Emigreren naar Ecuador:

Een eigen reisbureau in een prachtig land!

 

Rebecca Braak komt uit Zutphen en heeft haar master International Business behaald. Na haar studie is ze gaan werken, maar het begon bij haar te kriebelen. Ze wilde helemaal niet dagenlang op kantoor in Nederland zitten… Ze wilde naar het buitenland! En dat gebeurde. Inmiddels ze woont ze al jaren in Ecuador en heeft daar een eigen bedrijf opgezet. Hoe dat precies is gegaan en hoe het leven er daar uitziet, heeft ze me allemaal verteld. Hieronder kun je haar avontuurlijke verhaal lezen!

 

1. Wat heeft je doen besluiten om te emigreren naar Ecuador?

Het managen van verschillende culturen en het zaken doen met verschillende landen kwam veel terug in mijn studie en dat trok me enorm aan. Ik heb ook altijd al veel gereisd. Mijn vader woonde op Curaçao, dus ik ben vaak heen en weer gevlogen. Mijn afstudeerstage heb ik bij KLM gedaan. Na mijn studie ben ik daar blijven werken als Junior Projectmanager Mobile. Maar altijd heb ik het gevoel gehad; ik blijf niet mijn hele leven in Nederland op kantoor werken. Ik moet naar het buitenland! Na ongeveer 2 jaar heb ik 3 maanden onbetaald verlof opgenomen en ben ik niet meer teruggekomen.

In februari 2014 ben ik vrijwilligerswerk gaan doen op een paardenranch in Ecuador. Ik heb altijd al een passie gehad voor paardrijden en wilde daar graag iets mee doen in het buitenland. Ik had geen idee wat ik me bij een leven in Ecuador moest voorstellen, maar het leek me wel grappig om te gaan ervaren. Dus zo gezegd, zo gedaan… Ik ging naar Ecuador! Ja, en toen ben ik verliefd geworden op het land, de cultuur, de mensen en de prachtige natuur.

Ik woon nu in Quito, een stad met 1,5 miljoen inwoners. Maar als ik de auto pak, dan sta ik binnen 10 minuten midden in de natuur in een prachtige vallei. Die combinatie vind ik geweldig.

Emigreren naar Ecuador - Rebecca Braak

2. Hoe heb je een bestaan opgebouwd in Ecuador?

Na 3 maanden in Ecuador wilde ik graag blijven, maar moest dan wel gaan bedenken hoe ik geld kon gaan verdienen. Ik ben toen paardrijtours gaan uitvoeren voor KLM-personeel die in Ecuador een dagje rust hadden. Op deze manier ben ik terechtgekomen in het toerisme. Uiteindelijk ben ik zelf een website gaan maken om mijn tours onder de aandacht te kunnen brengen.

3,5 jaar geleden ben ik hier gekomen en nu werken we hier al met 8 man (inclusief mijzelf). 2 jaar geleden ben ik een bedrijf in Nederland gestart: Rebecca Adventure Travel. Ik merkte dat veel mensen het toch fijn vinden dat je Nederlands bent en dat ze weten dat ze goed verzekerd zijn als ze een tour boeken. Mijn bedrijf is dus in Nederland gevestigd en ik ben lid van allerlei verenigingen. Maar ik heb niet alleen Nederlanders als klanten hoor. Mensen vanuit de hele wereld boeken mooie trips bij ons, van Australiërs tot mensen vanuit de Filipijnen. Voor Nederlandse families stellen we ook gepersonaliseerde rondreizen samen. Een hele populaire reis is een 21-daagse rondreis door Ecuador. Wil je weten welke tours je kunt boeken en wat Rebecca Adventure Travel allemaal doet? Bekijk dan de super leuke bedrijfsfilm met prachtige beelden van Ecuador!

Sinds 1,5 jaar heb ik een vriend. Hij komt uit Ecuador en we wonen inmiddels samen in Quito. Beide zijn we gek van paarden en dat heeft ons ook samengebracht. Ook hebben we een ontzettend leuke hond.’

