Ontdek je bestemming
Checklist startende ondernemer

Starten met ondernemen, maar geen idee waar te beginnen?

 

Wanneer je wilt starten met ondernemen komt er vaak veel op je af. Het kan zó overweldigend voelen! Welke keuzes maak je? Wat moet je allemaal regelen? Waar begin je?

Speciaal voor jou heb ik daarom deze checklist gemaakt met daarin de belangrijkste stappen die je 1 voor 1 kunt volgen om jouw onderneming op te bouwen.

STARTEN MET ONDERNEMEN IN 3 FASEN

 

In deze checklist vind je de belangrijkste stappen die je kunt volgen om jouw onderneming op te bouwen. Je hoeft het niet per se in deze volgorde te doen en misschien is ook niet alles voor je van toepassing, maar de checklist geeft een goede leidraad voor alles wat er komt kijken bij het starten met ondernemen. Zo hoef je je dus niet meer overweldigd te voelen! In totaal bevat deze checklist 50 kleine stappen die je 1 voor 1 kunt afvinken.

 

‘Grote dromen, kleine stapjes’

 

DEZE CHECKLIST IS OPGEBOUWD IN 3 FASEN:

 

FASE 1: DE BASIS NEERZETTEN

In deze fase gaan we ons richten op de basis. Wat wil je precies doen? Wie is je ideale klant? Welke producten/diensten wil je aanbieden? Ook kijken we o.a. naar je doelen, website en branding.

FASE 2: OFFICIEEL STARTEN

In de tweede fase staan we stil bij alle stappen die je moet zetten om officieel als ondernemer aan de slag te kunnen, zoals je aanmelding bij de KvK, boekhouding en juridische documenten.

FASE 3: ZICHTBAARHEID

In de laatste fase is het tijd om echt zichtbaar te worden met je onderneming. We gaan aan de slag met o.a. marketing, het maken van waardevolle content en het ontwikkelen van je mindset.

“Ik geloof erin dat de wereld zoveel mooier wordt als we allemaal doen wat we het liefste willen doen!”

Hi, ik ben Kim!

 

We zijn vaak opgegroeid met het idee dat we hard moeten werken, goed ons best moeten doen op school en dan carrière moeten gaan maken. Huisje, boompje, beestje.

Maar wat als dat nou niet hetgeen is wat jou blij maakt? Wat als jij meer wilt?

In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis, nadat ik net uit mijn burnout was gekropen. Tijdens deze reis begon ik me steeds vaker af te vragen: ‘Is dit het nu? Wat wil ik nou eigenlijk? Waar word ik blij van?’

Dat was uiteindelijk nog een behoorlijke zoektocht, maar ik stond ervoor open en ging allerlei dingen uitproberen. In 2017 schreef ik me in bij de KVK en startte ik mijn ondernemersavontuur met een reisblog en webshop.

In de jaren die volgden werd ik ziek en had ik opeens veel (revalidatie)tijd om na te denken over mijn vervolgstappen. Mijn baan was leuk, ik had veel geleerd, maar ik zat er niet meer op mijn plek. Ik had het gevoel dat er ook veel meer in mij zat wat er echt niet uitkwam. Nadat ik gezond was verklaard, ging ik samen met mijn vriend op reis en ben ik fulltime gaan ondernemen. Om mijn droom waar te maken.

En nu help ik ambitieuze vrouwen die net als ik hun droom willen laten uitkomen. Ik help ze ontdekken wat ze nu écht willen en vervolgens die stappen te zetten om die doelen ook echt te behalen. En dat kan soms super spannend zijn, maar daarom ben ik er om je te begeleiden. Je hoeft het niet alleen te doen!

Online challenge Millenials die meer willen