Review: een fotoboek maken bij de Fotofabriek!

 

Een tijdje geleden werd ik benaderd door de Fotofabriek met de vraag of ik het leuk vond om een fotoboek van hun te testen. Ik was net terug uit Gambia, dus dat leek me het perfecte moment om weer eens een fotoboek te maken!
De Fotofabriek was voor mij nog een onbekende partij, maar zij hebben in de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen 
voor de beste fotoboekenleverancier, waaronder die van AVROTROS Radar. Dus ik was benieuwd!

 

Mijn struggles met fotoboeken

Ik vind het echt zó leuk om van al mijn reizen een fotoboek te hebben. Alleen vind ik het altijd zo’n gedoe om ze te maken. De fotoboeken van mijn eerste reizen hield ik netjes bij, maar nu loop ik er een aantal achter en heb ik er dus nog wat te gaan. Juist doordat ik achterloop, heb ik helemaal geen zin meer om eraan te beginnen. Wat ik dan weer vet zonde vind, want het is zo leuk! Haha, lekker dan! Daar schiet ik niets mee op. Deze vraag van de Fotofabriek kwam dus eigenlijk precies op het juiste moment. Niet zeuren, gewoon lekker gaan knippen en plakken en een stok achter de deur om hem ook daadwerkelijk af te maken.

 

Nou daar gaan we dan!

Je kunt bij de Fotofabriek kiezen tussen een offline programma of een online tool waarmee je je fotoboek kunt maken. Ik heb eerst het offline programma geprobeerd. Daarna heb ik de online tool gebruikt. In de online tool heb je iets minder opties qua opmaak, maar het maakte het ook een stuk eenvoudiger om het fotoboek te maken. Daar hou ik van! 

Ik kies zelf altijd voor een hardcover liggend fotoboek A4, omdat je dan mooie verticale foto’s groot kunt weergeven. Van te voren had ik al bedacht hoe ik de reisdagen over het boek wilde verdelen, zodat ik niet aan het einde pagina’s over zou houden of juist tekort zou komen. Dit maakte het voor mij gemakkelijker. Zo wist ik bijvoorbeeld dat ik voor de foto’s van het Makasutu National Park 2 pagina’s had en werd het kiezen en invullen heel eenvoudig!

Je kunt zelf kiezen voor de invulling van de pagina’s, hoeveel foto’s je wilt weergeven en je kunt ook blokken tekst toevoegen. Na een paar avondjes creatief bezig te zijn geweest, waren al mijn pagina’s gevuld en was mijn boek dus klaar! Super leuk dat je gelijk een animatie krijgt te zien van hoe je fotoboek eruit komt te zien! 

Fotoboek Gambia

 

Wat vind ik van het fotoboek van de Fotofabriek?

Ik vond het fijn om het fotoboek via de online tool van de Fotofabriek te maken. Het is overzichtelijk, je wordt niet overspoeld met allerlei opties die je niet nodig hebt en het werkt heel simpel. Wat ik vooral erg leuk vond, was dat je tijdens dat je wacht op je bestelling steeds op de hoogte gehouden wordt van de voortgang. Zo ontving ik twee keer een e-mail met een filmpje over hoe mijn fotoboek werd gemaakt. Super leuk!

 

Het fotoboek ziet er echt super mooi uit. De kwaliteit van de foto’s en het papier is super goed. Het resultaat is echt heel mooi geworden! Een liggende A4 hardcover fotoboek met 24 pagina’s kost € 22,99. Voor € 0,50 per pagina kun je het fotoboek uitbreiden.

Wat mij betreft is het dus echt een aanrader om je fotoboek bij de Fotofabriek te maken! 

 

Wat vinden jullie van het maken van fotoboeken? Houden jullie dit wel netjes vol na iedere reis? 🙂

Ik testte het maken van een fotoboek bij de Fotofabriek. Ben je benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan deze review met handige tips!
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- Adv Liggend onderkant pagina --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:728px;height:90px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-5995437858520751"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="9193661069"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>