Een inkijkje in
mijn januari

Een inkijkje in mijn januari

 

In deze rubriek “Een inkijkje in mijn….” blik ik terug op de afgelopen maand. Welke doelen heb ik gesteld? Wat waren de resultaten daarvan? Waar ben ik trots op en wat heb ik geleerd? Je vindt het hier allemaal terug! Ik vind het zelf heel waardevol om op deze manier terug te kijken op mijn maand, maar ik hoop jou natuurlijk ook te inspireren. Hopelijk haal je er iets moois uit waar je zelf ook iets mee kunt!

Let’s go! ✨

 

Januari 2021

Jaaa, de eerste maand van het jaar. Een nieuw jaar, nieuwe kansen! Voor januari stelde ik onderstaande doelen op. Niet teveel, zowel voor zakelijk als privé de 3 belangrijkste. Want ik zeg altijd: “Als je 10 dingen tegelijk doet, dan doe je van alles maar een beetje. Dus: Wat is het belangrijkste?” Hieronder vind je dus mijn doelen voor januari. Vervolgens laat ik je zien of het ook gelukt is om ze te behalen! 😁

 

Doelen januari

Zakelijk

 1. Project branding: start + huiswerkopdrachten
 2. Project Moneybird: aanmelden + inrichten
 3. Zichtbaarheid: 5x per week posten op Instagram + 7x per week stories


Privé

 1. Gezondheid: 10.000 stappen zetten (25 van de 31 dagen)
 2. 2 boeken lezen (1 roman + 1 ontwikkelingsboek) 
 3. Project beleggen: Oriëntatie: boek lezen + plan van aanpak maken

 

Broekpolder

 

Resultaten doelen zakelijk

 

1. Project branding: start + huiswerkopdrachten

Al langere tijd ben ik niet meer blij met mijn branding en website. Ik heb voor deze huisstijl, het logo en de opzet van mijn website gekozen toen ik in 2017 startte met mijn reisblog en webshop met reisartikelen. Ik hoef je vast niet uit te leggen dat ik in de afgelopen jaren een behoorlijke switch heb gemaakt en me nu vooral focus op mijn coaching. Mijn branding en website vind ik dan ook niet meer passen bij wat ik nu doe en wie ik nu ben. Het is dus tijd voor een upgrade

Ik voelde er niets voor zelf om opnieuw een website te gaan maken, dus besloot ik om hulp in te schakelen. Maaike van Maaike Maakt Merken gaat mij helpen met zowel een nieuwe branding als een nieuwe website! Ik heb er super zin om straks iets te hebben wat helemaal bij mij past en dat ik straks mensen vol vertrouwen naar mijn website kan verwijzen! 😍

We zijn in januari gestart met het branding-project. Daarvoor moest ik huiswerkopdrachten maken. Denk aan het uitwerken wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik doe. Wie mijn ideale klant is, waar ik ze mee kan helpen en wat ik wil uitstralen. Maar ook mijn waarden, favoriete kleuren en vormen. Op basis daarvan heeft Maaike 2 stijlvoorstellen gemaakt. Oehhh, er zaten zoveel mooie dingen bij… Ik kan echt niet wachten om te zien hoe het er straks uit komt te zien! To be continued…

 

2. Project Moneybird: aanmelden + inrichten

Voor het bijhouden van mijn administratie gebruik ik nog steeds Excel. Het werkt zo prima, maar door alles handmatig op te voeren, ben ik toch iedere maand ruim 1,5 uur bezig. Dat moet efficiënter kunnen! Een aantal jaar geleden heb ik gewerkt met het boekhoudprogramma, maar dat is mij toen niet goed bevallen. Helaas kwam er een aantal keer bij de BTW-aangifte een bedrag uit dat niet klopte. Toen ging ik er voor de zekerheid een Excel-administratie naast bijhouden om te checken of het systeem klopte. Hihi, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik ben toen gestopt met het programma en volledig overgestapt op Excel.

