Een inkijkje in
mijn februari

Een inkijkje in mijn februari

 

In deze rubriek “Een inkijkje in mijn….” blik ik terug op de afgelopen maand. Welke doelen heb ik gesteld? Wat waren de resultaten daarvan? Waar ben ik trots op en wat heb ik geleerd? Je vindt het hier allemaal terug! Ik vind het zelf heel waardevol om op deze manier terug te kijken op mijn maand, maar ik hoop jou natuurlijk ook te inspireren. Hopelijk haal je er iets moois uit waar je zelf ook iets mee kunt!

 

Let’s go! ✨

 

 

Februari 2021

Voor februari stelde ik onderstaande doelen. Niet teveel, want ik zeg altijd: “Als je 10 dingen tegelijk doet, dan doe je van alles maar een beetje. Dus: Wat is het belangrijkste?” In januari koos ik de 3 belangrijkste doelen. Nu heb ik er zowel zakelijk als privé er 1 aan toegevoegd. Omdat de basis stond, kon er nu iets bijpakken. Hieronder vind je dus mijn doelen voor februari. Vervolgens laat ik je zien of het ook gelukt is om ze te behalen! 😁

 

Doelen februari

Zakelijk

 1. Project brandingfeedback + huiswerkopdrachten
 2. Project Moneybirdinrichten en in gebruik nemen
 3. Zichtbaarheid5x per week posten op Instagram + 5x per week stories + 1x een room hosten via Clubhouse
 4. De Focus Club: Promotie: per 1 maart gaan de deuren open voor nieuwe leden


Privé

 1. Gezondheid: 10.000 stappen zetten (24 van de 28 dagen) + 3x per week tussen de middag een salade eten
 2. 2 boeken lezen (1 roman + 1 ontwikkelingsboek)
 3. Project beleggen: Rekening openen en eerste aankopen doen
 4. OchtendroutineDe dag starten met 3 pagina’s schrijven (morning pages)

 

Sneeuw februari

 

Resultaten doelen zakelijk

1. Project branding: feedback + huiswerkopdrachten

Zoals ik in mijn blog over januari vertelde, ben ik een samenwerking aangegaan met Maaike van Maaike Maakt Merken. Zij maakt voor mij een nieuwe website en een passende branding. In februari hebben we grote stappen gezet voor mijn branding. De kleuren, lettertypes, mijn logo en beeldmerk zijn inmiddels afgerond. Ik wacht nog even met dit te laten zien, omdat ik het graag tegelijk met mijn nieuwe website bekend wil maken.

We zijn ook gestart met mijn website. Ik heb de teksten geschreven en de foto’s aangeleverd die straks op de website moeten komen. Nu gaat Maaike aan de slag met het verwerken en het opmaken. Super spannend! 😱
To be continued…

 

2. Project Moneybird: inrichten en in gebruik nemen

Ja, hier zal ik toch echt even door het stof moeten gaan. Dit doel stond vorige maand ook al op mijn lijstje en helaas, het is me nu ook niet gelukt om het deze maand af te ronden. Ik heb echt weer een geweldig aantal mooie excuses de revue laten passeren, zodat ik maar niet mee aan de slag hoefde te gaan. Uitstelgedrag 3.0.

Toen ik dat door had, heb ik een dag ingepland om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Ik heb het in mijn agenda gezet en het zelfs gedeeld met een aantal mensen, zodat ik een stok achter de deur had. Ik ben er ook echt mee aan de slag gegaan, totdat ik ergens tegenaan liep. Een beginbalans opmaken in Moneybird. Say whatttt? Boekhouden is niet mijn hobby en ik word er altijd onzeker van als ik iets niet snap. Ik weet namelijk hoe belangrijk het is als je boekhouding klopt. Ik ben zelf aan het uitzoeken gegaan hoe ik dit precies moest doen, maar kwam er niet helemaal uit. Toen heb ik mijn boekhouder gemaild en gevraagd of hij mij kon helpen.

