gratis checklist

Eigen bedrijf starten, maar geen idee waar te beginnen?

Wanneer je wilt beginnen met ondernemen komt er vaak veel op je af. Het kan zó overweldigend voelen!

Speciaal voor jou heb ik daarom deze checklist gemaakt met daarin de belangrijkste stappen die je 1 voor 1 kunt volgen om jouw onderneming op te bouwen.

Starten met ondernemen:

 

In deze checklist vind je de belangrijkste stappen die je kunt volgen om jouw onderneming op te bouwen. Je hoeft het niet per se in deze volgorde te doen en misschien is ook niet alles voor je van toepassing, maar de checklist geeft een goede leidraad voor alles wat er komt kijken bij het starten met ondernemen. Zo hoef je je dus niet meer overweldigd te voelen! In totaal bevat deze checklist 50 kleine stappen die je 1 voor 1 kunt afvinken.

 

‘Grote dromen, kleine stapjes’

 

Deze checklist is opgebouwd in 3 fasen:

De basis

In deze fase gaan we ons richten op de basis. Wat wil je precies doen? Wie is je ideale klant? Welke producten/diensten wil je aanbieden? Ook kijken we o.a. naar je doelen, website en branding.

Officieel starten

In de tweede fase staan we stil bij alle stappen die je moet zetten om officieel als ondernemer aan de slag te kunnen, zoals je aanmelding bij de KvK, boekhouding en juridische documenten.

Zichtbaarheid

In de laatste fase is het tijd om echt zichtbaar te worden met je onderneming. We gaan aan de slag met o.a. marketing, het maken van waardevolle content en het ontwikkelen van je mindset.

Ik zeg altijd:

“Jouw bestemming wijst zich vanzelf, soms heb je alleen een duwtje in de goede richting nodig”

Mijn verhaal

Ik leerde dat het ook anders (en vooral: slimmer) kan. Dat het uiteindelijk allemaal draait om doen waar je gelukkig van wordt. 💖

Als klein meisje was ik al een behoorlijke streber. Ik werkte hard om gezien te worden.

Bij mijn eerste baan kwijnde ik na een paar jaar weg achter mijn computer. Op een dag kon ik niet meer uit bed komen. Ik was op.

Ik besloot het anders aan te pakken. Naast een nieuwe baan werkte ik aan een eigen reisplatform – de 1e versie van ‘Ontdek je Bestemming’.

Toen werd ik ziek. Meerdere operaties mislukten en het herstel was pittig. Een extra bevestiging dat ik iets anders wilde.

Inmiddels heb ik al tientallen vrouwen mogen helpen bij het bouwen aan hun droomleven. Ik help vrouwen met het waarmaken van hun dromen. ✨