Ontdek… Canada:

De 8 absolute must sees van de Canadese Rockies!

 

 

Indrukwekkend, uitgestrekt en onwerkelijk. Dat is hoe ik de Canadese Rockies heb ervaren. Als je tussen deze immense bergen door rijdt, voel je je heel klein. De bergketen strekt zich uit in het zuidwestelijke deel van Canada, van Jasper tot aan Banff. Het gebied beslaat verschillende nationaal parken zoals Kootenay, Banff, Yoho, Glacier, Jasper en Wells Gray National Park. Het dichtstbijzijnde vliegveld om de Canadese Rockies te bezoeken is Calgary (YYC). Ook als je bijvoorbeeld een rondreis wilt maken door het hele zuidwesten zijn Calgary en Vancouver (YVR) de meest logische aankomst- en vertrekplaatsen.

De Canadese Rockies zijn voor natuur en wildlife liefhebbers echt een walhalla. De natuur is hier zo puur, zo oneindig en na iedere bocht weer een nieuwe prachtige omgeving. Daarnaast kan er op ieder moment een eland, hert, wolf of beer voor je verschijnen!

 

De beste highlights van de Rockies op een rij:

1. Maligne Lake & Medicine Lake

Deze twee meren liggen in het noorden van de Rockies, vlakbij Jasper. Deze twee meren liggen langs dezelfde weg. De verste van de twee is Maligne Lake, het meer en de bergen eromheen zijn prachtig. Je kunt hier één van de wandelpaden bergopwaarts nemen of lekker relaxt een boottochtje maken, bijvoorbeeld naar het beroemde Spirit Island.

Medicine Lake is bijzonder omdat het eigenlijk geen meer is, maar een deel van de Maligne River. Het gebied bevat een aantal sinkholes die het water via een grottenstelsel afvoeren naar Maligne Canyon. Als de sinkholes in de zomer al het smeltwater niet aankunnen, ontstaat hier Medicine Lake.

 

2. Maligne Canyon

Langs dezelfde weg vind je ook Maligne Canyon, een mooie kloof waar het water met grote kracht doorheen stroomt. Er loopt een goed aangegeven wandelpad langs de kloof, tot de 6e (laatste) brug. Je kunt zelf kiezen hoe ver je de route wilt lopen. Na de 5e brug is de route niet zo bijzonder meer. Voor de geïnteresseerden wordt er langs het pad geologische informatie over de kloof gegeven.

Canada-Maligne-Canyon

 

3. Mt Edith Cavell & Angel Glacier

Voor deze plek moet je een stukje van de Icefields Parkway overslaan, maar het is zeker de moeite waard. Dit is mijn favoriete plek in de Rockies, met de gletsjer tong die tegen de bergwand ligt met daaronder het mooie lichtgroene meertje. Vanaf de parkeerplaats wandel je in ongeveer 15 minuten over een redelijk vlak pad naar het meer en de Angel Glacier. Houd je van wandelen, dan kun je de paden verder de berg op volgen. Let op: met campers boven een bepaalde lengte mag je het laatste deel van de weg niet afleggen.

Canada-Mount-Edith-Cavell

 

4. Athabasca Glacier & Wilcox Pass

De Athabasca Glacier is één van de zes uitlopers van het Columbia-ijsveld en wel 6 kilometer lang. De gletsjer ligt vlak langs de Icefields Parkway, waardoor hij heel makkelijk bereikbaar is. Aan de overkant van de weg ligt het Icefield Information Center, waar je wat informatie over de gletsjer kunt vinden of het Glacier Adventure kunt boeken. Je rijdt dan met een speciale bus de gletsjer op en mag zelf op de gletsjer rondlopen. Een unieke ervaring om op een gletsjer te lopen! Op de bergen aan de andere kant van de weg lopen ook verschillende wandelpaden, zoals de Wilcox Pass, waar je door prachtige ongerepte landschappen wandelt met geweldig uitzicht op de gletsjer!

Canada-Athabasca-glacier

 

5. Athabasca & Sunwapta Falls

De Sunwapta en Athabasca Falls liggen minder dan een half uurtje uit elkaar en zijn daardoor makkelijk te combineren. De Athabasca Falls liggen precies op het punt waar de weg naar de Angel Glacier (zie hierboven) zich afsplitst. Beide watervallen zijn niet bijzonder door hun hoogte of breedte, maar zijn door hun omgeving wel echte plaatjes. Door de goede bereikbaarheid langs de Icefields Parkway is het hier echter ook heel druk met toeristen. 

Canada-Athabasca-falls

 

6. Emerald Lake

Het pareltje van Yoho National Park is Emerald Lake, met dank aan de prachtige groenblauwe kleur van het water. Er worden kano’s verhuurd waarin je heerlijk op het water kunt dobberen. Maar er loopt ook een mooi wandelpad om het hele meer heen. Tussen de bomen door krijg je iedere keer weer een heel nieuw zicht op het meer. Als je naar Field rijdt, kom je onderweg de Natural Bridge tegen, een brug die is gevormd door de krachten van het water. Leuk om even een tussenstop te maken!

Canada-Emerald-Lake

 

7. Peyto Lake

Je rijdt over de Bow Pass naar de parkeerplaats. Vanaf daar loop je nog een stukje over een wandelpad licht omhoog naar het uitkijkpunt. Het wordt ook wel Fox Lake genoemd, omdat het uiteinde van het meer op de kop van een vos lijkt. Het meer wordt gevoed door een gletsjer en door de mineralen daarin krijgt het water zo’n egale lichtblauwe kleur. Geweldig mooi om zo over het meer uit te kijken.

Canada-Peyto-Lake

 

8. Watervallen van Wells Gray

Wells Gray NP bereik je vanuit Clearwater, waar je een Visitor Center vindt met informatie over het park in allerlei vormen. Vanaf daar brengt een weg je in noordelijke richting langs een aantal hele mooie watervallen, zoals de Spahats Creek Falls en de Helmcken Falls. Een ander groot pluspunt vind ik dat je hier zo veel minder toeristen vindt, dan bij de bekendere watervallen. Terwijl de omgeving zo mooi is! De weg is in totaal ongeveer 60 kilometer lang, dus je kunt hem makkelijk in een dag heen en terug rijden. Langs de weg liggen ook een aantal campings, mocht je langer in het park willen doorbrengen.

Helmcken falls - Wells gray NP

De Rockies hebben echt een enorme indruk op mij achtergelaten. Ongeëvenaard mooie natuur. Sla ook zeker plekken zoals Vancouver en Vancouver Island niet over bij je bezoek aan zuidwest Canada.

Ben jij weleens in de Canadese Rockies geweest? Wat was jouw favoriete plek?

Lees hier meer informatie, tips en ervaringen over een reis naar Canada.

 

De 8 absolute must sees van de Canadese Rockies ontdek je hier. Je vindt hier tips en ervaringen over de Canadese Rocky Mountains. Lees meer!

Nog meer inspiratie:

Geschreven door: Kayleigh

Geschreven door: Kayleigh

Reisde naar Canada in juli 2016

Wil je op de hoogte blijven?