Emigreren naar Israël:

Online werken en genieten van het warme weer!

 

Israël is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je overweegt te gaan emigreren, maar think again! Anna van Beek verhuisde van Nederland naar Tel Aviv en vertelt ons over haar ervaringen daar!

 

1. Oké Israël… Hoe ben je daar beland?

‘Ik ben vertrokken uit Nederland, omdat mijn toenmalige vriend Israeli was. Maar dat is voor mij niet de enige reden geweest om Nederland te verlaten. Het leven in Nederland vond ik saai worden en ik had het idee dat dit ook anders kon! Daarom zijn we vertrokken en in Tel Aviv gaan wonen.’

 

2. Wat zijn jouw ervaringen tot nu toe?

‘Mijn leven in Israël is heel anders dan hoe mijn leven in Nederland was. Dit komt voor groot gedeelte ook door het weer. In de weekenden ga ik hier naar het strand met vrienden en ‘s avonds zitten we bovendien tot laat lekker buiten te eten en drinken. Ik werk vanuit huis, achter mijn laptop, want dat ik vind ik zelf heerlijk. Ik werk nu online en verzorg de social media marketing voor een merk, onder andere op het gebied van gesponsorde blogposts, Youtube video’s en Instagram. Iedere ochtend kan ik rustig opstaan en het huisje schoonmaken. Vaak verhuis ik halverwege de dag naar een café, waar een vriendin vervolgens gezellig aanschuift.

In Nederland leeft iedereen met zijn agenda. Als je vrienden wilt zien, word er ook van je verwacht dat je minimaal een week van te voren een afspraak met ze maakt. Dat is echt totaal niet spontaan! Gelukkig is dat hier niet aan de orde; iedereen komt hier namelijk gewoon bij elkaar, zonder te plannen en zonder agenda’s. Dat vind ik heerlijk vrij!’

 

Emigreren naar Israel Tel Aviv

 

3. Wat zijn jouw grootste uitdagingen?

‘De grootste uitdaging waar ik tegenaan loop, is de taal. De voertaal hier is Hebreeuws. Ik spreek inmiddels een aardig woordje, maar wow wat is dit een lastige taal! Voor mij persoonlijk is het nog lastiger, omdat ik de taal in mijn leefcirkel weinig nodig heb. Mijn werk is Nederlands of Engels en mijn vriendinnen zijn Nederlands of Engelssprekend. Toch vind ik het belangrijk om de taal te beheersen.’

 

4. Welke tips kun je geven aan mensen die overwegen te gaan wonen/werken in het buitenland?

‘Ik denk dat het belangrijkste is dat je zo snel mogelijk zelfstandig wordt. Zorg er ook voor dat je snel een baan vindt, een eigen leventje opbouwt en dat je lekker bezig bent. Dit is namelijk de snelste manier om iets op te bouwen. Dankzij internet is het natuurlijk super gemakkelijk om met familie en vriendin in Nederland in contact te blijven. Dat is super fijn, maar het is ook belangrijk dat je in een ander land een fijne vriendenkring creëert met mensen waar je op kunt terugvallen. Ik weet niet of ik voor altijd in Israël blijf wonen. Voorlopig sowieso wel, maar wellicht kom ik ooit een andere mooie plek tegen waar ik me graag wil gaan vestigen. Ik denk niet ik dat ik ooit weer in Nederland ga wonen. Maar ja.. Never say never..’

Emigreren naar Israel Tel Aviv

 

5. Waarom zouden wij Israël moeten bezoeken?

‘Israël is echt een super mooi land. Breng vooral een bezoek aan de heilige plek Jeruzalem, de Dode Zee, Eilat. Maar er is nog zoveel meer moois te ontdekken. Tel Aviv is ook een super gave stad! Het is een stad aan het strand die 24 uur per dag leeft. Daarnaast is Israël super veilig en je hebt er heerlijk eten! Doen dus! 🙂 ’

Emigreren naar Israel Tel Aviv
Wil je meer lezen over avontuurlijke vrouwen die een bestaan in het buitenland hebben opgebouwd? Ik heb deze inspirerende verhalen van deze wereldse vrouwen verzameld. Je vindt ze terug op deze pagina met interviews.

Emigreren naar Israël? Misschien niet meteen je eerste keuze, maar lees hier waarom dit zeker een bijzonder land is om in te wonen!

 

Voor meer inspiratie:

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523383203389","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000009834143","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Trotter%20-%20Israel%3BPalestina","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523383203389"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523383259851","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000001055601","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Te%20gast%20in...%20-%20Te%20gast%20in%20Israel%20en%20de%20Palest...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523383259851"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523383395740","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000015329876","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Tel%20Aviv%20-%20The%20Travel%20Guide%2C%20Claudia%20Stein","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523383395740"></script>

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op de Ontdek je bestemming Inspiratiemail en mis niets meer!

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- Adv Liggend onderkant pagina --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:728px;height:90px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-5995437858520751"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="9193661069"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>