Ontdek je bestemming

5 plekken in Quito die je zeker niet wilt missen!

 

Quito is een levendige stad met ontzettend veel leuke plekken om te bezoeken. Wanneer je een rondreis door Ecuador maakt, mag je deze hoofdstad eigenlijk niet overslaan. Ik vond Quito een enorm leuke stad met steeds weer nieuwe plekken om te ontdekken. Wil je veel dingen op één dag doen? Dan is het aan te raden om een privé chauffeur in te huren die je overal naartoe rijdt. Quito is een erg uitgerekte stad, waardoor de afstanden soms erg groot zijn.

De 5 plekken die je zeker niet wilt missen, vind je hieronder:

 

1. TelefériQo

Quito is een van de hoogstgelegen hoofdsteden ter wereld. Het ligt op 2.850 meter. Met de kabelbaan ‘TelefériQo’ kun je stijgen naar zo’n 4.050 meter voor een geweldig uitzicht over deze prachtige stad. Na een ritje van ongeveer 15 minuten sta je boven en kun je de meest mooie panaroma’s maken. Je kunt boven nog een stukje verder wandelen voor andere spectaculaire uitzichten van de omliggende bergketens en vulkanen. Voor de meer geoefende wandelaar is er ook nog een mogelijkheid om een trekking te doen van ruim vier uur.

Ontdek Ecuador - Quito

 

2. Mitad del Mundo

Op ongeveer 15 kilometer ten noorden van Quito vind je het Midad del Mundo, oftewel het midden van de wereld. Deze denkbeeldige lijn (de evenaar) doorkruist Ecuador. In het verleden is de lijn van de evenaar bepaald en op die plek is een groot monument geplaatst. Toen uiteindelijk GPS werd uitgevonden, bleek dat de evenaar zo’n 200-300 meter verderop ligt. Rondom de echte evenaar is een museum gebouwd: Museo Inañan. Hier krijg je allerlei informatie over de geschiedenis en verschillende bevolkingsgroepen die Ecuador rijk is. Ook kun je hier leuke experimenten doen op de lijn van evenaar, zoals het laten balanceren van een ei op een spijker.

Ontdek Ecuador - Quito

 

3. The Old City

Het oude gedeelte in Quito (The Old City) is het kloppende historische hart van Quito. Je vindt hier verschillende oude koloniale gebouwen uit de Spaanse tijd, waarvan een aantal recentelijk bijzonder mooi zijn gerenoveerd. Plaza Grande ligt midden in oude stad van Quito. Op dit plein komt iedereen samen om muziek te maken of om gewoon gezellig met elkaar bij te praten! Het is een drukte van jewelste, maar een heerlijke plek om mensen te kijken. Vergeet niet net naast Plaza Grande een bezoekje te brengen aan de exclusieve chocolaterie Pacari, waar je de meest lekkere chocoladerepen in de meest uiteenlopende smaken kunt kopen.

Op ongeveer 10 minuten lopen van Plaza Grande in Quito, ligt de imposante neo-gotische Basílica del Voto Nacional. Met een hoogte van maar liefst 115 meter is dit een van de grootste gebouwen in The Old City. De basiliek is prachtig om te zien! Via vele trappen kun je naar boven klimmen. De laatste 2 zijn enorm stijl en bevinden zich aan de buitenkant van de kerk. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees 😉 Op loopafstand bevinden zich nog andere mooie kerken, zoals Iglesia Compañía de Jesús; Iglesia de Santo Domingo en de Iglesia San Francisco, die zeker een bezoekje waard zijn!

Ontdek Ecuador - Quito

 

4. La Virgen de El Panecillo

Op ruim 3.016 meter staat het 200 meter hoge beeld El Panecillo. Dit is het beeld van Maria, de heilige maagd, die over de stad waakt. Het beeld staat hoog op een heuvel en is vanaf bijna iedere plek in de stad te zien. Vanaf deze heuvel heb je ook nog eens een geweldig uitzicht over de stad!

Er wordt aangeraden om dit beeld per taxi te bezoeken en niet zelf de heuvel op te gaan lopen. In het verleden hebben hier namelijk meerdere overvallen plaatsgevonden op toeristen. Inmiddels is de veiligheid erg verbeterd in de stad, maar het is natuurlijk altijd goed om alert te blijven.

Ontdek Ecuador - Quito

 

5. La Ronda

La Ronda is een gezellig straatje in Quito met allerlei restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Vanaf het dakterras van het restaurant Leña Quiteña heb je geweldig uitzicht op het standbeeld La Virgen de El Panecillo. Dit restaurant bereik je via de ‘stairway to heaven’.

Ontdek Ecuador - Quito

 

Wil je meer weten over een rondreis door Ecuador? Stay tuned! 🙂 Binnenkort komt mijn hele reisroute online, uiteraard met de leukste plekjes en de beste tips. Oh, en niet te vergeten… Er komt ook een leuke winactie aan! 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe blogs? Volg Ontdek je bestemming dan op Facebook en Instagram!

Mooiste bezienswaardigheden Quito - Ecuador: TelefériQo | Mitad del Mundo | The Old City | La Virgen de El Panecillo | La Ronda - Lees meer!