Ontdek… Kuala Lumpur:

Een smeltkroes van culturen en prachtige gebouwen!

 

Kuala Lumpur is een te gekke stad! Het is de hoofdstad van Maleisië en heeft zich ontwikkeld tot een diverse stad met veel contrasten. Als je Kuala Lumpur bezoekt, zul je veel hoge en moderne gebouwen zien. Maar door de diverse culturen in de stad vind je er ook een smeltkroes van culturen. Dit zie je terug in de verschillende soorten religieuze gebouwen en de mix van verschillende keukens.

Kuala Lumpur is door onder andere alle diverse bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving van de stad echt een gave bestemming! Je kunt je hier zeker een aantal dagen goed vermaken.

Hieronder laat ik jullie mijn favoriete plekken in en rondom Kuala Lumpur zien.

 

1. Stadstour langs alle prachtige gebouwen

Kuala Lumpur heeft veel mooie gebouwen: zowel moderne hoge torens als prachtige koloniale tempels. Maak eens een stadstour door de stad om deze te bezichtigen. Je kunt gebruikmaken van de KL Monorail die door de hele stad rijdt. Vergeet tijdens je tour de volgende bezienswaardigheden niet: Istana Negara (het koninklijk paleis), het Sultan Abdul Samad Building en de vlaggenmast op Merdeka Square, Tugu Negara (het nationaal monument), Masjid Negara (de nationale moskee), Little India en Chinatown.

Tip! Wil je direct van de ene bezienswaardigheid verder naar de andere reizen? Dan kun je ook kiezen voor de Hop-on, Hop-off bus. Deze bus stopt op maar liefst 23 plekken. Een ticket kost 45 ringgit (± € 10,00) en is 24 uur geldig.

Kuala Lumpur Sultan Abdul Building

2. Petronas Twin Towers en Menara KL-Tower

De Petronas Twin Towers zijn 452 meter hoog en voor lange tijd was dit het hoogste gebouw ter wereld. De architectuur van de torens laat een mix zien van de traditionele islamitische vormen en de moderne westerse invloeden. De skybridge op de 42e verdieping is open voor bezoekers. Ook kun je het Observation Deck op de 86e verdieping bezoeken. Er worden per dag slechts 800 tickets uitgereikt. Houd er dus rekening mee dat het kan voorkomen dat je geen kaartje kunt bemachtigen. De kosten voor de Skybridge zijn 10 ringgit (± € 2,50) en voor het Observation Deck 40 ringgit (± € 10,00).

Een alternatief voor de Petronas Towers is de Menara KL-Tower. Deze toren is 421 meter hoog en is één van de hoogste communicatietorens ter wereld. Je kunt met de lift omhoog om te kunnen genieten van een 360 graden uitzicht. Met een duurder ticket kun je ook het Open Deck bezoeken, waar je zonder ramen rond kunt kijken. In de top van de toren vind je een draaiend restaurant, waardoor je altijd een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Een regulier kaartje kost 49 ringgit (± € 11,00) en een kaartje voor het Open Deck kost 99 ringgit (± € 22,00).

Kuala Lumpur Petronas KL Towers

3. Mega Shoppingmalls

In Kuala Lumpur vind je meerdere mega shoppingsmalls. Plaza Low Yat is het grootste en meest populaire warenhuis, met wel honderden elektronica- en gadgetwinkels. Berjaya Times Square Shopping Mall is een winkelcentrum met heel veel etages vol met diverse winkels. Daarnaast vind je hier ook een nagebouwd Central Park, een bowlingcentrum met meer dan 50 bowlingbanen en een compleet attractiepark. Wanneer je door het winkelcentrum loopt, kan het dus zijn dat er opeens gillende mensen in een achtbaan over je heen razen. Super gaaf om een rondje doorheen te lopen!

Kuala Lumpur Pretpark Berjaya Times Square Shoppingmall

4. Batu Caves

De Batu Caves zijn kalkstenen Hindoetempels en deze liggen in een grot van 400 meter lang en 100 meter hoog. Om de grot te bereiken moet je eerst een flinke trap met 272 treden beklimmen. Vooral de zonnestralen die aan de bovenkant van de grot naar binnen komen, maken het een prachtig gezicht! Onderaan de trap staat een enorm goud beeld van de oorlogsgod Murugan. De tempel ligt binnen in een grot en het is de klim meer dan waard! In en om de tempel zie je allerlei hindoeïstische gebruiken. De kosten voor het betreden van de Batu Caves zijn 1 ringgit (± € 0,20).

