Ontdek… Langkawi:

Een tropisch eiland met een schitterende natuur!

 

Langkawi is een prachtig tropisch eiland aan de westkust van Maleisië. Het is eigenlijk een eilandengroep van zo’n 100 kleine eilandjes, die ook dicht bij de grens met Thailand ligt. Langkawi heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld en wordt ook steeds beter gewaardeerd door toeristen. Toch is het er nog steeds niet heel toeristisch en kun je er dus goed genieten van de rust en de schoonheid van het eiland.

Je kunt Langkawi met de veerboot of het vliegtuig (vanuit Kuala Lumpur) bereiken. 

Op het eiland kun je ook een aantal leuke excursies ondernemen. Hieronder vind je 5 tips voor bezienswaardigheden tijdens je verblijf op Langkawi. Ook geef ik je graag een tip voor een fijn hotel en restaurant!

 

Top 5 dingen om te doen op Langkawi

 

Mangrovetour door het geopark

Met een motorbootje maak je een prachtige tocht door het mangrovewoud. Een schitterend gezicht doordat de wortels van deze bomen zo ver boven het water uitkomen. In het zoute water vind je ook veel vissen en schelpdieren. Tijdens de tour stop je ook bij een vissersfarm en een druipsteengrot met wel honderden vleermuizen. Een hoogtepunt van deze tour is het voeren van de adelaars. Er vliegen dan tientallen adelaars heel dicht langs de boot op zoek naar wat te eten. Dit is dus echt een gave excursie!

Maleisie Langkawi Geopark

 

Cruise op de Andaman Zee

Vanaf Langkawi kun je diverse cruises boeken en lekker varen over Andaman Zee. Je kunt op zee genieten van het heerlijke weer en in het bijzonder de prachtige eilanden die je om je heen ziet. Veel cruises vinden plaats tijdens zonsondergang. Er zijn diverse mogelijkheden, waarbij je onder andere kunt kiezen voor een barbecue-lunch of een cocktailcruise.

 

Panorama Langkawi Cable Car

De Panorama Langkawi Cable Car is een kabelbaan van 2,2 kilometer die je omhoog brengt naar de top van Mount Machinchang. Er is ook een Skybridge waarbij je boven het regenwoud loopt en een prachtig uitzicht hebt over het eiland. Check van te voren op de website van Panorama Langkawi of de kabelbaan open is. Er wordt namelijk regelmatig onderhoud gepleegd.

Langkawi-Skybridge

 

Underwater world Langkawi

Is het een dagje iets te warm weer en heb je toch even een break nodig van het zonnen? Dan is Underwater World Langkawi ook een leuk uitstapje. Het is een van de grootste oceaniums van Azië. Je vindt hier meer dan 500 soorten dieren en een 15 meter lange onderwatertunnel waar je onder de grote vissen doorloopt.

 

Snorkelen/duiken bij Pulau Payar (circa 30 kilometer van Langkawi)

Tussen Penang en Langkawi ligt het koraaleiland Pulau Payar. Dit is een perfecte locatie om te gaan snorkelen en/of duiken. In het heldere water vind je prachtige koraalriffen en ook flink wat vissoorten. Bedenk wel dat het een toeristische plek is, dus dat de kans bestaat dat je niet alleen bent. Wil je leren duiken? Op Langkawi kun je de SSI en PADI duikcursus doen bij de duikschool East Marine.

Maleisie Langkawi Neushoornvogel

 

Eten, drinken en overnachten op Langkawi

 

Hotel Berjaya Langkawi Resort

Hotel Berjaya Langkawi Resort is een schitterend viersterrenresort, direct aan het mooie zandstrand van Burau Bay. Het hotel beschikt over meerdere restaurants, een prachtige tuin met een mooi zwembad. In het zwembad bevindt zich zelfs een beachbar! Dit is echt een heerlijke plek om bij te komen van je rondreis door Maleisië. Je slaapt hier in een chalet, welke gebouwd zijn tegen een heuvel, waardoor je op vele plekken een mooi uitzicht hebt over het resort en de zee. Het resort is breed opgezet en omdat sommige kamers best hoog op de heuvel liggen, zet het hotel een gratis shuttlebusje in binnen het resort.

 

Tapas eten in Telaga Harbour

Heb je zin in een tafel vol met heerlijke tapas? Breng dan een bezoek aan Tapaz. Het is een sfeervol restaurantje in het haventje van Langkawi met een mooi uitzicht. De haven bevindt zich vlakbij het Berjaya Langkawi Resort. En er zitten hier nog meer leuke restaurantjes, dus keuze genoeg!

Maleisie Langkawi Makaken

 

Langkawi is echt een schitterende bestemming voor een paar dagen relaxen aan het zwembad of aan het strand. Maar je kunt er dus ook hele bijzondere uitstapjes maken. Kortom, een ideale plek als afsluiting van jouw rondreis door Maleisië.

Reis je nog verder door Maleisië en ben je op zoek naar nog meer tropische eilanden? Lees dan eens dit artikel over de geweldige Perhentian eilanden

Ben jij wel eens op Langkawi geweest? Wat vond jij van dit tropische eiland?

 

Nog meer inspiratie: