7 redenen waarom je echt een keer naar Marrakech wilt!

 

Marrakech is een bijzondere bestemming! Na ongeveer 3 uur vliegen, stap je uit in een totaal andere wereld. Deze stad is zo bijzonder, bijna magisch. Het is net of je in een sprookje terechtkomt met een Arabische sfeer. Marrakech biedt zoveel mooie plekken, gebouwen, heerlijk eten en ook veel kleuren. Plus het is hier het hele jaar prachtig weer, dus de ideale bestemming voor een stedentrip!

Ben je nog nooit in Marrakech geweest? Dan zijn dit de 7 redenen waarom je dit zeker een keer wilt doen!

Lees hier meer informatie, tips en ervaringen over een reis naar Marokko.

 

1. Het betoverende Djemaa el Fna plein

Het Djemaa el Fna plein; een van de bekendste attracties van Marrakech. Overdag staan hier tientallen sinaasappelkraampjes en kom je wat mensen tegen die je souvenirs willen verkopen. ’s Avonds verandert dit plein in een openlucht restaurant met diverse eetgelegenheden. Overal wordt muziek gemaakt, kom je slangenbezweerders tegen en ook moet je de mensen met souvenirs nu waarschijnlijk van je afslaan 😉 Het is een drukte van jewelste. Super leuk om eens mee te maken en om hier doorheen te lopen. Wordt de drukte je iets te veel? Geniet dan van dit mooie tafereel vanaf een van de balkons van de restaurantjes die om het plein zitten!

Ontdek Marrakech Marokko

 

2. Verdwalen in de Medina

Aan het bekende Djemaa el Fna plein vind je een aantal ingangen naar de Medina; de oude stad. Hoe verder je hierin loopt, hoe smaller de straatjes worden. Je vindt hier veel toeristische stalletjes waar de winkeliers graag hun producten aan je willen slijten. Ben je zoek naar leuke souvenirs? Dan zit je hier zeker goed! Hoe verder je loopt, hoe minder toeristisch het wordt en hoe meer je ook zult zien van het echte leven. Je komt markten tegen waar de lokale bevolking hun boodschappen doen, maar ook vind je overal verborgen restaurantjes. Het is super leuk om in de Medina rond te lopen; vooral zonder kaart. Verdwaal, laat je verrassen en dan kom je allerlei mooie dingen tegen!

Ontdek Marrakech Marokko

 

3. De prachtige kleuren

Marrakech is een kleurrijke stad. Op de gebouwen zie je prachtige mozaïeken en tegeltjes. Ook zie je overal kruiden in de meest vrolijke kleuren en zelfs de kleding is kleurrijk. Een bijzondere plek iets buiten het centrum is Jardin Marjorelle. Dit is een botanische tuin waardoor je je in een oase van rust bevindt. Dat is nogal een verschil met de drukte van de stad. In de tuin ervaar je een overvloed aan kleuren; bloemen, planten, bomen, fonteinen en deuren; alles heeft een enorm vrolijke kleur!

Ontdek Marrakech Marokko

 

4. Het heerlijke eten

In Marrakech kun je ook heerlijk eten. Op en rondom het Djemaa el Fna plein vind je enorm veel eettentjes. Wil je een lokale maaltijd proberen, zoals linzen en/of geit? Schuif dan eens aan op een van de lange banken op het plein en eet een hapje mee. Andere lokale gerechten, die iets minder spannend zijn, zijn de heerlijk tanjines gevuld met vlees, groenten etc. Een andere aanrader zijn ook zeker de zoete hapjes, zoals Corne de Gazelle (deeghoorntjes met amandelspijs).

Ontdek Marrakech Marokko

 

5. De geweldige gebouwen

De prachtige moskeeën zijn sowieso een trekpleister van de stad. Ook kijk je je ogen uit als je een bezoek brengt aan het Bahia paleis. Dit paleis werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw, als grootste paleis van die tijd. De tuinen, kamers en prachtige muren en deuren zijn erg indrukwekkend! Een ander gebouw waar je echt een bezoek aan moet brengen is de koranschool Medersa Ben Youssef. Deze school is nog steeds in gebruik, maar ook toegankelijk voor toeristen. Je kunt je hier uren vergapen aan dit prachtige gebouw en de mozaïeken!

Ontdek Marrakech Marokko

 

6. Oud en nieuw in één stad

Marrakech staat in het bijzonder bekend om het oude gedeelte van de stad met de Medina en het Djemaa el Fna plein. Maar Marrakech kent ook nog een heel ander gedeelte; een moderne stad met shoppingmalls en moderne eettentjes. De nieuwe stad wekt een veel meer Westerse indruk. Overal zie je dure auto’s en mensen in moderne merkkleding lopen. Als je even uit het oude gedeelte wilt, kun je dus gemakkelijk in de moderne wereld stappen. Beide delen liggen namelijk op loopafstand van elkaar.

Ontdek Marrakech Marokko

 

7. Naar het Atlas gebergte of een nachtje in de woestijn

Vanuit Marrakech kun je ook veel uitstapjes maken naar plekken (net) buiten de stad. Zo kun je bijvoorbeeld een stop maken bij de leerlooierijen. Ons is dat helaas niet gelukt, omdat we tot 3x toe verkeerd zijn afgezet door een taxi. Uiteindelijk hebben we het er maar bij laten zitten 😉 Een gave trip die we wel gemaakt hebben is echt het binnenland in, naar de Ourika-vallei. Op de weg daar naartoe kom je door kleine dorpjes waar Berber families leven. We mochten zelfs even binnen kijken om zo te zien hoe deze mensen leven. En dat is zeer primitief! Ook kun je vanuit Marrakech een excursie boeken waarbij je de woestijn in gaat en onder de sterrenhemel kunt overnachten. Deze uitstapjes zijn een leuke afwisseling; zo sta je midden in de drukke stad en zo sta je midden in de natuur.

Lijkt het je leuk om een dagtrip naar de Sahara te maken? Sanne schreef er een leuk artikel over!

Ontdek Marrakech Marokko

 

Wil je meer ontdekken in de omgeving van Marrakech? Reisblogger Judith schreef een mooi artikel met gave dagtrips vanuit Marrakech!

Marrakech heeft op mij echt een bijzondere indruk achtergelaten. Er is eigenlijk geen andere stad waarbij ik ook dat bijzondere gevoel heb. Het is heel lastig uit te leggen, dus ik zou zeggen: ga het zelf ervaren!

Ben jij wel eens in Marrakech geweest? Wat waren jouw hoogtepunten?

Naast Marrakech is er nog zoveel meer te ontdekken in Marokko. Wil je meer van Marokko zien? Yvonne van der Laan heeft een mega handig artikel geschreven over het kiezen van een route voor een rondreis Marokko. Super handig!

 

Ontdek je bestemming | Tips bezienswaardigheden Marrakech: Djemaa el Fna plein | Medina | Jardin Marjorelle | Bahia paleis | Medersa Ben Youssef | Leerlooierijen | Ourika-vallei - Lees meer!

Voor meer inspiratie:

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op de Ontdek je bestemming Inspiratiemail en mis niets meer!