En dat kon hij, alleen daar zaten wat dagen tussen en dat gaf mij weer ruimte om er niet mee verder te gaan. Er kwamen opeens weer een heleboel andere dingen op mijn pad die ook moesten gebeuren… Toen was de maand opeens voorbij en was Moneybird nog steeds niet helemaal ingericht. Oeps. 😅

Oké, ik vind dat ik nu echt mag stoppen met excuses bedenken. Ik prik nu een datum waarop ik Moneybird verder ga inrichten zodat ik er vanaf dan ook echt mee kan gaan werken. Woensdag 10 maart it is!

⏩ Normaal gesproken kan je Moneybird 60 dagen gratis uitproberen, maar met deze link krijg je zelfs 120 dagen gratis

 

3. Zichtbaarheid: 5x per week posten op Instagram + 5x per week stories + 1x een room hosten via Clubhouse

Hoewel ik niet direct aan de 5 posts per week kwam op Instagram, heb ik later in februari een ‘inhaalslag’ gemaakt. Er zijn in februari 20 nieuwe Instagram-posts online gekomen, dus dat komt dan toch neer op 5 per week. 🎉 Dit was mijn beste post met als thema ‘Stop met het vragen van advies aan je familie/vrienden’.

Qua stories heb ik net iets minder geplaatst. In februari heb ik 17 dagen stories geplaatst en daarmee heb ik de 20 dus niet gehaald. Ik ben hierin ook echt nog zoekende. Soms voel ik het niet. Dan heb ik misschien ook echt niets te delen en voelt stories maken als een ‘moetje’. Maar soms ben ik super enthousiast en wil ik heel graag iets delen. Ik wil wel graag zichtbaar zijn, maar ben dus nog steeds aan het ontdekken wat voor mij de meest fijne manier is.

Jaaaa, die Clubhouse room heeft plaatsgevonden. Op dinsdag 23 februari organiseerde ik samen met Hiske van Alles over Human Design een room over uitstelgedrag. Hoewel ik het echt super spannend vond, was het ook echt heel leuk. Ik ben van plan om vaker rooms te organiseren, onder de noemer van ‘Starters struggles’. Ben je er dan ook bij? 😃

Heb je een iPhone/iPad, maar nog geen invite voor Clubhouse? Stuur me dan even een DM op Instagram, dan stuur ik je er 1 toe. 

 

Clubhouse februari

 

4. De Focus Club: Promotie: per 1 maart gaan de deuren open voor nieuwe leden

Jaaa, dit doel heeft in februari zeker mijn meeste aandacht gekregen. De deuren van De Focus Club gaan meestal 1x per kwartaal open en dat was dus nu weer het geval. Op 17 februari was het zover en konden nieuwe vrouwen zich aanmelden om vanaf 1 maart mee te doen. 

Ik ben dus druk geweest met content maken over De Focus Club: Wat is het precies? Voor wie is het? Wat levert het je op? Daarnaast heb ik veel gesprekken gevoerd met geïnteresseerden en de aanmeldingen van de nieuwe leden verwerkt. Ook heb ik nog allerlei experts gesproken die de komende maanden masterclasses gaan geven in De Focus Club, waardoor dit membership nóg waardevoller wordt!

Ik ben echt super blij en dankbaar dat er vanaf 1 maart weer 5 nieuwe toppers meedoen! 😍

 

⏩ Wil je volgend kwartaal ook aansluiten bij deze fantastische groep met vrouwen? Schrijf je dan vrijblijvend in op de wachtlijst en dan hoor jij het als eerste als de deuren weer open gaan!

