De 5 leukste koffietentjes van Antwerpen

 

Wie een bezoek brengt aan Antwerpen, zal het vast wel merken: een overvloed aan koffietentjes. Dat is ook niet zo raar, want ze namelijk helemaal in! Voor wie keuzestress heeft (I share your struggle), is het uitzoeken van het juiste plekje niet altijd even makkelijk. Om je te helpen, vind je in dit artikel 5 koffietentjes in Antwerpen Centrum die jij zeker een keer moet bezoeken. Dit mooie lijstje is samengesteld door gastblogger en local Amber Jamie. 

 

1. Mooy

Is roze jouw favoriete kleur? Dan is Mooy voor jou een uitstekende keuze! Het hele interieur is er namelijk roze en je krijgt er alles geserveerd in roze servies. Maar alsof dat nog niet genoeg is… Je kunt er ook roze koffie bestellen met bladgoud erin! Het is een bijzondere plek. Ga hier zeker eens naartoe! Aanraders: Pink 24K Gold Latte & de Breakfast Banana Split.

Adres: Lombardenvest 19, Antwerpen

Antwerpen Coffeelabs

 

2. Coffee labs

Verscholen in een zijstraat tussen de Bershka en de Nike store, vind je het populaire Coffeelabs. The place to be voor wie even wilt wegvluchten van de stadsdrukte om te genieten van een heerlijk bakje koffie of taart. Je kunt er ook goed terecht met een laptop voor wanneer je er even wilt werken. Maar je kunt er ook heerlijk neerploffen op de kussens met een goed boek. Kortom, voor ieder wat wils! Aanraders: Worteltaart en de Nut Coffee. NB. Coffeelabs zal binnenkort Midori gaan heten. 

Adres: Lange Klarenstraat 19, Antwerpen

 

3. Kaffeenini

Bagel liefhebbers opgelet! Deze plek is voor jullie. Kaffeenini is de grootste en meest bekende koffiententje van dit lijstje. Het is namelijk the place to be voor wanneer je trek hebt in een heerlijke bagel. Ze hebben hier echt een groot assortiment! En sluit dan ook nog af met een heerlijk stuk taart als dessert. Aanraders: Pink B, Chick, Veggie, Speculatte, Chocolatte, Brownie en Worteltaart.

Adres: Nationalestraat 114A, Antwerpen

Antwerpen Kaffeenini

 

4. Glow

Glow is een heel klein koffiebarretje in de buurt van de Groenplaats. Ik werd er eigenlijk per toeval naartoe getrokken, omdat ik helemaal weg was van al het groen op hun balkon. Ondertussen is het één van mijn favoriete plekjes geworden. Aanrader: The home made Ice Tea.

Adres: Melkmarkt 40, Antwerpen

 

5. Sébastien

Heb je veel trek en wil je even snel iets te eten scoren? Dan is Sébastien de plek voor jou! Bij Sébastien verkopen ze Food that makes you feel good in de vorm van broodjes, wraps en slaatjes. Ook ben je hier aan het goede adres voor de meest hartverwarmende koffietjes. Aanrader: Apple Cinnamon Latte.

Adres: Eiermarkt 46, Antwerpen

Antwerpen Sebastien

 

Dit waren de vijf hotspots waar jij zeker een kopje koffie met iets lekkers kunt scoren wanneer je in Antwerpen Centrum bent. Wil je meer weten over de leukste plekken in deze koekenstad? Laat het dan hieronder weten, zodat er een mooi vervolgartikel over Antwerpen kan worden geschreven 🙂

Wil je meer van België ontdekken? Bezoek spookstad Doel in de buurt van Antwerpen! 

 

Wat te doen in Antwerpen? In dit artikel vind je de 5 leukste koffietentjes in het centrum van Antwerpen. Lees hier meer!
Wat te doen in Antwerpen? In dit artikel vind je de 5 leukste koffietentjes in het centrum van Antwerpen. Lees hier meer!

Nog meer inspiratie:

Gastblogger Amber Jamie

Gastblogger Amber Jamie

Amber Jamie schrijft op haar blog 'Ambers Things' over haar zoektocht naar zichzelf en een gelukkig leven. Ook schrijft ze voor 'Books And Biscuits' over boeken, series en films.

Wil je op de hoogte blijven?