Emigreren naar Ecuador - Rebecca Braak

3. Wat is het meest bijzonder aan de cultuur van Ecuador?

De mensen in Ecuador zijn puurder en relaxter dan de meeste Nederlanders. Ze kennen hier geen burnouts en depressiviteit. Ze werken ook gewoon niet zo hard. In het weekend brengt iedereen hun tijd door bij hun familie, want daar gaat het hier om! In Ecuador verdienen de mensen niet zoveel. Het gemiddeld inkomen ligt rond de 370 dollar per maand. Daarentegen zijn de producten in de supermarkt hartstikke duur, waardoor het leven hier best zwaar is. Alles wat geïmporteerd is, is duur. Privé transport is duur. Iedereen moet hier namelijk aan vele eisen voldoen en je hebt veel vergunningen nodig. Daarentegen hebben werknemers veel rechten. Het land is ook een beetje links; het is belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk rechten heeft. Dit is natuurlijk heel erg goed, maar al die regels maakt het soms wel wat lastiger om efficiënt te werken. 

Ze wonen hier met elkaar in een klein huisje, maar dat maakt ze ook eigenlijk niet zoveel uit… Zo zijn de mensen gelukkig! Je leeft hier met de dag. Heb je zin om iets te gaan doen, dan ga je dat doen! Je kunt hier echt meer naar je eigen gevoel luisteren.’

Emigreren naar Ecuador - Rebecca Braak

4. Tegen welke uitdagingen ben je aangelopen?

Het leven in Ecuador gaat een heel stuk langzamer dan hoe ik gewend was te leven. Daar heb ik veel geduld voor nodig gehad. De Spaanse taal heb ik hier geleerd, want dat is wel nodig om je verstaanbaar te maken. Soms is het lastig, omdat je er dan niet uitkomt. Maar dan moet ik gewoon even rustig ademhalen en komt het vanzelf weer goed.

Natuurlijk mis ik mijn familie en vrienden in Nederland. Het is voor mij goed vol te houden, omdat ik ook nog vaak terug naar Nederland ga. Binnenkort vindt er in Londen de International Travel Trade Show plaats, waar ik op ga staan. Dat is ook gelijk weer een goede reden om een stop in Nederland te maken.

De tip die ik zou willen geven is: ga het gewoon doen! Je ziet het vanzelf wel. Vind je het niets, dan ga je gewoon weer terug naar huis. Je kunt alleen maar spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan.

Emigreren naar Ecuador - Rebecca Braak

5. Waarom zouden we allemaal een bezoek aan Ecuador moeten brengen?

Ecuador is een gemakkelijk land om te bereizen. Het is 2x zo groot als Nederland, maar enorm divers. Je vindt hier de amazone, het Andesgebergte, de Pacifische kust en uiteraard de beroemde Galapagos eilanden. In 2 weken kun je al deze mooie dingen zien.

De Amerikaanse dollar is de officiële munt en dat maakt het gemakkelijk, omdat je niet te maken hebt met rare fluctuerende koersen. 

En het klimaat is hier ook zo fijn! Het is hier iedere dag rond de 20 graden. In de ochtend schijnt de zon en in de middag is het vaak een beetje bewolkt.’

Emigreren naar Ecuador - Rebecca Braak

Wil je meer weten over de te gekke tours en rondreizen die Rebecca aanbiedt? Kijk dan zeker eens op de website van Rebecca Adventure Travel. Vergeet haar ook vooral niet te volgen op Facebook voor gave foto’s en filmpjes van de prachtige tours. 

Heb je interesse in de verhalen van avontuurlijke vrouwen die een bestaan hebben opgebouwd in het buitenland? Ik heb de inspirerende interviews met deze wereldse vrouwen verzameld. Je vindt ze terug op deze pagina met interviews.

Emigreren naar Ecuador? Rebecca deed het! Inmiddels heeft ze een succesvol eigen reisbureau en organiseert geweldige tours. Lees meer over haar leven daar!

Voor meer inspiratie:

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523904829583","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000058527848","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Insight%20guides%20-%20Ecuador","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523904829583"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523904844528","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000054271632","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"Rough%20Guide%20-%20Ecuador%20%26%20the%20Galapagos%20Islands%2C...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523904844528"></script>
<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1523904858916","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000035167365","site_id":"52780","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"David%20Attenborough%20-%20Galapagos%20%28DVD%29","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/partnerProductlink.js" id="bol_1523904858916"></script>

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op de Ontdek je bestemming Inspiratiemail en mis niets meer!

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- Adv Liggend onderkant pagina --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:728px;height:90px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-5995437858520751"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="9193661069"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>