 

Resultaten doelen privé

 

1. Gezondheid: 10.000 stappen zetten (24 van de 28 dagen) + 3x per week tussen de middag een salade eten

Yessss, ook in februari heb ik mijn stappendoel weer voortgezet en ook behaald. Vooral met de sneeuw was het heerlijk om nog een extra rondje te lopen. Het helpt mij nog steeds heel erg om mezelf 4 dagen in de maand te geven waarop ik de 10.000 stappen niet perse hoef te behalen. Als ik me een keer niet goed voel of als het echt heel shitty weer is en ik de 10.000 stappen niet aantik, dan is het niet erg. Het geeft mij ruimte en werkt op die manier heel fijn voor mij.

Wat minder goed heeft gewerkt in februari is de 3x per week salade maken. 🙈 Ik deed dit een aantal maanden geleden heel gemakkelijk en werd er ook heel blij van. Alleen het was een beetje weggezakt, want ‘druk, druk, druk’. Ahum, slecht excuus. I know. Daarom had ik dit doel ook gesteld voor februari.

De eerste week ging het lekker en haalde ik de 3x, de week daarna lukte het 2x en daarna ben ik afgezakt naar 1x per week. Ja, het is nog altijd veel meer dan in de maanden hiervoor, maar de 3x per week heb ik zeker niet gehaald. Ik merk dat ik het lastig vond om de 10.000 stappen (ongeveer 1,5 uur wandelen per dag) + de vele afspraken die ik deze maand had en het maken van een uitgebreide salade lastig te combineren vond. Ik had er dan al snel ‘geen tijd voor’. Ook was ik niet altijd goed voorbereid en had ik bijvoorbeeld bijna niets in huis om een salade van te kunnen maken. Leerpuntjes voor de volgende maand 😉.

 

2. 2 boeken lezen (1 roman + 1 ontwikkelingsboek)

Het meer lezen van afgelopen maand is me heel goed bevallen, dus daar ben ik in februari lekker mee doorgegaan. Het eerste boek wat ik las, was Kwetsbaar verliefd van mijn geweldige klant Lianne Reijntjes. Een heeeeeerlijk feelgood boek waarbij ik me ook echt even in Barcelona waande. Echt een aanrader! ❤️

Daarnaast heb ik het boek ‘Money isn’t the problem, You are’ (Gary M. Douglas en Dr Dain Heer) gelezen. Gezellige titel, ja toch? 😜  Het boek gaat over het leren ontvangen, over de vragen die je jezelf stelt (en waarmee je jezelf klein houdt) en hoe je meer vanuit overvloed kunt leven. Heel interessant en zeker een aanrader als je geld een lastig onderwerp vindt en als je meer over money mindset wilt leren.

 

 

Kwetsbaar verliefd februari

 

3. Project beleggen: Rekening openen en eerste aankopen doen

Nadat ik vorige maand het boek Blondjes Beleggen Beter van Janneke Willemse had gelezen, was ik helemaal om. Beleggen leek opeens niet zo eng meer en ik wist waar ik mee wilde beginnen. Ik koos ervoor om te gaan beleggen in een ETF voor de langere termijn (voor mijn pensioenopbouw). Dat is gelukt! Ik heb een rekening geopend bij DEGIRO en vervolgens onderzoek gedaan naar een ETF waarin ik wilde beleggen. Ik heb gekozen voor de Vanguard FTSE ALL-WORLD, in verband met een goede spreiding in qua landen, sectoren en bedrijven. Mijn eerste aankopen heb ik in februari gedaan en ik wil hierin dus structureel steeds wat meer in gaan beleggen. Super leuk! 💰

 

4. Ochtendroutine: De dag starten met 3 pagina’s schrijven (morning pages)

Jaaa, deze valt ook in de categorie: leuk geprobeerd, maar kan beter. 😅 Met het schrijven van mijn morning pages ging ik heel goed van start. Iedere ochtend na het wakker worden, pakte ik mijn notitieboekje erbij en begon ik te schrijven. Alles wat in mijn hoofd zat en waar ik aan moest denken kwam direct op papier. Zo kon het uit mijn hoofd en hoefde ik het niet mee te nemen de rest van mijn dag in. Ik heb dit eerder gedaan en vond dat een fijne start van de dag.