Maar goed, 2021, tijd om mijn vertrouwen in boekhoudprogramma’s te herstellen. 😉 Ik koos voor Moneybird. Daar hoorde ik echt zoveel goede verhalen over en er is ook veel support beschikbaar, waar ik me heel fijn bij voel. Het doel voor januari was om alles volledig in te richten, maar ik ben helaas niet verder gekomen dan het aanmelden. Het inrichten stond voor de laatste week van januari op de planning, maar toen werd ik ziek. Jammer natuurlijk, maar… de 1e stap is gezet. Het inrichten heb ik wel direct in mijn planning van februari gezet, zodat ik dat alsnog binnenkort ga doen! 

⏩ Normaal gesproken kan je Moneybird 60 dagen gratis uitproberen, maar met deze link krijg je zelfs 120 dagen gratis

 

3. Zichtbaarheid: 5x per week posten op Instagram + 7x per week stories

Consequente zichtbaarheid is ontzettend belangrijk als ondernemer. Voor mij werkt het heel goed om mezelf niet op te leggen om op 5 kanalen tegelijk aanwezig te zijn. Daarmee verdeel ik mijn aandacht teveel en is de kans groot dat ik het niet volhoud en na 1 of 2 weken weer afhaak. Dus, mijn focus lag de afgelopen maand op Instagram. Ik vind dat sowieso een enorm fijn platform waar ik heel gemakkelijk in gesprek kan met mijn doelgroep.

De Instagram-posts had ik de afgelopen maanden een beetje laten verwateren, dus besloot ik om daar weer iets mee te doen: 5x per week een post en die schreef ik op de dag zelf. De eerste 2 weken ging dat heel goed. Ik had veel inspiratie, dus de posts vlogen mijn vingers uit. De derde week van januari merkte ik dat ik af en toe niet zo goed wist waar ik die dag iets over wilde delen. En de vierde week voelde ik me niet fit, waardoor er bijna niets uit me kwam. Er zijn toen ook maar 2 posts online gekomen, in plaats van 5. De stories gingen eigenlijk heel goed, alleen merkte ik dat ik in het weekend niet altijd behoefte had om iets te delen. En de laatste week waarin ik me niet lekker voelde, heb ik ook niet iedere dag iets gedeeld.

Ik kan nu enorm gaan balen over dat ik deze doelen niet helemaal heb bereikt, maar ik zie het altijd meer als een experiment: Wat werkt goed voor mij? Wat werkt minder goed? En ik ben ontzettend blij met alle posts en stories in januari die wél online zijn gekomen! Het heeft me veel zichtbaarheid en ook veel mooie gesprekken opgeleverd. 😊 En ik neem deze ervaringen mee naar februari!

 

Zuid Holland

 

Resultaten doelen privé

 

1. Gezondheid: 10.000 stappen zetten (25 van de 31 dagen)

Waar ik in de zomer van 2020 zo goed bezig was met wandelen, merkte ik dat dit in de laatste maanden van het jaar een beetje afzwakte. Het was natuurlijk vaak druilerig, grijs en nat en dan bleef ik stiekem toch liever binnen. Jaaa, slecht excuus! Daarom besloot ik in januari weer voor de 10.000 stappen per dag te gaan. En dan niet iedere dag, maar ik wilde minimaal 25 van de 31 dagen de 10.000 stappen aantikken.

Waarom ik daarvoor koos? Omdat ik de eerste 3 dagen van januari nog in een mweh-stemming was en vanaf 4 januari pas besloot om dit doel te gaan aanpakken. Als ik iedere dag 10.000 stappen had gezegd, was mijn doel op 1 januari al mislukt. 😅 Ook wilde ik mezelf de ruimte geven om het af en toe een dag niet te halen, zonder dat ik meteen denk: “Shit, niet gelukt deze maand. Ik stop ermee!” 

Die 25 dagen heb ik dus gehaald! Woehoeee! 🎉 Ik was even vergeten dat je 10.000 stappen echt niet zomaar haalt. Daar moet je dus echt wel 1,5 uur per dag voor lopen. Dus een wandelingetje in mijn lunchpauze is echt niet voldoende. Die moest óf veel uitgebreider óf ik moest later op de dag nog een extra rondje lopen. Ook heb ik een aantal dagen ’s avonds rondjes door mijn woonkamer gelopen, zodat ik toch die 10.000 stappen haalde. Haha, dedication toch? 😂

