Ontdek... Cuba

Swingende cultuur en prachtige natuur

Let's go!

Cuba is een land met een rijke historie en dat zie je overal terug in het straatbeeld.
Dit land roept het gevoel van de jaren ’50 op. Iedereen kent het beeld van de oldtimers, schitterende koloniale gebouwen en de heerlijke mojito’s. 

Maar Cuba heeft nog veel meer te bieden! Denk aan de prachtige vallei en de tabaksplantages in Viñales, maar ook aan de witte zandstranden en de heldere wateren langs de kust.

Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Havana in ongeveer 10 uur. Het openbaar vervoer op Cuba is nog niet goed ontwikkeld. Het is dus aan te raden om een auto te huren. De wegen zijn niet overal even goed en vooral de bewegwijzering laat nog te wensen over. Wanneer je met een huurauto gaat rondreizen, let er dan op dat je geen internet en GPS kunt gebruiken.

De lokale bevolking betaalt met de Cubaanse Peso (CUP), terwijl toeristen het moeten doen met de duurdere Convertibel Peso (CUC). Het is nog altijd een goed betaalbaar land, maar je merkt dat de prijzen stijgen door het toenemende toerisme.

In de toeristische oorden wordt wel Engels gesproken, maar de meeste locals spreken alleen Spaans. Het is dus wel handig als je een aantal woordjes Spaans kent.

In Cuba is er op weinig plekken internet. In de toeristische hotels in Varadero komt dit wel langzaam op gang en ook in hoofdstad Havana zie je steeds meer Wifi-spots ontstaan. Het is in het begin even wennen om geen internet te hebben, maar daardoor heb je pas écht het gevoel dat je op vakantie bent!

Een aanrader is overnachten in een Casa Particular; oftewel bij de lokale bevolking thuis. De meeste Casa Particulares zijn geweldig mooi om te zien. Bovendien is de service is uitmuntend, omdat de locals heel hard hun best doen om het jou naar je zin te maken!

Op deze pagina vind je onder andere allerlei handige weetjes, de absolute must-sees en foto’s om je een compleet beeld van dit prachtige land te geven.

De laatste blogs

♥ Terug in de tijd in Trinidad

Quick facts

Z
Beste reisperiode

November t/m april

Munteenheid

Peso Convertible (CUC)

Taal

Spaans

Elektriciteit

Wereldstekker A, B, C en L

Nationale feestdag

26 juli

Tijdsverschil

-6 uur

Geloofsovertuiging

Christelijk

i
Paspoort

Min. 6 maanden geldig

U
Vaccinaties

DTP, Hepatitis A

Klimaat

Tropisch klimaat

Reisduur

Ongeveer 10 uur vliegen

Visum

Ja, vooraf aanvragen

Must-sees

In Cuba vind je super veel mooie plekken, maar welke mag je nu echt niet missen?

Je vindt hier een reisroute voor minimaal 1,5 week door Cuba. De genoemde plaatsen vind je hieronder.

Je reis begint in Varadero. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je direct doorreizen naar Havana, een rit van circa 120 km. De hoofdstad Havana beschikt over prachtige koloniale gebouwen, authentieke pleintjes en felgekleurde oldtimers. Neem je tijd om je in de levendige en gezellige cultuur onder te dompelen. Rij daarna verder naar Viñales regio, door de tabaksvelden en valleien. Ontdek zelf in de sigarenfabriek hoe de Cubaanse sigaren worden gemaakt. Geniet van de prachtige rit door de Viñales Vallei met tabakshuisjes, maïsvelden en kalksteenwanden. Door naar de prachtige koloniale stad Trinidad. Hier vind je mooie kerken, straatjes, kleurrijke huisjes en romantische parken. Tot slot kun je nog een aantal dagen vertoeven in de badplaats Varadero. Met witte stranden, leuke restaurantjes en tal van watersportactiviteiten en excursies is dit een heerlijke plek om je reis op Cuba af te sluiten.

Havana

Havana is de hoofdstad van Cuba. Het oude gedeelte van de stad Habana Vieja staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets!

Trinidad

Trinidad is een geweldig sfeervolle stad in het zuiden van Cuba. Hier ontdek je de kleurrijke gebouwen, de vriendelijke mensen, evenals gezellige eettentjes.

Varadero

Varadero is een van de bekendste plekken van Cuba en is in het bijzonder geliefd bij zonaanbidders en watersporters. Je vindt hier de meest moderne en luxe resorts van Cuba.

Viñales

Viñales is een prachtige plek vol mooie natuur in het zuidwesten van Cuba. De vallei van Viñales staat sinds 1999 helemaal terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst!

Kaart

Viñales

Cuba Vinales Vallei Valley

Havana

Cuba Havana Kleurrijke Gebouwen

Varadero

Cuba Varadero Strand

Trinidad

Cuba Trinidad Cienfuegos

Rondreis in foto’s

Laat je betoveren door de mooiste foto’s van Cuba ♥

Super tips

Deze super tips voor accommodaties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden wil ik je niet onthouden 🙂

Handig voor onderweg

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1524409505212","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000072181774","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"National%20Geographic%20Reisgids%20-%20Cuba%2C%20Christoph...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1524409505212"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1524408972274","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000075700224","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"ANWB%20wereldreisgids%20-%20Cuba%2C%20Anke%20Munderloh","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1524408972274"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1524409005431","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000075547614","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Lonely%20Planet%20Cuba%2C%20Lonely%20Planet","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1524409005431"></script>

Meer inspiratie?