Ontdek je bestemming

Ontdek je bestemming is genomineerd voor een Liebster Award!

Liebster Award
Aaaah wat gaaf! 5 maanden geleden startte ik met Ontdek je bestemming en in die tijd heb ik al zoveel mooie gesprekken gevoerd, artikelen geschreven en allerlei bestellingen mogen inpakken! Omdat ik nog niet zo lang bezig ben, kwam de nominatie voor een Liebster Award echt helemaal als een verrassing! Deze nominatie heb ik ontvangen van Melissa Aarsรฉe die met Emigreren Gran Canaria al een tijdje tot een van mijn favoriete blogs behoort! Dankjewel Melissa, ik voel me vereerd! ๐Ÿ™‚

 

Wat is een Liebster Award?

De Liebster Award is een virtuele award die bloggers aan elkaar kunnen geven als blijk van waardering. Het is een leuke manier om blogs te ontdekken en andere bloggers in het zonnetje te zetten. Zoals net al gezegd ben ik dus genomineerd door Melissa. Het is een award die je krijgt en vervolgens ook weer doorgeeft. Op die manier krijgt je eigen blog wat bekendheid en zet je tegelijkertijd andere mooie blogs in de belangstelling.

Zuid-Afrika Hluwluwe-Umfolozi National Park Safari

De regels

Aan deze award zijn een aantal regels verbonden. Als je genomineerd bent voor een Liebster Award en je accepteert de award dan:

 1. Bedank je diegene die jou genomineerd heeft en plaats je een link naar zijn of haar blog
 2. Beantwoord je de vragen die door diegene die jou heeft genomineerd zijn gesteld
 3. Maak je zelf een lijstje met nieuwe vragen voor de bloggers die jij gaat nomineren
 4. Maak je een lijst met blogs die jij nomineert
 5. Stel je de blogs die je nomineert van de nominatie op de hoogte
 6. Benoem je in je blog de regels zodat de genomineerden weten wat er verwacht wordt
 7. Plaats een foto van de award op je blog

Okeeee.. Let’s go!

 

 

Mijn antwoorden op de vragen van Melissa

 

1. Wat vind jij het allรฉrleukste aan bloggen?

Ik vind het super leuk om mijn ervaringen tijdens mijn reizen te delen met anderen. Ik hoop daarmee ook mensen te inspireren om bepaalde bestemmingen te gaan bezoeken. Voor mezelf is het ook altijd een super leuke manier om alle mooie herinneringen weer even op te halen.

2. Hoe ben je ooit gestart?

Ik ben nog niet zo lang geleden gestart met mijn blog; pas in juni 2017. Schrijven is altijd een van mijn grootste hobby’s geweest. Het starten van een blog zat al lange tijd in mijn hoofd en dus begon ik met het maken van een website waarop deze kon gaan publiceren en ben gewoon gaan schrijven ;-).

3. Wat maakt jouw blog zo uniek?

Op mijn blog vind je mijn eigen reiservaringen en -tips, maar ook interviews die ik heb gehad met vrouwen die ergens in het buitenland het avontuur zijn aangegaan. Sommige zijn geรซmigreerd en anderen gaan als digital nomad door het leven. Deze inspirerende verhalen leveren altijd weer mooie gesprekken op! Naast mijn blog heb ik ook een webshop waarin ik allerlei leuke reisaccessoires en handige reisbenodigdheden aanbiedt!

4. Wat wil je met je blog bereiken?

Met Ontdek je bestemming wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker de stap te zetten om de dagelijkse sleur even achter zich te laten en een nieuw stukje van de wereld te ontdekken! Naast dat het ontdekken van nieuwe plekken ontzettend gaaf is, heeft het nog meer voordelen. Je hoeft je dan even niet druk te maken over zaken als werk, oneindige to-do-lijstjes en het behalen van allerlei doelen. Het enige wat telt is dat moment, de verwondering, de rust en een leeg hoofd. Je hebt dan eindelijk eens de tijd om stil te staan bij de dingen die jij belangrijk vindt in het leven!

