Mijn 6 favoriete boeken over persoonlijke ontwikkeling

17 05 2020 | Ondernemen, Persoonlijke ontwikkeling

Mijn 6 favoriete boeken over persoonlijke ontwikkeling

 

Lezen, het is één van mijn favoriete dingen om te doen tijdens een me-time momentje. Ik vind het heerlijk om me even terug te trekken met een kopje thee (en een chocolaatje 😉) en dan helemaal in mijn boek te duiken. Het liefst natuurlijk in de zon, want dat maakt lezen op een of andere manier nog een beetje fijner. Het totale relax-plaatje.

Vroeger las ik enorm veel feelgood boeken, zoals de boeken van Jill Mansell of Sophie Kinsella. Maar mijn lievelingsboeken zijn eigenlijk toch wel de zogenaamde ‘zelfhulpboeken’. Wat een gek woord blijf ik dat toch vinden. Laat ik het houden op boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik heb er inmiddels aardig wat verslonden. Groei en ontwikkeling is iets wat ik super belangrijk vind en daarom blijf ik me ook altijd graag verdiepen in dit soort onderwerpen.

Spreekt het jou ook aan? In dit artikel deel ik mijn 6 favoriete boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wie weet zit jouw volgende boek er wel tussen!

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel een boek willen bestellen bij bol.com, wil je dit dan via een van de linkjes op deze pagina doen? Ik krijg dan een klein percentage over jouw aankoopbedrag en het kost jou niets extra!

 

 

1. Dromen, durven, doen – Ben Tiggelaar

Dromen, durven, doen is het eerste boek op het gebied van persoonlijke ontwikkeling dat ik las. Ben Tiggelaar weet in dit boek enorm goed uit te leggen hoe je in actie komt om je dromen waar te maken.

Iedereen heeft dromen, of dat nou is op het gebied van werk en carrière, een gezin, mooie reizen maken of een eigen bedrijf starten. Het lastige is vaak om die dromen ook echt daadwerkelijk waar te gaan maken. We willen vaak van alles, maar er echt mee aan de slag gaan, dat is dan toch weer verdomd lastig.

Ik vond (en vind) dit een praktisch boek met onwijs fijne tips waarmee je echt de leiding gaat nemen over jezelf en er wel voor gaat zorgen dat je die dromen gaat waarmaken. 

Daarnaast geeft hij antwoord op vragen als:

  • Waarom houden we de meeste veranderingen niet vol?
  • Wat bepaalt 95% van je gedrag?
  • Hoe ontwikkel je met succes nieuwe, effectieve gewoontes?

Dit boek is al 450.000 keer verkocht! Dat zegt genoeg toch? Een super fijn boek voor iedereen die wel droomt, maar nog een zetje nodig heeft om deze dromen ook echt waar te gaan maken!

Koop ‘Dromen, durven, doen’ (paperback € 12,99) bij Bol.com.

 

2. 1 ding – Garry Keller

Dit boek van Garry Keller is een must read als je vaak met van alles tegelijk bezig bent en daardoor ook regelmatig de focus verliest. Je wilt van alles, maar wat is nu het belangrijkste?

Het is ook een fijn boek als je wel al heel goed weet waar je je op wilt focussen, maar wilt leren hoe je betere resultaten boekt in minder tijd. Waar moet je je pijlen op richten om zo snel mogelijk resultaat te boeken? 

De vraag die Garry je telkens laat stellen: ‘Welk ene ding kan ik doen waardoor al het andere eenvoudiger of zelfs overbodig wordt?’ heeft me al heel wat keren geholpen om de juiste keuzes te maken en mijn focus scherp te krijgen.

In dit praktische boek boordevol persoonlijke verhalen en ervaringen, krijg je ook tips op het gebied van:

  • Nee zeggen
  • Afleidingen elimineren
  • Baas over je eigen agenda worden

Een leuk boek voor als je (net als ik) soms een beetje all over the place bent en je nu echt wilt focussen op jouw ene ding!

Koop ‘1 ding – Garry Keller’ (ebook € 9,99 | paperback € 10,99) bij Bol.com.

 

3. Het universum staat achter je – Gabrielle Bernstein

Dit boek las ik voor het eerst nadat ik geopereerd was en thuis aan het herstellen was. Het kwam toen helemaal binnen. Het was voor mij de eerste keer dat ik me verdiepte in de Wet van aantrekkingskracht en ik een stap zette in de spirituele wereld.

Gabrielle maakt dit echter helemaal niet zweverig, maar is heel nuchter en biedt juist veel praktische tips en tools hoe je je angsten kunt loslaten en in je vertrouwen kunt stappen. In het boek vind je ook allerlei oefeningen, mooie affirmaties en meditaties.

Het boek leert je om bewust te kiezen voor liefde in plaats van angst en dat je dit op ieder moment kunt doen. Gabrielle noemt zo’n moment ‘Het Heilig Moment’. Dit is het moment waarop je angst de rug toekeert en kiest voor acceptatie, vertrouwen en zekerheid.

Als je open staat voor wat Gabrielle in dit boek vertelt, zul je zeker merken dat alles mogelijk is en dat het Universum inderdaad achter je staat!

Koop ‘Het universum staat achter je – Gabrielle Bernstein’ (paperback € 18,50) bij Bol.com.

 

4. The big leap – Gay Hendricks

In dit Engelstalige boek beschrijft Gay Hendrik 4 zones waarin we actief zijn in ons leven. De genialiteitzone is de zone waarin je de dingen doet die uniek zijn voor jou. Het zijn je sterke punten, je kernkwaliteiten of je superkrachten die de mensen om je heen helpen. Het is waar je leeft in overvloed, liefde, succes en creativiteit.