Helaas merkte ik in de loop van februari dat ik steeds vaker ging overslaan. Het was een drukke maand met veel afspraken en de promotie voor De Focus Club en ik merkte dat ik mezelf ging vertellen dat ik beter direct kon starten met werken, omdat ik dus zoveel te doen had. Het schrijven ging ik dus steeds vaker overslaan. Niet heel helpend. 🙈

 

Money isn't the problem februari

 

Successen februari

Ik daag mezelf uit om minimaal 10 successen per maand te benoemen! Dat voelt in eerste instantie als veel, maar eigenlijk valt het wel mee als je eenmaal aan het schrijven bent! 😄

Ik vier:

 1. Dat ik deze maand 5 geweldige vrouwen heb mogen verwelkomen in De Focus Club en ook 2 fantastische toppers die een 1-op-1 coachingstraject aangaan.
 2. Dat ik echt heerlijk heb genoten van de sneeuw en het ijs. Hoe lang was het wel niet geleden dat ik op mijn schaatsen heb gestaan?!
 3. Dat ik gast ben geweest in de podcast van La vie est bo, mijn allereerste podcastopname!
 4. Dat ik nog steeds zo lekker veel buiten aan het wandelen ben, echt heerlijk.
 5. Dat ik in februari mijn hoogste maandomzet tot nu toe heb behaald.
 6. Dat ik mijn eerste aankopen qua beleggingen gedaan. 💰
 7. Dat ik geweldige reviews heb ontvangen van leden van De Focus Club.
 8. Dat ik ‘NEE’ heb gezegd tegen een samenwerking met een niet ideale klant.
 9. Dat ik mijn eerste Clubhouse-room heb georganiseerd. Wat was het spannend! En leuk 😉
 10. Dat we voor het eerste weekend van maart lekker een weekendje weg hebben geboekt.

 

Kim ijs februari

 

Mijn 3 grootste leerpunten

 

1. Meer rust en ruimte inbouwen tijdens een lanceringsperiode

Eigenlijk wist ik dit stiekem al van eerdere lanceringen, oftewel periodes waarin nieuwe vrouwen zich kunnen aanmelden voor De Focus Club. Dat is een super intensieve periode. Zo was ik druk met content maken: Instagram posts, Instagram stories en mailings, was ik te horen in een podcast en hoste ik een Clubhouse room.

Los daarvan liepen mijn klantgesprekken gewoon door, had ik afspraken met diverse experts voor de De Focus Club en vonden de coachingsgesprekken die ik had verloot voor de winactie ook nog plaats. En natuurlijk moest ik mijn websiteteksten schrijven voor mijn nieuwe website. 😅

Haha, het was gewoon een beetje te veel bij elkaar. Je hebt hierboven ook kunnen zien dat het ertoe leidde dat ik ook een aantal doelen niet heb behaald deze maand. Ik kan nu heel boos en gefrustreerd zijn, maar ik kies ervoor om dat juist niet te doen. Ik kijk juist naar wat ik hiervan kan leren en hoe ik het de volgende keer beter kan doen. Sowieso ga ik dan zo min mogelijk afspraken inplannen in die periode en zorg ik ervoor dat ik juist meer me-time inplan, in plaats van dat ik het skip omdat ik ‘er geen tijd voor heb’.

 

2. Nee zeggen tegen een niet ideale klant, levert zoveel op

Jaaa, inmiddels weet ik zoveel beter wie mijn ideale klant is en durf ik ook echt ‘NEE’ te zeggen tegen potentiële klanten wanneer ik het gevoel heb dat we niet echt een match zijn of dat mijn dienst/product niet helemaal aansluit. Ook deze maand kreeg ik de vraag of we konden samenwerken. Maar ik voelde geen goede match en heb dit dan ook teruggegeven.

