Namibie vingerafdrukNamibië Blogserie Deel 6: Op safari in het Etosha National Park & Erindi Private Game Reserve!

 

Een reis naar Namibië stond al heel lang op mijn wensenlijstje. Begin dit jaar raakten we in gesprek met vrienden over een gezamenlijke reis en al snel richtten onze plannen zich op dit prachtige Afrikaanse land. Na het uitstippelen van onze reisroute en het reserveren van accommodaties, stonden Bo, Chantal, Sander en ik uiteindelijk half september op Schiphol om aan onze geweldige reis te beginnen. Het was werkelijk één van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt! Een reis waarin we iedere dag van de ene in de andere verbazing vielen en waar we zoveel mooie natuur en dieren gezien hebben.

Ik neem je graag mee op onze reis en deel onze ervaringen tips in dit reisverslag over Namibië.
Deel 6 staat volledig in het teken van safari in Namibië, zowel in het Etosha National Park, als in het Erindi Private Game Reserve.

 

Namibie Etosha NP Safari Leeuw

 

Op naar Etosha!

Vanuit Damaraland vervolgden we onze weg richting het Etosha National Park. Dé plek om op safari te gaan in Namibië. Wat hebben we hier lang naar uit gekeken! We hadden natuurlijk al veel dieren gespot onderweg, maar de grote dieren zoals leeuwen, olifanten en luipaarden stonden nog op ons wensenlijstje.

Het Etosha National Park

Etsoha National Park is het bekendste nationaal park van Namibië. Dit park staat bekend om haar grote hoeveelheid aan wilde dieren en de goede mogelijkheid om deze ook daadwerkelijk te spotten. Etosha betekent ‘grote witte plaats’ en dat slaat op de enorme zoutpan waar dit park omheen ligt. Het park is één van de beste plekken om wildlife te spotten in heel Afrika. In het park maak je een grote kans op o.a. het zien van olifanten, neushoorns, leeuwen, zebra’s, giraffen en cheeta’s.

Wat Etosha bijzonder maakt, zijn de vele waterpoelen. Je vindt hier zowel natuurlijke, als aangelegde waterholes. Vooral bij de kampen waar je kunt overnachten, zie je veel aangelegde waterpoelen. Omdat hier veel verschillende soorten dieren op afkomen, wordt je getrakteerd op een geweldig beeld!  

Uiteraard is het binnen het park niet toegestaan om uit je auto te stappen. Wil je even lekker lunchen of een drankje doen? Binnen het Etosha National Park vind je diverse kampen waar je kunt overnachten. Maar je kunt hier dus ook tijdens je safari een stop maken om even uit te rusten of iets te eten of drinken.

 

Namibie Etosha NP Safari Giraf

 

Op safari in het Etosha National Park

Wij verbleven 2 nachten in de buurt van het Etosha National Park. We besloten om een dag zelf door het park te rijden met onze huurauto en de tweede dag een georganiseerde gamedrive met gids te boeken.

Onze selfdrive was direct al een succes toen we bij de entree al een enorme groep zebra’s, giraffen en diverse bokken tegenkwamen. We wisten even niet waar we moesten kijken, omdat we overal zoveel dieren zagen. Wat tof zeg! Het hoogtepunt van onze eerste safaridag was toch wel de ontmoeting met een prachtige mannetjesleeuw. Eerst lag hij lekker onder de boom te slapen, daarna stond hij op en stak hij ook nog eens voor ons de weg over! En wat bleek? Er lag nóg een mannetjesleeuw naast hem. Ook hij kwam uiteindelijk overeind en liep voor onze auto langs.  Zo bizar mooi! Aan het einde van de middag, toen we richting de uitgang reden, zagen we nog een neushoorn, een beetje weggestopt achter een boom. Wat een geweldige eerste dag!

De tweede dag werden we al vroeg opgehaald voor onze gamedrive door onze gids. We waren er weer helemaal klaar voor om nog meer dieren te gaan spotten. Bij een van de waterholes troffen we heel veel bokken, zebra’s en een geweldig mooie olifant. Wat een plaatje! Wat deze dag ook heel bijzonder maakte, was de leeuwin die we tegenkwamen met haar welpje. Ze lagen eerst rustig op een vlakte te relaxen, maar haar baby bedacht dat hij een stukje wilde wandelen, dus ging mama erachteraan. Wat een geweldig gezicht! Ook hebben we op de tweede dag nog een kudde olifanten gespot, heel veel verschillende soorten vogels en nog meer mannetjesleeuwen. Helaas lukte het niet om een luipaard of cheeta te spotten. Dus de big five is voor ons nog steeds niet compleet. Een goede reden om nog eens een bezoek aan Afrika te brengen ;-).