En los van het doel…. Het was zooooo fijn om extra buiten te zijn. Ja, het was vaak grijs, druilerig of nat, maar dat stelde eigenlijk niets voor. Zo fijn om juist in deze tijd meer uit huis te zijn. Heerlijk! ❤️

 

2. 2 boeken lezen (1 roman + 1 ontwikkelingsboek)

Ik merkte dat ik eind vorig jaar veel uren doorbracht achter mijn schermpjes: tv, laptop en telefoon. En dat ik soms echt zat te zoeken naar iets op Netflix om te gaan kijken. Dus niet omdat ik iets heel graag wilde zien, maar omdat ik gewoon tv wilde kijken. Hmm, dat vond ik echt niet fijn. Dus ik besloot mezelf op een tv-dieet te zetten. Doordeweeks geen tv, Netflix, Videoland of iets anders. Alleen in het weekend. Nouuuu, dat ging me dus echt super makkelijk af! En het leverde me dus ’s avonds heel veel extra tijd op voor andere dingen. 😍

Waaronder lezen, want dat was mijn andere doel: in januari wilde ik minimaal 2 boeken lezen: 1 feelgood roman (love it) en 1 boek op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Nou, dat is ruimschoots gelukt. Ik las wel 3 feelgood romans: 1. Leven met een leugen (Wendy Brokers), 2. Verliefd, verloofd, verkleumd (Vanessa Gerrits) en 3. Droom, durf, donut (Vanessa Gerrits). Stuk voor stuk heerlijke weglezers! En ik las het boek Blondjes Beleggen Beter (Janneke Willemse), in verband met mijn project ‘Beleggen’. Dit boeken-lees-doel houd ik er de komende tijd zeker in! 🙌

 

3. Project beleggen: Oriëntatie: boek lezen + plan van aanpak maken

Yes, dit is hét jaar dat ik ga beginnen met beleggen. Ik wil dit stiekem al een tijdje, maar wist er te weinig vanaf om maar zomaar te starten. Ik ben opgegroeid met een vader die iedere dag bezig was met AEX index en aandelen kopen/verkopen. Super interessant, maar ik snapte er helemaal niets van. Nu ik fulltime onderneem en dus geen pensioen opbouw, wil ik daarvoor sowieso heel graag gaan beleggen. Zodat er een mooi potje voor later ontstaat.

In januari wilde ik heel me graag inlezen met behulp van het boek van Blondjes Beleggen Beter van Janneke Willemse. Zodat ik meer zou gaan begrijpen over wat beleggen nou precies inhoudt, welke vormen er zijn en zo ook kon bepalen wat nu bij mij past. Ook wilde ik een plan van aanpak maken: Wat ga ik dit jaar doen? Waar ga ik mee starten? En hoeveel geld wil ik hiervoor vrijmaken?

Het boek is echt geweldig! Ik ben mega enthousiast. Het legt super makkelijk uit hoe de beleggingswereld in elkaar steekt, welke vormen er zijn en hoe je stap voor stap kunt beginnen. Ook helpt Janneke je met het maken van een plan en die heb ik nu dus ook gemaakt. Ik heb een bedrag bepaald wat ik dit jaar voor de langere termijn (pensioen) wil gaan beleggen in ETF’s en ik heb een potje met speelgeld waarmee ik ook wat kan gaan experimenteren met losse aandelen. Ik ben helemaal excited! In februari ga ik hiermee starten. 💰

Blondjes Beleggen Beter

 

Successen januari

Ik daag mezelf uit om minimaal 10 successen per maand te benoemen! Dat voelt in eerste instantie als veel, maar eigenlijk valt het wel mee als je eenmaal aan het schrijven bent! 😄

Ik vier:

