Ontdek... België

Prachtige handelssteden en ruige natuur

Let's go!

Voor leuke uitstapjes hoef je niet per se altijd ver te reizen. Ook dicht bij huis is er genoeg bijzondere architectuur, cultuur en natuur te vinden. Hieronder lees je wat je allemaal in ons buurland België kunt ontdekken.

België heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de handel. Aan die geschiedenis heeft België een aantal prachtige steden overgehouden boordevol oude architectuur. In heel België vind je onder andere prachtige kastelen, kerken en kathedralen. Daarnaast beschikt elke stad over gezellige winkelstraatjes en pleinen met terrasjes waar je je tegoed kunt doen aan een Belgische wafel, frietje of Belgisch biertje.

Maar de steden is niet de enige interessante kant van België. De Belgische Ardennen zijn namelijk prachtig en rijk aan rivieren, grotten en groene bergen. Je kunt hier allerlei activiteiten ondernemen. Ga bijvoorbeeld raften, mountainbiken of kajakken. Voor wie liever iets minder actief bezig is, zijn er meer dan genoeg chocolademusea en bierbrouwerijen. Hier kun je natuurlijk van deze heerlijkheden proeven en wellicht steek je er ook nog iets van op.

Neem eens de tijd om België écht te ontdekken en het land zal je zeker weten verrassen!

Op deze pagina vind je onder andere allerlei handige weetjes, de absolute must-sees en foto’s.

De laatste blogs

♥ Dinant: een gezellige stedentrip niet al te ver van huis

♥ Weekendje Luik: een aanrader of niet?

Quick facts

Z
Beste reisperiode

Mei t/m september

Munteenheid

Euro

Taal

Nederlands, Frans, Duits

Elektriciteit

Stekker type E

Nationale feestdag

21 juli

Tijdsverschil

Geen

Geloofsovertuiging

Overwegend Christendom

i
Paspoort

Geldig paspoort

U
Vaccinaties

Geen

Klimaat

Gematigd zeeklimaat

Reisduur

Enkele uren

Visum

Geen

Must-sees

In België vind je super veel leuke plekken, maar welke mag je nu echt niet missen?

Je vindt hier een reisroute voor ongeveer 1 tot 1,5 week door België. Met deze route voor een ‘Stedenreis België’ ontdek je verschillende kanten van dit land. Combineer het bruisende Gent en Luik en de dorpse gezelligheid van Dinant en Brugge. De genoemde plaatsen vind je hieronder. 

Als je op de afbeeldingen klikt, krijg je nog veel meer informatie, tips en foto’s te zien!

Begin je reis in Brugge, ontdek het ‘Venetië van België’ vanaf het land of het water. Bezoek een museum of dwaal urenlang door de talloze straatjes. Rij vanaf Brugge door naar Gent, bekijk de prachtige oude bouwwerken of strijk neer op een van de leuke terrasjes. Ontdek ook vooral de gezelligheid in het centrum in de avond.

De volgende stad die je bezoekt is Dinant, dat met het pittoreske uiterlijk weer een heel andere bestemming is. Dompel je onder in de klassieke sfeer die hier hangt. Bezoek de Citadelle en waan je een aantal decennia terug in de tijd. Even de stad uit? In de omgeving van Dinant kun je ook de grotten van Han en het wildpark Réserve d’Animeux bezoeken. De laatste bestemming van deze stedenreis is Luik. Onderweg naar Luik kun je al een leuke stop maken bij Safaripark Monde Sauvage of de grotten van Remouchamps. Het idyllische dorpje Aywaille is ook de moeite waard om even doorheen te slenteren. In Luik zelf is ook nog veel te zien, zoals de Sint-Pauluskathedraal en het Paleis van de Prins-bisschoppen.

Eindig je reis met een Luikse wafel op één van de gezellige terrasjes van Luik.

Brugge

Een gezellig centrum vind je in Brugge. Met de kleine straatjes en de vele kanaaltjes is Brugge een heerlijke stad om doorheen te struinen. Je kunt hier o.a. een rondvaart maken, naar het Diamantmuseum of chocolade proeven in het chocolademuseum.

Dinant

Dinant is een schilderachtig stadje in het zuiden van België. Dit gezellige stadje aan de Maas heeft genoeg te zien en toen voor tijdens een leuke stedentrip. Bezoek bijvoorbeeld de Citadelle, de grotten van Dinant of maak een rondvaart over de Maas.

Gent

Gent heeft een bruisend centrum met gezellige pleinen en straatjes. Maar ontdek ook vooral de mooie gebouwen die de stad rijk is. Breng een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal. Of bekijk alles vanaf het water door een boottochtje te maken.

Luik

Luik is een superleuke stad, met gezellige terrasjes, mooie gebouwen en leuke straatjes. Hier kun je wel een paar dagen rondstruinen, prachtige oude gebouwen bekijken en relaxen met een heerlijke Luikse wafel.

Kaart

Luik

Weekendje Luik - Uitzicht Citadel

Gent

Benelux Belgie Gent

Brugge

Benelux Belgie Brugge

Dinant

Belgie - Dinant - Citadelle

Rondreis in foto’s

Laat je betoveren door de mooiste foto’s van België ♥

Super tips

Deze super tips voor accommodaties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden wil ik je niet onthouden 🙂

Handig voor onderweg

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1539111604579", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000005428824","familyId":"9200000005428824","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Capitool%20reisgids%20-%20Belgi%EB%20en%20Luxemburg%2C%20Capitool","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1539111604579"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1539111682570", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1001004006762762","familyId":"","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Marco%20Polo%20Vlaanderen%2C%20Sven-Claude%20Bettinger","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1539111682570"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1539111717125", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1001004011806622","familyId":"","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Capitool%20reisgids%20Leuke%20uitstapjes%20in%20Nederlan...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1539111717125"></script>

Meer inspiratie?