Een van de plekken die daarvoor hoog op mijn wensenlijstje staat, is het South Luangwa National Park in Zambia. Diana schreef een gaaf artikel over safari in het South Luangwa National Park!

Namibie Etosha NP Safari Leeuwin

 

Overnachten in Etosha National Park

In het park kun je overnachten in diverse kampen, zoals Dolomite, Halali en Okaukuejo. Ze bieden hier zowel accommodaties, als campingplaatsen aan.

Ook buiten het National Park vind je diverse accommodaties op een kleine afstand van Etosha. Wij verbleven in het Etosha Safari Camp. Een prima verblijfplaats, met een mega gezellige ruimte buiten om met elkaar te eten en te genieten van live-muziek.

Namibie Etosha NP Safari Olifant

 

En door naar Erindi Private Game Reserve!

Na Etosha National Park reden we door naar onze laatste bestemming in Namibië: het Erindi Private Game Reserve. Erindi is nog een relatief onbekend park in Namibië. Je zult hier dan ook geen hordes toeristen tegenkomen. Het park ligt zo’n twee uur rijden van Windhoek, dus het is een perfecte plek om je reis door Namibië te starten of af te sluiten. In het natuurpark van wel 70.000 hectare heb je de mogelijkheid om de big five te spotten. Het gebied was vroeger een jachtgebied, maar dient nu als private reserve waar je dus gave safaritochten kunt maken. 

Namibie Erindi Wilde Honden Safari

 

In het Erindi Private Game Reserve is de big five (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel) aanwezig. Ook lopen er vrijwel alle andere diersoorten die in Namibië voorkomen rond, waaronder cheeta’s, wilde honden en hyena’s. Ook heeft het park een grote diversiteit aan landschappen. 

In Erindi kun je deelnemen aan georganiseerde game drives, maar je kunt ook zelf met je auto een aantal routes rijden. Wij kozen ervoor om de laatste twee dagen in Erindi lekker zelf met de auto rond te rijden.

Toen we het park binnenreden, werden we gelijk al getrakteerd op een mooie olifant die voorbij liep, een aantal giraffen en zebra’s. Haha, dit verveelt echt nooit hoor! Verder spotten we hier nog wilde honden, diverse bokken, zwijntjes en apen.

 

Overnachten in Erindi

Erindi kent twee accommodaties: Old trader Lodge en Camp Elephant. Wij overnachtten in Camp Elephant, waar we een chalet huurde die uitkeek op een waterhole. Toen we aankwamen stonden er al twee olifanten op ons te wachten en ook spotten we 3 nijlpaarden in het water. Hoe vet! Alles is hier op basis van self-catering, dus van te voren deden we boodschappen zodat we ’s avonds lekker konden braaien. Geweldig met op de achtergrond de geluiden van de dieren die bij de waterpoel komen.

Namibie Erindi Olifanten Safari

 

Dat was Namibië!

Ja, en vanuit Erindi reden we de laatste dag weer terug naar het vliegveld in Windhoek. Het zat er op! Jeetje, wat is de tijd voorbij gevlogen! Maar wat was het geweldig zeg! Het was zo’n bijzondere ervaring om dit met z’n vieren te mogen meemaken. Safari, woestijn, de kust, wildlife, sandboarden, wandelingen, safari’s, kajakken tussen de zeehonden, bezoek aan een township.. Jeetje, wat hebben we veel gedaan en gezien! Het was echt geweldig en ik raad iedereen een reis naar Namibië aan!

Namibie Onderweg Auto

Samenvatting van al mijn tips voor accommodaties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden 🙂

Accommodatie

Wil je meer weten over een reis door Namibië? Bekijk dan deze landenpagina boordevol informatie, tips en de mooiste foto’s!

Namibië is een geweldig land om op safari te gaan. Dit kan super goed in het Etosha National Park en Erindi Private Game Reserve. Lees hier meer!

Nog meer inspiratie:

Wil je op de hoogte blijven?