5. Hoe combineer je bloggen met de rest van je dagelijkse leven?

Haha, goede vraag. Dat vind ik soms best wel lastig namelijk. Ik heb een fulltime baan en wil ook graag veel tijd in Ontdek je bestemming steken om er een waardevol blog van te maken. Ook de webshop en het bijhouden van social media kosten tijd en energie. Maar omdat ik het super leuk vindt om mee bezig te zijn, vind ik er altijd weer even tijd voor.

6. Wat heb je onderschat?

Dat het onderhouden van een blog echt veel tijd kost. Voorbereiden, teksten schrijven, blog stijlen, foto’s bewerken, social media posts etc. etc.

7. Wat had je anders willen doen?

Hmm, misschien had had ik dan eerder om hulp gevraagd. Ik heb nu iemand die me helpt met mijn administratie en belastingen, dat vind ik namelijk echt ingewikkeld en daar wil ik mijn tijd niet aan besteden. Ook heb ik iemand die altijd mijn teksten redigeert en dat is heel fijn. Ook heb ik veel mensen om me heen die ik om feedback kan vragen en die graag meedenken of die komen helpen als er veel bestellingen verzonden moeten worden.

8. Wat zijn je blog doelen voor 2018?

Sowieso wil ik graag de website uitbreiden en nog meer ervaringen delen. Er staan wat leuke samenwerkingen op de planning. Ook heb ik hele mooie plannen voor de toekomst van Ontdek je bestemming, maar die ben ik nog aan het vormgeven. Daar ga ik dus nu nog even niets over vertellen. Blijf me vooral volgen, dan ben je de eerste die het weet! ๐Ÿ˜‰

9. Hoe ziet jouw blog er over 5 jaar uit?

Het is dan een verzamelplek van super veel interessante ervaringen, verhalen, tips en de mooiste foto’s. Het is een plek waar je alle inspiratie en informatie vindt die je wilt hebben wanneer je een reis gaat maken.

10. Welke tip wil je meegeven aan (nieuwe) bloggers?

Vergeet niet om ervan te genieten! Je gaat bloggen omdat je het leuk vindt, dus laat het geen ‘moetje’ worden en doe waar jij zin in hebt!

 

Sri Lanka - Polonnaruwa - Gal Vihara

 

De genomineerden

 • Wendy van Wendy Marsman– alles over zelf zichtbaar worden en stoppen met anderen te pleasen (FIJN!)
 • Jasmijn van MijnJas – alles over Uruguay (en breng ook zeker een bezoek aan haar webshop!)
 • Justine van My cup of care – alles over haar avontuur in Australiรซ
 • Jessica van Corners of the world – alles over haar leven als digital nomad
 • Eefje van Ideefje – alles over ondernemen met hart en lef

Lieve genomineerden: ik geniet van jullie blogs en hoop dat jullie nog lang doorgaan met het delen van jullie mooie ervaringen, kennis en tips! Hierboven vinden jullie de regels behorende bij deze nominatie en hieronder de vragen die ik voor jullie heb bedacht.

 

Website live - Cuba Sri Lanka Maleisie

 

De vragen voor de genomineerden

 1. Wat is jouw mooiste inzicht van het afgelopen jaar?
 2. Wat doe je het liefst op een druilerige zondagmiddag?
 3. Als ik je โ‚ฌ 10.000,- zou geven, wat zou je er dan mee doen?
 4. Wat is jouw mooiste reis of reiservaring?
 5. Wat is jouw ultieme reisbestemming?
 6. Waar heb je voor het laatst heel hard om moeten lachen?
 7. Wat is jouw levensmotto?
 8. Noem eens vijf willekeurige feitjes over jou?
 9. Wat vind jij het leukste aan bloggen?
 10. Wat maakt jouw blog uniek?

 

Ontdek je bestemming is genomineerd voor een Liebster Award. Te gek! Lees hier de antwoorden op de vragen en mijn genomineerden voor deze award!

Nogmaals bedankt voor de nominatie en ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jullie reacties!