 1. Dat ik dus veel meer naar buiten ben gegaan. Ik voel me écht zoveel beter daardoor!
 2. Dat ik ben gestart met het project beleggen. Iets wat ik lang heb uitgesteld, omdat ik er niets van begreep, maar waar ik nu juist zo excited over ben. Het boek ‘Blondjes Beleggen Beter‘ is dan ook echt een aanrader!
 3. Dat ik minder tijd heb verspild aan tv kijken, maar mezelf meer rust heb gegund door o.a. lekker te lezen, diamond painting en yoga.
 4. Dat ik in mezelf en mijn bedrijf heb geïnvesteerd door Maaike in te schakelen en me te helpen bij het maken van een nieuwe branding en website. Ik ben zo benieuwd!
 5. Dat ik een oproepje heb geplaatst waarin ik op zoek was naar experts die het leuk zouden vinden om een masterclass in De Focus Club te geven. Daar heb ik zoooooveel reacties op gehad. De komende tijd staan er nog veel kennismakingsgesprekken op de planning. Woehoeee, er komt zoveel tofs aan!
 6. Ik deed spontaan een winactie op Instagram waarin ik 3 gratis coachingsgesprekken weg gaf. Ik weet dat veel mensen struggelen met de huidige situatie en de lockdown. Op deze manier wil ik ze graag een beetje op weg helpen. Er kwamen zulke leuke reacties op en ik heb inmiddels al wat toffe dames gesproken!
 7. Ik kreeg een ontzettend mooie review van een klant die haar 1-op-1 coachingstraject afsloot! Zie hieronder. ❤️
 8. Dat ik ‘NEE’ heb gezegd tegen een samenwerking die niet meer goed voelde. Het was op zich een prima manier om extra inkomsten te verdienen, maar ik voelde gewoon dat het geen match was.
 9. Ik mocht weer een aantal nieuwe klanten verwelkomen deze maand. Stuk voor stuk toppers! Ik heb er super veel zin in om ze te komende tijd te mogen begeleiden en helpen groeien.
 10. Dat we er deze maand in de weekenden toch steeds erop uit zijn gegaan, zelfs met camera! Ik vond het zo fijn om weer wat nieuwe natuurgebieden in Nederland te ontdekken en ondertussen helemaal los kon bij het fotograferen van de Schotse Hooglanders. 😍

 

Review Kim van Weering

 

Investeringen januari

 

Mijn 3 grootste leerpunten

 

1. Stoppen met (en niet beginnen) aan samenwerkingen die niet goed voelen

Ik noemde het hierboven al even bij mijn successen: ik ben gestopt met een samenwerking die niet meer goed voelde. Sommige dingen klinken heel mooi, maar blijken in de praktijk niet altijd zo goed uit te pakken. 😅 Ik ben afgelopen jaar een samenwerking aangegaan waarin ik veel heb geïnvesteerd, zowel in tijd, in energie en zelfs in geld. Daar heb ik helaas zelf niets uitgehaald. Opnieuw werd me nu in januari een voorstel gedaan en ik merkte dat alles in mijn lichaam zei: NEE! Ik geloof absoluut dat de intentie goed is, maar de concrete uitwerking ontbreekt een beetje. Dus nee, ik ga hier niet mee verder.

Dit merk ik ook wel steeds beter bij potentiële klanten. Bij sommige vrouwen voel ik direct: JA, met jou wil ik samenwerken, ik voel écht dat ik jou verder kan helpen groeien. Maar bij sommigen voel ik het niet of niet helemaal. Deze vrouwen doe ik dan ook geen aanbod. Of ik verwijs ze door naar iemand waarvan ik denk dat zij diegene beter kan helpen. Ik heb echt geleerd beter naar mijn onderbuikgevoel te luisteren. Het is me ook wel eens overkomen dat ik dat negeerde en iemand toch wilde helpen, maar dat het toch geen goede match was. Dat kostte mij dan onnodig veel energie en tijd en daar wil ik zuinig op zijn! Dus ik kies nu alleen nog maar voor mijn ideale klant, net als mijn ideale samenwerkingspartners! 💪

 

2. Selfcare comes first!

Tja, ik werd dus de laatste week van januari opeens wakker zonder stem. Af en toe kwam er nog iets uit, maar dat kostte me ook zoveel moeite. Oké, dat is best wel heel lastig als je je stem nodig hebt voor je werk! 😅 Natuurlijk heb ik even gebaald, maar dat lost het probleem niet op. Dus heb ik zo goed mogelijk voor mezelf gezorgd: Mijn rust gepakt, enorm veel thee met honing gedronken en gezorgd voor kleine wandelingetjes. Ik heb afspraken afgezegd/doorgeschoven en ik heb om hulp gevraagd. Zo had ik tijdens de workshop ‘Doelen stellen februari’ in De Focus Club een lieftallige assistent die mijn stem overnam. Ik had een presentatie gemaakt waarop de meeste informatie stond, zij heeft de workshop begeleid en ik heb meegedaan en vragen gesteld via de chat. Best creatief toch?! Inmiddels voel ik me steeds fitter worden, wat super fijn is! 😃

