Alles wat je moet weten over het aanvragen van een visum voor Nieuw-Zeeland!

 

Yes, je gaat naar Nieuw-Zeeland! Wat een onwijs gave bestemming! Voordat je vertrekt, moet je natuurlijk nog wat zaken regelen. Het aanvragen van een visum voor Nieuw-Zeeland levert nog wel wat vragen op.. Heb je überhaupt een visum nodig? Wanneer moet je je visum aanvragen en waar doe je dat? Enneh.. Wat is een NZeTA?  

In dit artikel vind je de antwoorden. Zo kan er niets meer fout gaan. 😊

 

Welke visums voor Nieuw-Zeeland zijn er?

Als toerist met de Nederlandse of Belgische nationaliteit, mag je maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wel moet je sinds 1 oktober 2019 in het bezit zijn van een New Zealand electronic Travel Authority (NZeTA) voordat je naar Nieuw-Zeeland reist. Alleen reizigers met een Nieuw-Zeelands of Australisch paspoort zijn hiervan uitgezonderd.

Wat is het verschil tussen het NZeTA en een origineel visum? Hieronder licht ik ze beide toe, zodat je weet welk visum je moet aanvragen. 

 • New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA)

Een NZeTA is een elektronische reisvergunning (visa waiver) voor Nieuw-Zeeland. De afkorting staat voor “New Zealand electronic Travel Authority”. Wie online een NZeTA aanvraagt, hoeft geen visum in het paspoort te laten aanbrengen bij de ambassade. Een NZeTA wordt na toekenning digitaal aan een paspoort gekoppeld en is vergelijkbaar met het ETA voor Australië en het eTA voor Canada

De geldigheidstermijn bedraagt twee jaar, vanaf de dag van toekenning. Met één visum kan een onbeperkt aantal keer naar Nieuw-Zeeland gereisd worden. Elk verblijf mag maximaal 3 aaneengesloten maanden duren. In elke periode van 12 maanden mag in totaal maximaal 6 maanden in Nieuw-Zeeland verbleven worden. In de meeste gevallen kun je dus uit de voeten met een NZeTA. In dit artikel zal ik hier dan ook verder op ingaan. 

 • Visum

In de meeste gevallen kun je uit de voeten met een NZeTA. Wil je langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland blijven? Of wil je werken of studeren in Nieuw-Zeeland? Dan heb je een ander visum nodig. Kijk hiervoor op de website van de ambassade van Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland Picton

 

Hoe ver van te voren vraag je een NZeTA aan?

De normale levertijd is ongeveer vijf werkdagen. Er is een kans dat een aanvraag wordt afgekeurd, al is die kans erg klein. Als een aanvraag wordt afgekeurd, dan moet een ander visumtype worden aangevraagd, wat soms enkele weken kan duren. De immigratiedienst van Nieuw-Zeeland raadt daarom aan om het NZeTA zo vroeg mogelijk aan te vragen. Het is niet nodig om al een vlucht of overnachting geboekt te hebben om een visum aan te kunnen vragen.

 

Wat zijn de regels voor het kunnen aanvragen van een NZeTA?

Om gebruik te kunnen maken van de eenvoudige online aanvraagprocedure van het NZeTA voor Nieuw-Zeeland, moet aan de onderstaande voorwaarden worden voldaan. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de geldigheidstermijn en de maximale verblijfsduur per reis.

Voor het aanvragen van je NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland gelden een aantal regels. Je…

  • … mag Nieuw-Zeeland bezoeken voor toerisme, zakenreizen, sollicitaties naar betaalde of onbetaalde banen in Nieuw-Zeeland of deelname aan onbetaalde amateursport.
  • …moet in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland.
  • …moet bij aankomst al in het bezit zijn van een retour- of doorreisticket.
  • …moet bij aankomst kunnen aantonen dat je over voldoende financiën beschikt om je reis te kunnen voltooien.
  • …mag niet in dienst treden bij een organisatie in Nieuw-Zeeland (niet betaald, maar ook niet als vrijwilliger).
  • …mag geen ernstige, overdraagbare ziekte hebben en geen grote medische problemen verwachten.
  • …mag geen risico vormen voor de veiligheid, openbare orde of rechtshandhaving.
  • …mag geen gevangenisstraf opgelegd hebben gekregen of verdacht worden van een feit dat hiertoe kan leiden.

 

Nieuw Zeeland Dunedin

 

Waar vraag je een NZeTA aan?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste reisdocumenten aanvraagt, is het aan te raden om gebruik te maken van de service van Traveldocs. Zij hebben een team met ervaren specialisten. Zo ben je er zeker van dat je het juiste visum aanvraagt en dat je voldoet aan alle visumregels van het land.

Wat heel fijn is, is dat het visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen bij Traveldocs echt heel gemakkelijk is. Je visum voor Nieuw-Zeeland kun je hier eenvoudig online aanvragen en kost je maar een paar minuten. De totale kosten van een NZeTA, inclusief toeristenbelasting, visumkosten en verwerkingskosten bedragen € 39,95 per persoon. Indien gebruik wordt gemaakt van een spoedaanvraag komt daar een toeslag bij van € 20,00 per persoon.

 

Hoe werkt het aanvragen van een NZeTA?

  1. Online vul je het aanvraagformulier voor je NZeTA. Dit is super eenvoudig en is dan ook in 5 minuten geregeld. Voor het invullen heb je de gegevens van je paspoort nodig.
  2. De kosten voor het aanvragen van het visum voor Nieuw-Zeeland bedragen € 39,95. Nadat je betaling is ontvangen, wordt jouw aanvraag in behandeling genomen.
  3. Na goedkeuring van de immigratiedienst in Nieuw-Zeeland, ontvang je via sms een bericht. Je visum wordt per e-mail toegestuurd. Je kunt hem dan direct gebruiken. Heb je het visum met spoed nodig? Dien dan een spoedaanvraag in. Spoedaanvragen worden direct in behandeling genomen en met 90% zekerheid heb je dan binnen een uur je visum in je e-mailbox.

 

Nieuw Zeeland Milford Sound

 

Conclusie…

Voor je reis naar Nieuw-Zeeland heb je in de meeste gevallen dus een NZeTA. Wil je ook werken, studeren of langer dan drie maanden verblijven in Nieuw-Zeeland? Dan heb je een ander visum nodig. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste documenten aanvraagt en dat je NZeTA- of visum-aanvraag op tijd wordt goedgekeurd? Maak dan gebruik van de fijne online service van Traveldocs. Zo kun je onbezorgd op reis!

 

NZeTa of visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen? Lees hier hoe je dit het beste kunt doen zodat je aan alle regels voldoet en onbezorgd op reis kunt!

 

Inspiratie voor je reis naar Nieuw-Zeeland:

Wil je op de hoogte blijven?