Maar wat maakt nou toch dat we lang niet allemaal de genialiteitszone bereiken? Vaak blijven we ergens hangen ‘the upper limit’ en lijkt dat ons plafond te zijn. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. We creëren dit plafond namelijk vaak zelf!

In dit boek helpt Gay je ontdekken wat jou nog tegenhoudt om jouw hoogste level van succes te bereiken. Welke belemmerende overtuigingen of negatieve gedachten heb je? Waar maak je je zorgen over? Waar voel je je angstig over? Waar stress je om?

Dit praktische boek geeft je eenvoudige strategieën om verder te gaan dan de bovengrens en die grote sprong in de genialiteitzone te maken. 

Je leert in dit boek echt de blokkades herkennen die je JEZELF oplegt in het leven en ook leer je deze blokkades weg te halen zodat je in je genialiteitszone kan leren leven!

Echt aan te bevelen voor iedereen die voelt dat hij/zij door iets in het leven wordt tegengehouden om een droom waar te maken.

Koop ‘The big leap – Gay Hendricks’ (e-book € 9,39 | paperback € 18,99) bij Bol.com.

 

5. Girl, stop apologizing – Rachel Hollis

Dit boek van Rachel Hollis zag ik in iedere boekhandel in Australië en ik heb hem toen ook super vaak in mijn handen gehad. Onze backpacks zaten toen echt helemaal vol, dus ik kon hem niet meenemen. Maar toen ik in Nederland was, kwam het boek toch weer op mijn pad en besloot ik hem te bestellen.

Ik vind dit echt zo’n heerlijk boek! Een boek waarin Rachel korte metten maakt met alle excuses die wij onszelf vertellen om er maar voor te zorgen dat we onze dromen niet na hoeven te streven. Alle excuses die ons veilig op onze plek houden.

Excuses zoals niet goed genoeg zijn, bang zijn om te falen of bang wat anderen van ze gaan vinden.

Ze geeft veel praktische tips, deelt ook enorm veel over haar eigen leven en struggles en gooit er een fijne dosis humor in. I love it.

Een super fijn boek voor iedereen die klaar is met allerlei excuses te bedenken en nu echt iets wil gaan doen! Rachel leert je welke excuses je mag loslaten, welk gedrag je mag omarmen en welke vaardigheden je verder mag ontwikkelen.

Koop ‘Girl, stop apologizing – Rachel Hollis’ (e-book € 15,25 | paperback € 23,00 | hardcover € 22,99) bij Bol.com.

 

6. Ki, kracht van binnenuit – Hans Peter Roel

Ki, kracht van binnenuit is niet echt een typisch boek over persoonlijke ontwikkeling. In het boek volg je zakenman Peter op zijn persoonlijke ontwikkelingsreis. Een letterlijke reis naar een boeddhistisch klooster in de Himalaya.

Peter heeft een enorm drukke baan, geen tijd voor zijn vrouw en heeft het gevoel dat hij tegen een burn-out aan zit. In het klooster in de Himalaya wordt Peter geconfronteerd met zichzelf en zijn keuzes en leert hij over Ki. Ki is de kracht van binnenuit die in ieder van ons zit en ons helpt bij een krachtig en energiek leven.

Een mooi boek om te lezen en om de reis van Peter te mogen volgen waarin hij weer beseft wat er nu écht belangrijk is in het leven.

Ook enorm interessant om meer te weten te komen over Ki en hoe jij dat ook meer kunt inzetten in jouw leven!

Koop ‘Ki, kracht van binnenuit – Hans Peter Roel’ (e-book € 9,99 | paperback € 19,00) bij Bol.com.

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel een boek willen bestellen bij bol.com, wil je dit dan via een van de linkjes op deze pagina doen? Ik krijg dan een klein percentage over jouw aankoopbedrag en het kost jou niets extra!

 

 Wat zijn jouw favoriete boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling?

Duurzaam reizen - Welke producten?

Nog meer boeken:

ULTIEME CHECKLIST VOOR STARTENDE ONDERNEMERS

Bouw je droombedrijf op met deze stap-voor-stap checklist

Je droomt van een succesvol bedrijf, maar je weet niet hoe je dat kunt realiseren. Welke stappen moet je zetten om te kunnen starten? Waar begin je? En hoe kom je aan klanten?

Ik heb de antwoorden voor je! Download nu deze gratis checklist om alles te leren wat je moet weten om een succesvol bedrijf te bouwen en te ontdekken hoe je sneller groeit, meer klanten aantrekt en grotere resultaten bereikt. 

Dit vind je vast ook leuk!

Ervaring opdoen als ondernemer: wel of niet gratis werken?

Ervaring opdoen als ondernemer: wel of niet gratis werken?

Gratis werken, wel of niet doen? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt en waarover de meningen ook echt flink uiteen lopen. Natuurlijk wil je geld verdienen met je bedrijf, je wilt er je inkomen uithalen. Waarom zou je dan gratis gaan werken? Toch zijn er situaties...

Lees meer
Doelen stellen 2022: zo doe je dat!

Doelen stellen 2022: zo doe je dat!

Het is alweer 2022 en dat betekent dat het nu dé tijd van het jaar is om de balans op te maken, doelen te stellen en vooruit te kijken naar een nieuw jaar. Wat wil je in 2022 bereiken? Wat wil je allemaal doen? Waar wil je eind 2022 staan?Hoe wil je dat je leven eruit...

Lees meer