Ontdek… De Algarve: 5 prachtige plekken om te bezoeken!

 

De Portugese Algarve is een heerlijke plek voor een zonvakantie binnen Europa! Je vindt hier de grotere badplaatsen Albufeira, Portimao en Quarteira, maar ook de wat gemoedelijkere plaatsen zoals Lagos. De 170 kilometer lange kustlijn van Portugal met de vele baaien, zandstranden en rotsformaties maakt dit een hele bijzondere plek! Ik heb me echt verwonderd over de prachtige natuur hier en deel dan ook graag mijn 5 tips voor bezienswaardigheden in de Algarve.

Lees hier meer informatie, tips en ervaringen over een reis naar Portugal.

 

1. Boottocht langs de kust van de Algarve

Ik noemde het net al even, maar de prachtige rotsformaties en de (verlaten) stranden zijn echt een trekpleister van de Algarve! Via het land kun je de meeste plekken bezoeken, maar het is nog indrukwekkender om dit via de zee te doen. Vanuit verschillende plaatsen worden ook boottochten aangeboden langs de prachtige rotsformaties, baaien en stranden. Met kleine boten is het zelfs mogelijk om door de kleinere grotten te varen. Met een beetje geluk heb je een enthousiaste gids aan boord die je van alles vertelt over de geschiedenis en het ontstaan van deze prachtige rotsformaties. Ben je wat avontuurlijker ingesteld en wil je kunnen aanmeren bij strandjes waar je anders niet kunt komen? Ga dan eens met een kajak!

Een van de mooiste en bekendste grotten van de Algarve is de Grot van Benagil. Je vindt hier een klein strand en een grote grot met een gat bovenin, wat zorgt voor een prachtig uitzicht! Deze grot is alleen te bereiken vanaf zee; met een boot of zwemmend vanaf het strand.

Ontdek De Algarve Portugal

 

2. Dolfijnen spotten

Een andere te gekke excursie is het maken van een boottocht waarbij je op zoek gaat naar wilde dolfijnen! Vanuit diverse plaatsen in de Algarve worden excursies georganiseerd om deze geweldige dieren te spotten. Ga mee op een boot met deskundigen die precies weten waar ze moeten zijn. Sommige boten hebben zelfs een glazen onderkant zodat je ook onder water kunt kijken. Het is best een aardig eindje varen en het gaat heel snel, dus neem zeker een jas of vestje mee om aan te trekken wanneer je het koud krijgt.

Uiteraard is er geen garantie dat je de dolfijnen zult zien, maar de kans is wel erg groot! De populatie dolfijnen neemt toe naarmate het warmer wordt. Vanaf juni heb je een grotere kans om de wilde dieren te spotten. Het is natuurlijk een uitdaging om de dolfijnen zo goed mogelijk op de foto te krijgen, maar vergeet ook vooral niet te genieten van deze geweldige ervaring! 🙂

Ontdek De Algarve Portugal

 

 

3. Het sfeervolle Lagos

Lagos is een stadje in het westen van de Algarve en het is zeker de moeite waard om hier een stop te maken. Lagos is heel sfeervol met veel historische gebouwen, maar ook met overal klein straatjes, gezellige terrasjes en winkeltjes. Breng eens een bezoek aan het fort, het Municipal Museum in de Sint Antonius kerk en het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder. Naast het plein vind je ook de plek waar vroeger slaven werden verhandeld. Dit is nu een mooie herdenkingsplek geworden. Ook langs de kust is het hier heerlijk vertoeven. Je hebt zicht op de haven en Lagos is ook een goede uitvalsbasis om de geweldige stranden en rotsformaties in de omgeving te bezoeken. Het is een gezellig stadje om een dag in rond te wandelen en te genieten van het heerlijke traditionele gerechten of een drankje op het terras.

Ontdek De Algarve Portugal

 

4. Ponta da Piedade

Ponta de Piedada is een bijzonder mooie plek in de Algarve. Je wil hier echt naartoe! De rotsformaties, kliffen, grotten en de prachtige kustlijn komen hier zo mooi tot hun recht. Dat vinden meer mensen, dus je bent er waarschijnlijk niet alleen. 😉 Je kunt dit mooie schouwspel van bovenop de kliffen aanschouwen, maar het is ook mogelijk om een boot- of kajaktocht (bijvoorbeeld vanuit Lagos) te boeken. Je vaart dan echt tussen de rotsen door. Wanneer je boven staat, kun je ook nog een heel stuk naar beneden klimmen om dichterbij te komen. Het is een prachtige plek om de wondermooie natuur te aanschouwen!

Ontdek De Algarve Portugal

 

5. Het oude ‘Einde van de wereld’

The old ‘End of the world’ bij Kaap Sint-Vincent is een bijzondere plek. Dit is het meest zuidwestelijke stukje van het vasteland van Europa. Vroeger werd gedacht dat de wereld hier eindigde. Je kunt de oude vuurtoren bezoeken, maar ook een stukje langs de kust wandelen. Het landschap is hier ruig en het kan behoorlijk hard waaien. Als je vanaf de kust de zee opkijkt, zie je inderdaad helemaal niets meer. Deze plek staat garant voor een reeks prachtige foto’s! Het is inmiddels wel een aardig toeristische plek geworden, met een restaurantje en een aantal kraampjes met souvenirs. Ook vind je hier een kraampje waar Duitse Braadworsten worden verkocht, onder de noemer ‘Letzte Bratwurst vor Amerika‘. Wanneer je er een bestelt, krijg je ook een oorkonde. Super leuk!

Ontdek De Algarve Portugal

Dit waren mijn hoogtepunten tijdens mijn bezoek aan de Algarve. Ben jij ook wel eens op deze plekken geweest? Wat vond je ervan? Of heb je nog meer leuke tips? Laat dan vooral een reactie achter!

Wil je nog meer ontdekken? Kim van Just Like To Travel schreef artikel met 11 bezienswaardigheden in de Algarve voor rustzoekers.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe blogs? Volg Ontdek je bestemming dan op Facebook en Instagram!

e vindt hier de grotere badplaatsen Albufeira, Portimao en Quarteira, maar ook de wat gemoedelijkere plaatsen zoals Lagos. De 170 kilometer lange kustlijn van Portugal met de vele baaien, zandstranden en rotsformaties maakt dit een hele bijzondere plek!

Voor meer inspiratie:

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op de Ontdek je bestemming Inspiratiemail en mis niets meer!