8 redenen waarom Denemarken echt op jouw bucketlist moet staan!

 

Ken je Myra nog? Ik interviewde haar eind vorig jaar over haar leven in Ierland. Myra maakte eerder dit jaar een toffe stedentrip naar Kopenhagen en was daar dolenthousiast over. Speciaal voor ons heeft ze 8 redenen verzameld waarom Denemarken echt op jouw bucketlist moet staan. Deze vind je hieronder. Nou, ik ben om! 🙂

 

Op naar Denemarken!

Eigenlijk is Denemarken nooit een echte must-see bestemming voor me geweest. Maar de vluchten waren spotgoedkoop en een citytrip naar Kopenhagen klonk gewoon ontzettend interessant. Daarbij vond ik het ook wel heel stoer om in één weekend 2 landen te kunnen bezoeken. Het was pas na onze trip naar Denemarken dat ik vol overtuiging durf te zeggen dat het wel echt een plekje op de bucketlist verdiend.

 

1. Helemaal hygge

De sfeer in Denemarken is compleet anders dan waar dan ook ter wereld. Wanneer ik de grote ramen van onze hotelkamer opendeed en uitkeek over het kanaal, werd ik overvallen door een overweldigend gevoel van rust en innerlijke vrede. De Denen zijn zich zo enorm bewust van alles om zich heen en weten als geen ander hoe te genieten van de kleine dingen in het leven; en dat voel je. Waar je ook gaat, kom je authentieke, lokale producten tegen. Alles wordt bereid met een diepe buiging naar de omgeving en het milieu. Vriendelijke mensen begroeten je met een glimlach en zijn ook altijd bereid je op weg te helpen. Dure champagne maakt plaats voor een warme kop thee en de designer kleding wordt maar al te graag ingeruild voor een comfortabele warme trui.

Denemarken Kopenhagen Bucketlist

 

2. Sprookjesachtig mooi

Wij verbleven in het 71 Nyhavn Hotel, super centraal gelegen in het sprookjesachtige Nyhavn. Alsof je zo een Hans Christian Andersson sprookje binnenwandelt, zo betoverend mooi en sfeervol. De beklinkerde straten bieden de basis voor kleurrijke oude panden, sierlijke bruggen en tal aan winkels, restaurants en gezellige cafés. Door de perfecte balans tussen historie, cultuur, natuur en moderne creativiteit waan je jezelf in een compleet andere wereld.

Denemarken Kopenhagen Bucketlist

 

3. Geen poespas

De Denen doen niet aan poespas. Rijk, arm, dik of dun, je bent gewoon een mens als ieder ander. Je merkt dit dan ook overal waar je komt. Alles lijkt te draaien om de kernwaarden balans, waardering en connectie. Met jezelf, je partner, je omgeving maar ook met bijvoorbeeld de belastingdienst.

Denemarken Kopenhagen Bucketlist

 

4. Lekker centraal

Wat Kopenhagen zo’n fijne bestemming maakt, is het feit dat alles zo lekker centraal ligt. Vanuit het centrum kun je iedere toeristische highlight gemakkelijk te voet of met de fiets bezoeken. Wil je toch iets verder weg? Dan pak je gewoon de metro. De stadslijnen hebben stations op iedere denkbare locatie en handige flyers leggen je precies uit welke lijn je pakt om op een bepaalde plek te eindigen. Ga ook vooral voorin zitten als je met de metro reist. De voorkant van de metro heeft grote ramen waardoor je het gevoel hebt alsof je in een achtbaan bent beland!

Denemarken Kopenhagen Bucketlist

 

5. Danish pastries

Wacht niet tot de laatste dag met het eten van Danish pastries. Of je ze nu in je hotel, of in een lokaal tankstation koopt; ze zijn onvergetelijk LEKKER! Vergeet die boterham met kaas, Danish pastries zijn ‘the way to go’. De Belgische wafels kun je trouwens beter overslaan – die zijn toch echt het lekkerste in België.

Denemarken Kopenhagen Bucketlist

 

6. Veel gratis mogelijkheden

Na een avondje stappen in Denemarken kwamen we er al vrij snel achter dat het ongelooflijk duur is. Gelukkig hebben de Denen hier veel oplossingen op verzonnen. Zo is drinken op straat gewoon toegestaan en is de alcohol in supermarkten een heel stuk goedkoper dan in het café. Ga dus gewoon voor een gezellige picknick aan het kanaal in plaats van een dure avond in een restaurant.

Qua bezienswaardigheden zijn er ook veel gratis mogelijkheden. Zo kun je de meeste leuke plekken bezoeken zonder entree te betalen en zijn er hele leuke stadswandelingen waar je gratis lekker sfeer kan proeven.

Denemarken Kopenhagen Bucketlist

 

7. Je bent zo in Zweden

Nu is Zweden ook echt wel een individuele reis waard, maar het is toch ook wel heel tof dat je vanuit Denemarken gemakkelijk even een uitstapje maakt naar Zweden. Dit kan met de auto, maar ook gewoon met de trein. Mocht je er een roadtrip van willen maken, houd dan wel rekening met het feit dat het passeren van de brug je een kleine 100 euro kost – met de trein is dit een stuk goedkoper!

Denemarken Kopenhagen Bucketlist

 

8. Thuiskomen

De belangrijkste reden om Denemarken te bezoeken is simpelweg het gevoel dat je er aan overhoudt. Wij hebben inmiddels een flink aantal landen bezocht, verschillende hotels beoordeeld en tientallen toeristische highlights gezien, maar geen enkele plek ter wereld geeft je hetzelfde gevoel als Denemarken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt; in Denemarken kom je thuis.

Denemarken Kopenhagen Bucketlist

 

Wat een fijne redenen zijn dit om Denemarken ook te gaan bezoeken! Ben jij hier wel eens geweest? Wat zijn jouw ervaringen?

Houd je van kamperen? Lees dan dit artikel met allerlei tips voor het kamperen in Denemarken!

Hier vind je de 8 redenen waarom Denemarken echt op jouw bucketlist moet staan! Tips voor bezienswaardigheden, een fijn hotel, een uitstapje naar Zweden en natuurlijk van alles over de hoofdstad Kopenhagen. Lees meer!
 

Voor meer inspiratie:

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op de Ontdek je bestemming Inspiratiemail en mis niets meer!