 

3. Er zijn altijd mogelijkheden

Dit is niet per se mijn les van afgelopen maand, maar het is wel iets wat iedere maand (eigenlijk iedere dag) weer terugkomt. In het kader van de lockdown is er natuurlijk heel veel niet mogelijk. Veel dingen die ik geweldig vind om te doen, kunnen nu niet… Denk aan reizen en uit eten gaan. Maar wat kan er wel? Lekker wandelen in het weekend: een nieuw gebied ontdekken, wildlife in Nederland fotograferen. Mijn hemel, wat vond ik dat lekker zeg!! 😍

Ik werd ziek en kon mijn stem amper gebruiken, best lastig als je mensen coacht. Maar… wat is er wel mogelijk? Ik heb veel via whatsapp gedaan, afspraken verplaatst en hulp ingeroepen tijdens sessies in De Focus Club. Deze vraag geeft mij altijd direct weer zoveel nieuwe opties en geeft ruimte. ❤️

 

Lage Bergse Bos - Schotse Hooglander

 

Cijfer januari: 8

Ik heb deze maand niet alle zakelijke doelen kunnen afvinken die ik had gesteld, mede doordat ik ziek werd, maar overall ben ik echt mega tevreden. Ik heb zoveel nieuwe dingen opgepakt deze maand. Ik ben veel zichtbaarder geweest, heb veel meer content gedeeld, heb zoveel meer mooie gesprekken gevoerd. Ik heb in mezelf en mijn bedrijf geïnvesteerd. Ik heb aan mijn gezondheid gewerkt door meer te bewegen en aan mijn financiële gezondheid door me in te lezen over beleggen. Ik ben best behooooorlijk tevreden! 😃

 


 

Vooruitblik Februari

Volgende maand kom ik sowieso weer terug met een nieuw maandoverzicht. Maar voordat februari start, heb ik natuurlijk mijn maanddoelen te stellen. Hieronder een overzicht met de doelen, zowel zakelijk als privé waar ik de komende maand mee aan de slag ga! 

 

Doelen februari

Zakelijk

 1. Project branding & website: feedback + huiswerkopdrachten
 2. Project Moneybird: inrichten en in gebruik nemen
 3. Zichtbaarheid: 5x per week posten op Instagram + 5x per week stories + 1x een room hosten via Clubhouse
 4. De Focus Club: Per 1 maart gaan de deuren open voor nieuwe leden (Wil je meedoen? Schrijf je in op de wachtlijst, dan hoor je het als eerste als de deuren open gaan!)


Privé

 1. Gezondheid: 10.000 stappen zetten (24 van de 28 dagen) + 3x per week tussen de middag een salade eten
 2. 2 boeken lezen (1 roman (Kwetsbaar verliefd) + 1 ontwikkelingsboek)
 3. Project beleggen: Rekening openen en eerste aankopen doen
 4. OchtendroutineDe dag starten met 3 pagina’s schrijven (morning pages)

 

Hoe was jouw maand januari? En welke doelen heb jij voor februari gesteld? Wil je daar iets over delen of heb je vragen over de dingen die ik hierboven heb gedeeld? Voel je altijd vrij om me een e-mail te sturen of een berichtje via Instagram. Ik ben super benieuwd! 

Hi, ik ben Kim!

 

In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis naar Zuid Afrika. Een reis die voor mij een bijzondere  betekenis had, omdat het een afsluiting was van een lastige periode.

Het bleek een van mijn beste beslissingen ooit! Reizen heeft een bijzonder plekje in mijn hart gekregen. Het blijft voor mij altijd een moment van vrijheid, bezinning en reflectie.

Met Ontdek je bestemming wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker die stap te zetten, de dagelijkse sleur even achter zich te laten en een nieuw stukje van de wereld te ontdekken!

Lees meer

Meest recente blogs

ReizenReizen

Instagram