Wat er vooraf ging aan mijn allereerste verre reis!

 

 

Mijn drang om te reizen

In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis naar Zuid-Afrika. Het was voor mij de afsluiting van een vervelende periode. Een periode waarin ik werd geconfronteerd met mega veel lichamelijke klachten en waardoor ik niet of nauwelijks in staat was om te werken. Na een half jaar herstellen en re-integreren voelde ik me eindelijk beter. Ik kreeg heel sterk de behoefte om iets te gaan doen, iets om deze periode mee af te sluiten. Ik wilde op reis. Even weg uit mijn situatie en op avontuur. Ik stond open voor nieuwe ervaringen en had zo sterk het gevoel dat er meer was in het leven.

Tijdens het kijken van een aflevering van All you need is love zag een gezin dat naar Zuid-Afrika gereisd was om herenigd te worden met hun familie. Zij zaten in een accommodatie dat uitkeek over een bizar mooi natuurpark. Voor hun ogen liepen giraffen, olifanten en nog veel meer andere dieren. Op dat moment voelde ik me zo rustig worden en dacht ik maar een ding: ‘Dit wil ik ook! Hier wil ik naartoe, dit is wat ik nodig heb.’

 

Maareh… durf ik dat wel?

Uiteraard kwam mijn brein direct om de hoek kijken. Die vond er ook iets van. ‘Jeetje, Kim.. Zou je dat nou wel doen? Je bent nog nooit buiten Europa geweest? Met wie ga je dan? Kun je niet beter veilig dicht bij huis blijven? Misschien krijg je wel weer heel veel last van je lichaam..’ Ja, dat kan allemaal wel zo zijn, maar het gevoel was zo sterk, dat ik besloot om eens een keer niet naar al deze belemmerende gedachtes te luisteren. Dus ik ging uitzoeken wat er WEL mogelijk was om deze reis te gaan maken. 

Zuid-Afrika Hluwluwe -Umfolozi National Park Olifant

 

Mijn zoektocht naar de ideale reis

In mijn directe omgeving was er inderdaad niemand die met mij mee wilde of kon. En helemaal alleen reizen met een rugzakje op, leek me net iets te avontuurlijk. Er moest een middenweg zijn! Ik melde me aan op allerlei forums en had contact met meiden die ook wilden gaan reizen, maar die dat liever niet helemaal alleen wilden doen. Uiteindelijk leverde dat geen resultaat op. Ze wilden of pas veel later of ik voelde niet echt direct een klik. Dus volgende optie.. Een groepsreis dan maar? Maar ja, dat is toch alleen voor oude mensen? Haha, nou dat bleek niet zo te zijn.

 

Een singlereis?

Ik verdiepte me in groepsreizen en kwam er snel achter dat er ook reizen zijn voor singles. Een reis waarbij alle deelnemers alleen reizen. En nee, geen datingreis . Misschien was dat wel iets voor mij? Ik bekeek het aanbod van reizen en er bleek een mega gave reis door Zuid-Afrika tussen te zitten. Weer had ik zooooo sterk het gevoel: ‘Dit is het! Dit moet ik gaan doen.’ Zelfs de groepssamenstelling zag er mega fijn uit. Van alles wat, maar vooral heel veel mensen uit mijn leeftijdscategorie.

Maar helaas.. Volgeboekt.. Shit. 

Het idee van een singlereis sprak me heel erg aan, omdat het me super fijn leek om op reis te gaan met een groep gelijkgestemden. Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe plekken ontdekken. Ik werd steeds enthousiaster. Tja, alleen die reis die ik wilde maken, was er dus niet meer. Ik heb gezocht naar alternatieven. Ook mijn moeder was er erg fanatiek in. Van China gingen we weer over naar de Carribean en naar Thailand. Maar het raakte me allemaal niet zo als die reis naar Zuid-Afrika.

Wat moest ik nu doen? Mijn hart lag bij Zuid-Afrika en de andere opties voelde niet zo goed. ‘Dan maar niet gaan? Misschien was het toch wel niets voor mij en was het toch niet de bedoeling dat ik zou gaan..’ Ik voelde onrust en besloot mijn keuze even uit te stellen. Maar het liet me niet los. Die reis naar Zuid-Afrika zat in mijn hoofd en ging daar niet meer weg.

Zuid-Afrika Kruger National Park Zebra

 

Het verlossende woord!

Op een zaterdagmiddag liep ik met mijn moeder in het winkelcentrum en we stapten bij het reisbureau naar binnen. Het reisbureau waar ik vroeger wel eens een dagje heb meegedraaid als soort van stage. De dame daar kennen we dus goed en we maken wel vaker een praatje. Ik legde haar mijn situatie voor en de vertelde over de reis die volgeboekt was. Ze ging voor mij op zoek en nog eens bellen naar Fox om te kijken of er toch niet nog iets mogelijk was.

En wat bleek… De laatste boeking was een reservering! En die reservering liep na vijf dagen af. Als diegene dan niet bevestigd had, werd het plekje vrijgegeven. Ze zorgde ervoor dat ik vrijdag gebeld zou worden om me te laten weten of er toch nog een plekje was. Mijn hemel, er was opeens toch weer een mogelijkheid dat ik mee zou gaan! En dat alleen maar door te delen wat ik wilde en hulp te vragen. 

Die dag, 8 augustus 2014, zat ik op mijn werk. Een dag met veel afspraken. Maar mijn telefoon liet ik niet uit mijn zicht. En toen werd ik gebeld… De reservering was komen te vervallen en er was een plekje vrij. Ik kon mee op de reis die ik zo graag wilde maken! Ik kreeg spontaan de tranen in mijn ogen, kreeg kippenvel en was zo intens blij! Dit was wat ik wilde, ik liet het niet los, zocht mogelijkheden en nu ging ik het gewoon doen!

Een knap staaltje manifestatiewerk, al wist ik toen nog niet eens wat dat inhield. 

 

Aaaaah ik ging naar Zuid-Afrika!!

Dat bleek één van mijn beste keuzes ooit te zijn.

Wil je meer weten over mijn ervaringen tijdens mijn reis en wat deze reis voor mij betekent heeft? Blijf me dan volgen! Volgende week vertel ik je daar meer over. Wil je niets meer missen? Schrijf je dan via onderstaande link in voor de inspiratiemail en dan ben je als eerste op de hoogte! 🙂

Kim Zuid Afrika Kaapstad

 

Herken jij je hierin? Heb jij wel eens zo sterk het gevoel gehad dat je iets écht moest gaan doen? Heb jij je gevoel gevolgd?

Na een lastige periode wilde ik op reis. Maar waar naartoe en met wie? Ik ging op onderzoek uit en boekte mijn droomreis! Lees hier hoe ik dat deed.

Word VIP!

Word VIP en word als eerste getipt over: Te gekke tips, nieuwtjes, de nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen!

Meld je aan via onderstaande knop. Dan ontvang je ook nog eens 15% korting op je volgende aankoop in de webshop.

Inschrijven Inspiratiemail

Facebook

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op de Ontdek je bestemming Inspiratiemail en mis niets meer!