Duurzaam reizen: welke producten neem je mee?

Duurzaam reizen: welke producten neem je mee?

 

Duurzaam reizen is een hot topic en dat is natuurlijk niet voor niets. We weten allemaal dat reizen (en vooral vliegen) een negatieve impact heeft op de aarde en het klimaat. Reizen is één van mijn grootste passies, maar ik blijf alert hoe ik dat op een meer duurzame manier kan doen.

Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden om duurzamer te reizen. In dit artikel wil ik je meenemen in wat je kunt doen op het gebied van het meenemen en gebruiken van duurzame producten op reis.

Wat neem je mee en wat kun je het beste thuislaten? En waar koop je duurzame artikelen voor op reis?

 

Nieuw Zeeland Abel Tasman National Park

 

Reductie plastic

Als we het hebben over duurzaamheid, komen we al snel uit bij de reductie van plastic. Wist je dat we per persoon gemiddeld 165 kilo plastic verpakkingen per jaar gebruiken? Een groot deel van die verpakkingen komt uiteindelijk in de oceaan terecht en dat richt ontzettend veel schade aan onder vogels, zeedieren en vissen. Dat moet toch anders?!

 

 

Hoe beperk je het gebruik van plastic op reis?

  1. Neem geen plastic tasjes aan of mee. Zorg ervoor dat je altijd een herbruikbare tas mee.
  2. Gebruik geen plastic rietjes. Vraag bijvoorbeeld om een metalen of een bamboe rietje, of neem zelf rietjes mee. 
  3. Koop geen plastic wegwerpflesjes. Zorg voor een hervulbare fles, zoals bijvoorbeeld een dopper.
  4. Neem geen mini’s mee, maar gebruik bijvoorbeeld een shampoobar.


In mijn zoektocht naar welke aanpassingen ik zelf allemaal kan doen, kwam ik bij Paperandboo.com terecht. Het sprak me direct aan waar zij voor staan en welke producten zij aanbieden. 

Sri Lanka Polonnaruwa Gal Vihara

 

 

PAPER & BOO

De naam PAPER & BOO staat voor ‘paper and bamboo’. Hun doel is om het gebruik van (wegwerp) plastic te reduceren. Papier en bamboe zijn duurzame alternatieven voor plastic producten en verpakkingsmaterialen. PAPER & BOO erkent het grote probleem van de ‘plastic soep’ en wil hier graag verandering in brengen.

In de webshop van PAPER & BOO vind je allerlei producten voor in je badkamer, zoals wasbare wattenschijfjes, bamboe wattenstaafjes en natuurlijke deodorant. Ook zijn er super handige artikelen die je dus mee kunt nemen op reis, zoals een bamboe tandenborstel en shamboobars. Om je producten hygiënisch mee op reis te nemen, bieden ze ook diverse duurzame opbergmogelijkheden aan. En omdat het om vaste producten gaat, mag je deze gewoon meenemen in je handbagage. Super handig!

 

Paper en Boo

 

 

Review bamboe tandenborstel

PAPER & BOO stuurde mij hun bamboe tandenborstels op om uit te proberen. De verpakking zelf is al een feestje. Je krijgt ook direct het gevoel dat je iets goed hebt gedaan door de mooie teksten op de verpakking: “Hey, Held dat je bent! Jij kiest voor minder plastic. Dat verdient een applausje. Samen maken we het verschil!”

De tandenborstel is gemaakt van duurzaam bamboe en heeft ook nog eens BPA vrije borstelharen.  De verpakking is volledig biologisch afbreekbaar en dus 100% plasticvrij.

De tandenborstel heeft fijne softe haren en ligt fijn in de hand. Ik vind het echt een aanrader en deze gaat absoluut mee op mijn volgende reisje!

Paper en Boo Tandenborstel

 

 

Wat kan jij doen?

Er zijn super veel dingen die jij kunt doen om duurzamer te reizen. Wil je met kleine stapjes beginnen, start dan met de tips die ik hierboven heb gegeven en werk mee aan de reductie van plastic. En neem zeker eens een kijkje in de webshop van PAPER & BOO. 

Misschien denk je dat een product vervangen niet zoveel impact heeft, maar dat heeft het wel. Verbeter de wereld, begin bij jezelf! En ook de kleine dingen maken het verschil.

Welke duurzame producten neem jij mee op reis? Heb je nog tips om toe te voegen aan dit artikel? Ik hoor het graag!

Duurzaam reizen - Welke producten?

Hi, ik ben Kim!

 

In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis naar Zuid Afrika. Een reis die voor mij een bijzondere  betekenis had, omdat het een afsluiting was van een lastige periode.

Het bleek een van mijn beste beslissingen ooit! Reizen heeft een bijzonder plekje in mijn hart gekregen. Het blijft voor mij altijd een moment van vrijheid, bezinning en reflectie.

Met Ontdek je bestemming wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker die stap te zetten, de dagelijkse sleur even achter zich te laten en een nieuw stukje van de wereld te ontdekken!

Lees meer

Meest recente blogs

Pin deze pagina voor later:

ReizenReizen

Instagram

Nog meer duurzame producten: