Ontdek... Namibië

Uniek en ongerept

Let's go!

Denk jij erover om naar Afrika op reis te gaan, maar weet je nog niet waar te beginnen? Denk dan zeker aan Namibië. Een geweldig land waar je veilig doorheen kunt reizen en waar je steeds weer versteld zal staan van de prachtige natuur!

In Namibië ervaar je het echte ongerepte Afrika met prachtige unieke natuur. Het land is daarnaast ook enorm divers in landschappen, waardoor het verrassend blijft als je er doorheen rijdt. In verhouding met de oppervlakte wonen er maar weinig mensen in Namibië. De bevolking is ontzettend vriendelijk en doen er alles aan om het je naar je zin te maken.

Namibië beschikt over een gedeeltelijk woestijn- en gedeeltelijk steppeklimaat. Hierdoor is het vrij droog en warm. Het hele jaar door is het tussen de 20 en 40 graden, verschillend per regio. Vooral in het eerste deel van het jaar is het kan het ’s nachts erg koud zijn.

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 12 uur naar Windhoek. Je vlucht kan met een korte tussenstop of overstap zijn. Een heel fijn voordeel aan een reis naar Namibië is dat je in onze zomertijd geen tijdsverschil hebt. In de winter is dit maar 1 uur. Je hebt dan dus ook geen last van een jetlag!

Vanuit Windhoek kun je prima op eigen gelegenheid het land ontdekken. Er zijn een aantal geasfalteerde wegen, daarnaast vooral gravelwegen. Gelukkig zijn de huurauto’s hierop berekend en kun je met een 4×4 wagen heel goed door het land reizen.

Namibië was in de negentiende eeuw een Duitse kolonie. Na de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog bezette Zuid-Afrika deze kolonie. De Apartheid waarbij er duidelijk onderscheid werd gemaakt tussen de blanke en zwarte bevolking werd toen ook steeds zichtbaarder. De laatste groep werd enorm onderdrukt en had niets te vertellen. In 1990 werd Namibië onafhankelijk. Van de geschiedenis van dit land zie en hoor je nog veel terug.

In Namibië wordt betaald met de Namibische Dollar. Ook kun je er betalen met de Zuid Afrikaanse Rand. Deze twee munteenheden zijn namelijk net zoveel waard. Houd er rekening mee dat je maar op een aantal plekken kunt pinnen in het land.

Namibië is een geweldig land om het echte Afrika te proeven. Het is er veilig om te reizen, goed weer en met Engels als voertaal kun je er gemakkelijk communiceren. Kijk hieronder snel verder voor de absolute must sees en een leuke reisroute!

Namibië is een geweldige reisbestemming met haar uitgestrekte landschappen, de prachtige kust, het wildlife en de vriendelijke mensen. Lees hier meer!

De laatste blogs

♥ Blogserie deel 6: Op safari in het Etosha National Park & Erindi Private Game Reserve!

♥ Blogserie Deel 5: De rust en het ruige landschap in Damaraland!

♥ Alles wat je moet weten voor vertrek!

Quick facts

Z
Beste reisperiode

Oktober t/m december

Munteenheid

Namibische dollar

Taal

Engels

Elektriciteit

Wereldstekker D en M 

Nationale feestdag

21 maart

Tijdsverschil

0 (zomer), +1 (winter)

Geloofsovertuiging

Overwegend christelijk

i
Paspoort

Nog 6 maanden geldig bij aankomst

U
Vaccinaties

DTP, Hepatitis A (soms malariapillen)

Klimaat

Woestijn/steppeklimaat

Reisduur

Ongeveer 12 uur vliegen

Visum

Geen tot 3 maanden

Must-sees

In Namibië vind je super veel mooie plekken, maar welke mag je nu echt niet missen?

Je vindt hier een reisroute voor ongeveer 2,5 week door Namibië. De genoemde plaatsen vind je hieronder.

Als je op de afbeeldingen klikt, krijg je nog veel meer informatie, tips en foto’s te zien!

Een reis door Namibië start veelal in de hoofdstad Windhoek waar je onder andere een bezoek kunt brengen aan de mega grote township Katutura.  Vervolgens kun je richting de Kalahari woestijn rijden om wat klein wild te spotten. Wanneer je tijd hebt, is een bezoek aan de Fish River Canyon ook de moeite waard. Je moet hiervoor alleen wel aardig wat kilometers afleggen. Wat ook heel gaaf is, zijn de duinen bij Sesriem: de Sossusvlei en Deadvlei. Absoluut de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen! Een bezoek aan een van de weinige kustplaatsen van Namibië is ook een aanrader. Swakopmund is een gezellige stad en vanuit daar kun je mega veel activiteiten boeken, zoals sandboarden en kajakken tussen de zeehonden. Ook Lüderitz is een gezellige badplaats waar je kunt verblijven. 

Vervolgens kun je richting het noorden rijden en je laten betoveren door de prachtige natuur in het dunbevolkte Damaraland. Met een beetje geluk spot je nog een kudde woestijnolifanten! Uiteraard mag een safari in het Etosha National Park niet ontbreken. Je kunt een gamedrive met een gids boeken of het park in je eigen auto ontdekken. Allebei is het te gek om te doen! Je kunt op meerdere plekken op safari, zo ook bijvoorbeeld in het Private Game Reserve Erindi. Heb je nog wat tijd over, breng dan zeker een bezoek aan de Caprivistrook, waar je nog veel meer wilde dieren zult tegenkomen!

Damaraland

Damaraland is het dunst bevolkte gebied van Namibië waar je prachtige natuurgebieden en wilde dieren vindt! Hier kun je onder andere wilde olifanten tussen de vele bergen spotten.

Erindi

Het Erindi Private Reserve is een natuurpark van wel 70.000 hectare, waar ook veel wilde dieren rondlopen. Je kunt op eigen gelegenheid het park verkennen.

Etosha National Park

Etosha National Park is het bekendste natuurpark van Namibië. Je vindt hier veel verschillende wilde dieren. Ga samen met een gids het park in om zoveel mogelijk dieren te spotten.

Fish River Canyon

Fish River Canyon is een prachtige kloof en de op één na langste ter wereld. Je vindt hier bizar mooie uitzichten en verlaten landschappen.

Kalahari woestijn

Trek met een gids de Kalahari woestijn in om allerlei soorten wild te spotten. Hier zie je vooral kleinere dieren, zoals struisvogels, hyena’s en oryxen.

Sossusvlei

De Sossusvlei is een prachtig gebied, met een hele rits aan hoge en rode duinen. Het is zo’n geweldig gezicht dat je je ogen bijna niet gelooft. Beklim één van de duinen, het is het uitzicht meer dan waard!

Swakopmund

Swakopmund is de enige echte badplaats van Namibië waar je genoeg activiteiten in de buurt kunt doen. Ga bijvoorbeeld naar de Skeleton Coast, sandboarden in de duinen of kayakken tussen de zeehonden.

Windhoek

Windhoek is een hele indrukwekkende stad. Er zijn nog veel overblijfselen van de onafhankelijkheidsstrijd te vinden. Bezoek ook bijvoorbeeld een township en lokale markt.

Kaart

Erindi

Olifanten Safari Erindi

Etosha NP

Namibie Etosha Safari

Fish River Canyon

Namibie Fish River Canyon

Kalahari

Kalahariwoestijn Morning Game Drive

Sossusvlei

Sossusvlei - Big Daddy

Swakopmund

Namibie Swakopmund

Windhoek

Windhoek Stadstour

Damaraland

Uitzicht Damaraland

Rondreis in foto’s

Laat je betoveren door de mooiste foto’s van Namibië ♥

Super tips

Deze super tips voor accommodaties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden wil ik je niet onthouden 🙂

Handig voor onderweg

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Meer inspiratie?