Ook krijg je een beeld van het religieuze leven van vele bewoners. De ceremonies in de tempels zijn erg bijzonder om mee te maken. In Sri Lanka heb je ook prachtige natuurgebieden, zoals de hooggelegen theeplantages, de nationale parken waar je geweldige wandelingen kunt maken en de verschillende safariparken! Wil je even bijkomen van alle indrukken? Dan kun je je uitleven aan de kust. Sri Lanka heeft namelijk geweldige stranden!

In ongeveer 11 uur vlieg je van Amsterdam naar Colombo. In de meeste gevallen zul je moeten overstappen in Dubai. De wegen op Sri Lanka zijn niet overal even goed begaanbaar, maar je kunt je er gemakkelijk verplaatsen met een auto of het openbaar vervoer, waaronder de tuktuk’s.

Het klimaat in Sri Lanka is afwisselend. Het is een beetje klam, maar door de heerlijke wind vanaf de oceaan is het hier echt goed vertoeven. In de hoger gelegen gebiedenis het een stuk kouder en daalt de temperatuur soms ’s nachts tot het vriespunt. Dat is best een vreemde gewaarwording wanneer je de hoge temperaturen gewend bent.

In Sri Lanka wordt betaald met de Sri Lankaanse Roepie. 200 Roepie is ongeveer 1 Euro. De prijzen liggen, voor Nederlandse begrippen, vrij laag. Door het toenemende toerisme, stijgen deze prijzen wel steeds een beetje meer, maar je kunt er nog altijd voor een aangenaam bedrag per dag rondkomen.

Sri Lanka is een klein eiland, maar wel met enorm veel diversiteit en bijzondere plaatsen. Het land is ongeveer net zo groot als Nederland, België en Luxemburg bij elkaar en heeft een totale oppervlakte van 65.600 vierkante kilometer.

Het is een geweldige bestemming. Een bezoek zal je dan ook nog lang bijblijven!

Op deze pagina vind je onder andere allerlei handige weetjes, de absolute must-sees en foto’s om je een compleet beeld van dit prachtige land te geven.

Sri Lanka biedt een variatie aan cultuur erfgoed, indrukwekkende natuurgebieden, wilde dieren, tropische stranden en vriendelijke bevolking. Hier vind je de mooiste plekken van Sri Lanka!

De laatste blogs

♥ De indrukwekkende Koningssteden!

♥ Top 5 bezienswaardigheden in Sri Lanka

♥ Rondreis Sri Lanka in foto’s

Quick facts

Z
Beste reisperiode
Februari en maart
Munteenheid
Sri Lankaanse Rupee
Taal
Engels, Singalees, Tamil
Elektriciteit
Wereldstekker D, M of G
Nationale feestdag
4 februari
Tijdsverschil
+3,5 (zomer), +4,5 (winter)
Geloofsovertuiging
Overwegend boeddhisme
i
Paspoort
Nog 6 maanden geldig
U
Vaccinaties
DTP, Buiktyfus, Hepatitis A
Klimaat
Tropisch klimaat
Reisduur
Ongeveer 11 uur vliegen
Visum
Ja, van te voren aanvragen

Must-sees

In Sri Lanka vind je super veel mooie plekken, maar welke mag je nu echt niet missen?

Je vindt hier een reisroute voor ongeveer 3 weken door Sri Lanka. De genoemde plaatsen vind je hieronder.

Als je op de afbeeldingen klikt, krijg je nog veel meer informatie, tips en foto’s te zien!

Je start je reis aan het strand in Negombo, waar je ook een heerlijke boottocht kunt maken door de mangrovebossen. Vervolgens reis je naar het noorden om de steden vanuit de culturele driehoek te bezoeken. Anuradhapura, Dambulla, Polonnaruwa en Sigiriya zijn zeker de moeite waard! Hier vind je prachtige ruïnes, tempels en stoepa’s. De volgende stop is de bruisende stad Kandy. Deze stad staat in het bijzonder bekend om de Tempel van de Tand. Meerdere keren per dag vindt er een ceremonie in de tempel plaats waar veel gelovigen op af komen. Even bijkomen kun je tussen de theeplantages in Nuwara Eliya. Ook kun je hier geweldige wandelingen maken in bijvoorbeeld het Horton Plains National Park. Vanuit hier pak je de trein pakken voor de mooiste route door Sri Lanka. Echt indrukwekkend! De volgende stop is het Udawalawe National Park waar je op safari kunt. Het is één van de beste plekken om olifanten te spotten! Vervolgens reis je naar het zuiden, naar één van de badplaatsen. Daarbij mag een bezoek aan het gezellige Galle echt niet ontbreken. Je reis door Sri Lanka sluit je af in de hoofdstad Colombo. Of… nu je er toch bent.. Plak er nog een paar dagen relaxen op de Malediven aan vast!

Anuradhapura

Voor boeddhisten is Anuradhapura een heilige stad.
Dit komt onder andere door de heilige Bo-boom
(Sri Maha Bodi)

Colombo

 Colombo is veelzijdig en je vindt hier een mix van
kantoorpanden, tempelcomplexen, koloniale gebouwen en gezellige restaurantjes.

Galle

Galle was vroeger een belangrijke havenstad. Ter verdediging bouwden de Nederlanders een fort.
Dit is een van de grootste bezienswaardigheden.

Kandy

Kandy is een bruisende stad en het culturele en spirituele centrum van Sri Lanka. Deze stad staat in het bijzonder bekend om de Tempel van de Tand.

Negombo

Negombo is in handen van de Nederlanders geweest. Je vindt hier nog de overblijfselen daarvan, zoals The Dutch Fort en The Dutch Canals.

Nuwara Eliya

Maak zeker een prachtige wandeling door het Horton Plains National Park naar World’s End. Ook kun je vanaf hier je mooiste treinreis richting Ella maken!

Polonnaruwa

De hoogtepunten zijn Gal Vihara, het Koninklijk Paleis en de twaalf ruïnes binnen Quadrangle. Ook kun je vanuit Polonnaruwa reizen naar Sigiriya en Dambulla.

Udawalawe National Park

Het Udawalawe National Park ligt in het zuiden van Sri Lanka en is één van de beste plekken om olifanten te spotten.

Kaart

Anuradhapura

Sri Lanka Anuradhapura Buddhisme

Colombo

Sri Lanka Colombo Strand

Galle

Sri Lanka Galle Fort Vuurtoren

Kandy

Sri Lanka Kandy Tempel van de Tand

Negombo

Sri Lanka Negombo Strand

Nuwara Eliya

Sri Lanka Nuwara Eliya Worlds End Horton Plains

Polonnaruwa

Sri Lanka Polonnaruwa Gal Vihara

Udawalawe National Park

Rondreis in foto’s

Laat je betoveren door de mooiste foto’s van Sri Lanka ♥

Super tips

Deze super tips voor accommodaties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden wil ik je niet onthouden 🙂

Handig voor onderweg

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523022937739","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000075542513","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Lonely%20Planet%20Sri%20Lanka%2C%20Lonely%20Planet","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523022937739"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523022954506","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000070999494","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Capitool%20Reisgidsen%20-%20Sri%20Lanka%2C%20Rachael%20Heston","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523022954506"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523022974700","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000054315997","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Insight%20guides%20-%20Sri%20Lanka","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523022974700"></script>

Meer inspiratie?