Ontdek... Ecuador

Zuid-Amerika in het klein

Let's go!

Een reis door Ecuador: de perfecte bestemming voor een kennismaking met Zuid-Amerika. Je hebt hier namelijk alles: het Andes-gebergte, het Amazone-regenwoud, de prachtige kust en de bijzondere Galapagos-eilanden!

Ecuador is het één na kleinste land van Zuid-Amerika en grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru en in het westen vind je de Stille Oceaan. Vanaf Amsterdam kun je een rechtstreekse vlucht nemen naar de hoofdstad Quito. Je vliegt dan ongeveer 12,5 uur. Ecuador dankt haar naam aan haar ligging; bovenop de Evenaar.

Ecuador wordt ook wel ‘Zuid-Amerika in het klein’ genoemd door alle verschillende landschappen. Je vindt hier namelijk van alles! Je kunt prachtige wandelingen maken in het hooggelegen Andesgebergte, waar je ook vele vulkanen zult tegenkomen. Ook kun je een uitstapje maken naar het Amazone regenwoud. Een compleet andere omgeving, maar minstens zo indrukwekkend.

Aan de westkust vind je geweldige stranden en kun je genieten van het leven aan de kust. Een absoluut hoogtepunt van een reis aan Ecuador is natuurlijk een bezoek aan de bijzondere Galapagos-eilanden! Daar moet je echt heen om dieren te spotten die je nergens anders zult tegenkomen. Natuurliefhebbers zijn dus helemaal in hun element in Ecuador!

Maar ook op het gebied van cultuur is er veel te ontdekken. In de steden zoals Quito vind je nog vele koloniale gebouwen en overblijfselen vanuit het verleden terug. Het zijn mooie steden waar je je zeker een paar dagen goed kunt vermaken!

Door de verschillende landschappen en natuurgebieden, heeft Ecuador ook verschillende klimaatzones. De beste reistijd is juni tot en met september. In deze periode heb je de minste kans op regen. Voor de Galapagos-eilanden geldt dat je eigenlijk het hele jaar hier goed terecht kunt. Ecuador is op veel plekken nog best onontdekt en je zult er ook op weinig plekken hordes toeristen tegenkomen. Geniet ervan nu het nog zo is!

Het is echt een geweldige bestemming en een bezoek zal je dan ook nog lang bijblijven! Op deze pagina vind je onder andere allerlei handige weetjes, de absolute must-sees en foto’s om je een compleet beeld van dit prachtige land te geven.

Een reis door Ecuador: de perfecte bestemming voor een kennismaking met Zuid-Amerika. Je hebt hier namelijk alles: het Andes-gebergte, het Amazone-regenwoud, de prachtige kust en de bijzondere Galapagos-eilanden! In Ecuador vind je super veel mooie plekken, maar welke mag je nu echt niet missen?

De laatste blogs

♥ Ecuador blogserie deel 1: Quito

♥ Ecuador blogserie deel 2: Andes en de Cotopaxi-vulkaan

♥ Ecuador blogserie deel 3: Amazone

♥ Ecuador blogserie deel 4: Galapagos eilanden

Quick facts

Z
Beste reisperiode

Juni t/m september

Munteenheid

Amerikaanse dollar

Taal

Spaans

Elektriciteit

Wereldstekker A en B

Nationale feestdag

10 augustus

Tijdsverschil

-7 (zomer), -6 (winter)

Geloofsovertuiging

Rooms-katholiek

i
Paspoort

Nog 6 maanden geldig

U
Vaccinaties

DTP en Hepatitis A

Klimaat

Tropisch klimaat

Reisduur

Ongeveer 12,5 uur vliegen

Visum

Niet nodig tot 3 maanden

Must-sees

In Ecuador vind je super veel mooie plekken, maar welke mag je nu echt niet missen? Je vindt hier een reisroute voor ongeveer 3 weken door Ecuador. De genoemde plaatsen vind je hieronder. Als je op de afbeeldingen klikt, krijg je nog veel meer informatie, tips en foto’s te zien!

