Ontdek... Gambia

The Smiling Coast

Let's go!

Je kunt Gambia natuurlijk bezoeken vanwege de prachtige resorts en stranden. Maar het is ook erg de moeite waard om een kijkje te nemen buiten je resort. Je zult versteld staan van de compleet andere wereld waarin je dan terecht komt.

Je vliegt in ongeveer 7 uur naar Gambia, meestal met een tussenstop in Spanje of Kaapverdië. Het land is qua grootte slechts een derde van Nederland, dus de afstanden zijn klein. De wegen zijn hier wel iets minder goed begaanbaar zijn dan in Nederland. Het is verstandig om in Gambia een taxi te nemen, of een auto met chauffeur te huren als je een dagje op pad wilt. 

De temperatuur ligt in Gambia het hele jaar door rond de 30 graden. In het droge seizoen, van december tot maart, is het 25 tot 30 graden, de luchtvochtigheid is laag en er staat een aangename wind. Vanaf maart wordt het heet en vanaf juni tot en met oktober is het regenseizoen, met flinke hoeveelheden neerslag.

Het land ligt helemaal in het westen van Afrika en wordt omsloten door Senegal. Het tijdsverschil met Nederland is slechts 1 uur in de winter en 2 in de zomer. Last van een jetlag zul je dus niet hebben. Ook handig: doordat Gambia een Engelse kolonie is geweest, wordt er veel Engels gesproken. Dat komt goed uit als je informatie zoekt of dagtrips wilt boeken.

Kortom, voor wie graag wilt relaxen op een mooi resort en ook het echte Afrika wilt ontdekken, maar voor wie een reis naar Zuid-Afrika of Kenia te ver is, is Gambia een perfecte keuze!

Op deze pagina vind je onder andere allerlei handige weetjes, de absolute must-sees en foto’s om je een compleet beeld van dit prachtige land te geven.

Gambia beschikt over prachtige resorts en stranden, maar het is ook erg de moeite waard om erop uit te gaan en het echte Afrika te ontdekken. Lees meer!

De laatste blogs

♥ 5 dingen die je niet mag overslaan!

♥ Alles wat je moet weten voordat je vertrekt!

Quick facts

Z
Beste reisperiode

December t/m maart

Munteenheid

Dalassi (GMD)

Taal

Engels

Elektriciteit

Wereldstekker G

Nationale feestdag

18 februari

Tijdsverschil

-1 (winter), -2 (zomer)

Geloofsovertuiging

Islamitisch

i
Paspoort

Min. 6 maanden geldig

U
Vaccinaties

DTP, Hepatitis A (aanbevolen)

Klimaat

Tropisch savanneklimaat

Reisduur

Ongeveer 7 uur vliegen

Visum

Max. 90 dagen zonder

Must-sees

In Gambia vind je super veel mooie plekken, maar welke mag je nu echt niet missen? Je vindt hier een reisroute voor ongeveer 1 week door Gambia. De genoemde plaatsen vind je hieronder. Als je op de afbeeldingen klikt, krijg je nog veel meer informatie, tips en foto’s te zien!

Als je naar Gambia reist, kom je hoogstwaarschijnlijk aan in Banjul. In deze stad bevind je je direct in het echte Afrikaanse leven. De meeste resorts bevinden zich echter langs de kust in bijvoorbeeld Kotu, Kololi of Brufut.

Vanuit Banjul kun je met de ferry oversteken naar Barra en vanaf daar de grens overgaan naar Senegal en een gamedrive in Fathala Wildlife Reserve doen.

Maar in Gambia zelf is ook genoeg te zien! Breng zeker een bezoek aan het Makasutu Nationaal Park, waar je geniet van de prachtige natuur. Wil je meer in het dagelijks leven duiken? Ga dan bijvoorbeeld naar de veemarkt in Yundum of de vismarkt in Ghanatown en Tanji. En ga eens langs op de markt in Serekunda.

Sluit je reis door Gambia af op een mooi resort om nog even te genieten van het mooie weer en de prachtige stranden!  

Banjul

Bezoek in de hoofdstad van Gambia bijv. de Albert Market, de Arch22, de King Fahad Moskee en het Gambia Nationaal Museum, waar je alles te weten komt over de cultuur en historie van Gambia.

Makasutu National Park

Het diverse Makasutu National Park bevat uiteenlopen de landschappen, van mangrovebossen tot struiksavanne, hier kun je wandelen of je lekker laten varen.

Fathala Wildlife Reserve (Senegal)

Steek de grens over naar Senegal en ga op safari in Fathala Wildlife Reserve. De grensovergang is al een unieke ervaring op zich! In het park kun je o.a. giraffen, zebra’s en de zeldzame Derby-elanden spotten.

Serekunda

Serekunda is de grootste stad van Gambia. Je kunt hier de Afrikaanse sfeer proeven op de lokale markt, de Batik-fabriek bezoeken of vertoeven op de vele mooie stranden langs de kust.

Ferry Gambia-rivier

Steek de Gambia-rivier over met de ferry tussen Banjul en Barra. Het is echt een bizarre ervaring om tussen de locals en alle soorten vee en goederen die je maar kunt bedenken, op de ferry geladen te worden.

Veemarkt Yundum

Je kunt in Gambia verschillende lokale markten bezoeken. Heel bijzonder is de veemarkt in Yundum, aanschouw de locals die in totale chaos hun vee verhandelen.

Kaart

Yundum

Gambia - Veemarkt Yundum

Fathala Wildlife Reserve

Gambia - Fathala Wildlife Reserve

Makasutu National Park

Gambia - Makasutu National Park

Serekunda

Gambia Markt Serrekunda

Banjul

Gambia Banjul

Rondreis in foto’s

Laat je betoveren door de mooiste foto’s van Gambia ♥

Super tips

Deze super tips voor accommodaties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden wil ik je niet onthouden 🙂

Accommodaties

Bezienswaardigheden

Handig voor onderweg

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1529252028651","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000064901756","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Gambia%20en%20Senegal%20%28ebook%29%2C%20Guido%20Derksen","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1529252028651"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1529252007467","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1001004004817434","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Landenreeks%20-%20Senegal%20/%20Gambia%2C%20G.%20Hesseling","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1529252007467"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1529251985815","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1001004011051258","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Senegal%20%26%20Gambia%201%20%3A%20740%20000%20/%20Gambia%20%26%20Senega...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1529251985815"></script>

Meer inspiratie?