Tip! Kijk goed uit voor de apen die zich rond de Batu Caves bevinden. Deze apen zijn soms agressief naar bezoekers toe, omdat ze op zoek zijn naar eten. Wees dus alert op je spullen. Pas ook op dat ze je niet krabben of bijten.

Kuala Lumpur Batu Caves Hindoe tempel

5. Silver Leaf Monkeys in Kuala Selangor

Bij de vuurtoren (Bukit Melawati) in Kuala Selangor vind je enorm veel Silver Leaf Monkeys. Deze vriendelijke aapjes zijn, in tegenstelling tot de makaken, goed benaderbaar. Je kunt de aapjes hier voeren en als je rustig blijft zitten, komen ze ook gewoon bij of op je zitten. (Alles voor een beetje voedsel 😉 ) Super mooi gezicht en leuk om mee te maken! Wees wel alert dat de aapjes je niet krabben of bijten.

Kuala Lumpur Selangor Silver Leaf Monkeys

6. Vuurvliegjes in Kuala Selangor

Een hele bijzondere excursie kun je maken in Kuala Selangor. Hier bevinden zich langs de Selangor rivier een grote kolonie vuurvliegjes (‘kelip-kelip‘ in het Maleis). Je kunt ‘s avonds in het donker vanuit een geruisloos elektrisch bootje deze knipperende vliegjes bewonderen. Het lijkt wel of je naar knipperende kerstbomen zit te kijken. Het is enorm lastig om dit prachtige gezicht op de foto te krijgen, dus stop je fototoestel weg en geniet van het mooie uitzicht. De kosten voor een boot voor 4 personen zijn 40 ringgit  (± € 9,00).

 

7. Malakka

Malakka ligt op zo’n 3 uur rijden van Kuala Lumpur, maar is zeker wel een bezoek waard! De stad lag vroeger op het kruispunt van de vaarroutes tussen de Indische Oceaan en de Chinese Zee. Ze was achtereenvolgens koloniaal bezit van de Portugezen, de Nederlanders en daarna de Engelsen. In 2008 werd de stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wanneer je in Mallaka bent, bezoek dan eens het Stadthuys, een nagebouwd VOC-schipSaint Pauls’ Church, de tempel Cheng Hoon Teng en de Jonker Street avondmarkt. Ook is het erg leuk om in een riksja een tour door de stad te maken.

Kuala Lumpur Malakka

Kuala Lumpur is één van de geweldige plekken in Maleisië. Wil je meer weten over dit land en al die bijzondere plaatsen? Of ben je geïnteresseerd in informatie over onder andere de geschiedenis en cultuur van Maleisië? Lees dan snel verder op de Informatiepagina over Maleisië!

Ben jij ook wel eens in deze gave stad geweest? Heb je aanvullingen op deze lijst hierboven? Let me know!

 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe blogs? Volg Ontdek je bestemming dan op Facebook en Instagram!

Ontdek je bestemming | Kuala Lumpur: Petronas Twin Towers - Shoppingmalls - Batu Caves - Silver Leaf Monkeys - Vuurvliegjes - Malakka | Lees meer!

Voor meer inspiratie:

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1516123330407","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000050153952","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"link_name":"Lonely%20Planet%20Malaysia%2C%20Singapore%20%26%20Brunei%2C%20Lo...","link_subid":"LonelyPlanetMaleisie","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1516123330407"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1516123363649","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000054315906","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"link_name":"Insight%20guides%20-%20Maleisi%EB","link_subid":"InsightGuidesMaleisie","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1516123363649"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1516123400481","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000067181564","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"link_name":"Lonely%20Planet%20Kuala%20Lumpur%2C%20Melaka%20%26%20Penang%2C%20L...","link_subid":"LonelyPlanetKualaLumpur","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1516123400481"></script>

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op de Ontdek je bestemming Inspiratiemail en mis niets meer!

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- Adv Liggend onderkant pagina --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:728px;height:90px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-5995437858520751"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="9193661069"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>