Na een lange vlucht kom je aan in Quito, een grote stad met prachtige historische gebouwen en leuke winkelstraatjes. Je kunt met de kabelbaan TeleferiQo het uitzicht over de stad en de natuur daaromheen te bewonderen. Vervolg je reis daarna naar het Andesgebergte met de Cotopaxi vulkaan, één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Maak een rustige wandeling of paardrijtocht of waag je (met een gids) aan de beklimming van de Cotopaxi vulkaan. Rij verder naar Isinlivi, waarvandaan je een prachtige wandeling kunt maken naar Chugchilan, dwars door de natuur en langs bergdorpjes. Rij verder richting Baños, met een tussenstop bij het Quilotoa meer. Deze vulkanische krater staat bekend om haar prachtige turquoise kleur. Na een bezoek aan het gezellig Baños, duik je het Amazone regenwoud in, eerst met een bootje en daarna te voet, om de complete jungle-ervaring te krijgen. Vanuit Quito vlieg je naar Guayaquil en daarna door naar de bijzondere Galapagos-eilanden. De eilanden Santa Cruz, North Seymour en San Cristobal zijn goed te combineren. Je zult hier je ogen uitkijken met de vele zeeleeuwen, leguanen en schildpadden. Écht een must-see als je naar Ecuador gaat!

Amazone

De prachtige natuur, de verschillende stammen die in de Amazone wonen en de prachtige dieren. Vaar en wandel door het prachtige regenwoud en drink een Yuca-drankje bij het kampvuur.

Baños

Baños is een gezellig toeristische stad en geliefd bij avonturiers. Dit is namelijk een perfecte uitvalsbasis voor allerlei sportieve activiteiten, zoals mountainbiken, raften, canopying, hiken etc.

Cotopaxi Nationaal Park

De Cotopaxi vulkaan is één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Je kunt je wagen aan de beklimming van de vulkaan om bovenop beloond te worden met een fantastisch uitzicht.

North Seymour

Op dit eiland kun je veel vogels spotten, zoals de Blue Footed Boobies. Of ga snorkelen tussen de kleurrijke visjes en koraal. Bovendien kun je hier met enorme zeeschildpadden zwemmen!

San Cristobal

In het Breeding Center La Galapaguera worden de uitstervende landschildpadden gefokt. Ga ook naar het strand van Puerto Chino, waar je lekker tussen de zeeleeuwen in kunt liggen en zwemmen.

Santa Cruz

Op Santa Cruz kun je de bijzonderste dieren tegenkomen, zoals landschildpadden en zeeleeuwen. Of ga naar Tortuga Bay waar je megaveel zeeleguanen ziet zonnen.

Quilotoa meer

Het Quilotoa meer is een vulkanische krater en staat bekend om haar prachtige turquoise kleur. Je ziet het meer steeds van kleur veranderen, van donker grijs naar helder blauw en groen.

Quito

Ontdek de prachtige historische gebouwen en leuke winkelstraatjes van Quito. Of bekijk de stad vanaf boven met de kabelbaan TeleferiQo.

Kaart

Amazone

Ecuador - Amazone - Tena - Boot

Baños

Ecuador - Banos - Casa del Arbol - Swing

Cotopaxi Nationaal Park

Ecuador Cotopaxi Vulkaan

North Seymour

Ecuador Galapagos eilanden Blue Footed Boobies

Quito

Ecuador Quito La Ronda

Santa Cruz

Ecuador Galapagos eilanden Landschildpadden

Quilotoa meer

Quilotoa krater meer

San Cristobal

Ecuador Galapagos eilanden Puerto Chino

Rondreis in foto’s

Laat je betoveren door de mooiste foto’s van Ecuador ♥

Super tips

Deze super tips voor accommodaties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden wil ik je niet onthouden 🙂

Handig voor onderweg

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1527539716212","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000054271632","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Rough%20Guide%20-%20Ecuador%20%26%20the%20Galapagos%20Islands%2C...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1527539716212"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1527539915024","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000035167365","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"David%20Attenborough%20-%20Galapagos%20%28Dvd%29","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1527539915024"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1527539652938","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000058527848","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Insight%20guides%20-%20Ecuador","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1527539652938"></script>

Meer inspiratie?