Natuurijk vind ik dat spannend, want een nieuwe klant levert natuurlijk inkomsten op, maar ik heb met mezelf de afspraak gemaakt dat ik echt alleen nog met mijn ideale klant wil samenwerken. En deze ‘nee’, leverde iets moois op! Nadat ik ‘nee’ had gezegd, kwam er binnen een paar uur iemand anders op mijn pad die wel helemaal voldeed aan de kenmerken van mijn ideale klant en die nu ook gestart is. Love it! ❤️

  

3. Just do it! 

Al een tijdje speelde ik met het idee om een room op Clubhouse te organiseren. Ik vond het wel spannend, want waar ging ik het dan over hebben? Zou dat wel iets voor mij zijn? En zouden er wel mensen komen? Naja, dat soort dingen kun je je natuurlijk eindeloos blijven afvragen. En dat deed ik ook.

Haha, totdat ik het er met een business vriendin over had en we tegen elkaar zeiden: Oké, wat als we het nou eens samen doen? Dan kunnen we testen of we het leuk vinden en als er niemand komt opdagen, kunnen we in ieder geval met elkaar een leuk gesprek voeren. We prikten gelijk een datum en maakten het bekend. Het was de perfecte laagdrempelige manier om hiermee te starten. En het was ook nog hartstikke leuk om dit met elkaar te doen. 😃  Maak het klein, vraag om hulp en zet die eerste stap! 

 

 

Biesbosch februari

 

Podcast februari

Cijfer februari: 8

Ik heb in februari niet alle doelen gehaald die ik had gesteld, maar ik ben wel enorm blij met de resultaten van deze maand. Ik draaide mijn hoogste omzet tot nu toe en mocht zoveel nieuwe geweldige klanten verwelkomen. Mijn nieuwe branding en website krijgen steeds meer vorm en ik was zichtbaar op Instagram, als gast in een podcast en op Clubhouse. Al met al toch ook echt weer wat flinke stappen uit mijn comfortzone gezet deze maand. 😃

 

 


 

Vooruitblik maart

Volgende maand kom ik sowieso weer terug met een nieuw maandoverzicht. Maar voordat maart start, heb ik natuurlijk mijn maanddoelen te stellen. Hieronder een overzicht met de doelen, zowel zakelijk als privé waar ik de komende maand mee aan de slag ga! 

 

 

Doelen maart

Zakelijk

 1. Project branding & website: feedback + huiswerkopdrachten
 2. Project Moneybird: inrichten en in gebruik nemen (nu écht! 😉)
 3. Project gratis weggever: maken en op mijn website plaatsen
 4. Virtual Assistent: starten met samenwerking
 5. Zichtbaarheid: 3x per week posten op Instagram + 5x per week stories + 3x een room hosten via Clubhouse


Privé

 1. Gezondheid: 10.000 stappen zetten (28 van de 31 dagen) + 2x per week tussen de middag een salade eten
 2. 2 boeken lezen (1 roman + 1 ontwikkelingsboek)
 3. Project keuken: Onderzoek doen: moodboard maken + afspraak keukenzaak
 4. Schermtijd: Gemiddelde schermtijd terug naar max. 3,5 uur per dag

 

Hoe was jouw maand februari? En welke doelen heb jij voor maart gesteld? Wil je daar iets over delen of heb je vragen over de dingen die ik hierboven heb gedeeld? Voel je altijd vrij om me een e-mail te sturen of een berichtje via Instagram. Ik ben super benieuwd!  

Hi, ik ben Kim!

 

In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis naar Zuid Afrika. Een reis die voor mij een bijzondere  betekenis had, omdat het een afsluiting was van een lastige periode.

Het bleek een van mijn beste beslissingen ooit! Reizen heeft een bijzonder plekje in mijn hart gekregen. Het blijft voor mij altijd een moment van vrijheid, bezinning en reflectie.

Met Ontdek je bestemming wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker die stap te zetten, de dagelijkse sleur even achter zich te laten en een nieuw stukje van de wereld te ontdekken!

Lees meer

Meest recente blogs

ReizenReizen

Instagram