Ontdek… Zuid-Afrika:

Genieten van de wilde dieren en de schitterende uitzichten!

 

Zuid-Afrika, de bestemming van mijn allereerste verre reis. Een geweldig land met prachtige natuur en leuke steden!

Je valt hier van de ene in de andere verbazing door de diversiteit aan landschappen. Na mijn reis door Zuid-Afrika moest ik echt even bijkomen… Ik moest alle indrukken en bijzondere dingen die ik gezien even verwerken. Nu, jaren later, kijk ik nog altijd met heel veel plezier terug op deze geweldige reis. Wanneer iemand aan advies vraagt voor een nieuwe reisbestemming, is mijn antwoord dus eigenlijk altijd standaard: Zuid-Afrika!

Maar wat zijn dan de plekken die je echt gezien moet hebben? Mijn tips vind je hieronder!

 

Safari in het Hluwluwe-Umfolozi National Park

In een open jeep hebben we een hele dag door het Hluhluwe National Park gereden op zoek naar de Big Five. Dit was mijn eerste safari ooit en ik was echt diep onder de indruk. De enorme neushoorns met hun prachtige hoorns, de lange giraffen, grappige zebra’s, de enigszins gekke buffels met hun gekrulde hoorns en de geweldige kuddes met olifanten… Allemaal te gekke dieren waarbij ik mijn ogen heb uitgekeken.

Het Hluluwe-Umfolozi National Park wordt gezien als het mooiste natuurpark van Zuid-Afrika. Het heeft veel verschillende soorten landschappen. Daarnaast is in dit park in de jaren zestig ‘Operatie Neushoorn’ gestart voor het behouden van de witte neushoorn. Van 500 neushoorns in die tijd, is de populatie inmiddels uitgegroeid tot bijna 6.000! De kans is dus heel groot dat je hier deze geweldige dieren zult spotten.

Zuid-Afrika Hluwluwe_Umfolozi National Park Olifant

 

 

 

Nijlpaarden spotten in het iSimangaliso Wetland Park

Tijdens een verblijf in St. Lucia hebben we een geweldige boottocht gemaakt door het iSimangaliso Wetland Park. Hier hebben we verschillende krokodillen gezien en ook enorm veel nijlpaarden. De meeste lagen lekker in het water te chillen, maar we hebben ook nog een aantal nijlpaarden gespot die aan de kant stonden. Dan pas zie je hoe mega groot deze dieren zijn. We verbleven in de buurt van het park en werden ’s avonds laat verrast door een nijlpaard die aan het drinken was uit ons zwembad. Niet iedereen weet dat nijlpaarden eigenlijk hele gevaarlijke dieren zijn, omdat zij zichzelf enorm snel kunnen verplaatsen en recht op hun doel af gaan. Je kunt je dus voorstellen dat dit wel echt even schrikken was. Gelukkig verliet deze nijlpaard onze accommodatie snel weer en is er niets gebeurd.. Maar er was zeker even spanning en sensatie 😉

Zuid-Afrika iSimangaliso Wetland Park Nijlpaard

 

 

 

Rijden langs de Panorama-route

De Panorama-route maakt deel uit van de Drakensbergen en biedt echt geweldige (uitzicht)punten. Hoogtepunten waren voor mij zowel Bourke’s Potholes, als de Blyde River Canyon, de Drie Rondavels en God’s window. Deze plekken bieden elk een prachtig uitzicht. De Panorama-route wordt beschouwd als de mooiste autoroute van Zuid-Afrika en daar kan ik me helemaal in vinden!

Lees hier meer over de hoogtepunten van de Panorama-route in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika Panoramaroute Blyde River Canyon

 

 

 

Tafelberg in Kaapstad

Kaapstad is een geweldig bruisende stad en je kunt je hier gemakkelijk een aantal dagen vermaken! Wanneer je in Kaapstad bent, moet je natuurlijk bovenop de Tafelberg gaan staan. Je kunt via een kabelbaan naar boven, maar je kunt hem ook zelf beklimmen. De Tafelberg maakt deel uit van een van de 7 moderne wereldwonderen. Wanneer je boven bent, heb je een schitterend uitzicht over Kaapstad. Je kunt zelfs Robbeneiland zien liggen! Je kunt hier geweldige foto’s maken en echt even genieten van de prachtige uitzichten.

Kaapstad is geweldig! Maar ook in Johannesburg is super veel te ontdekken!

Zuid-Afrika Kaapstad Tafelberg

 

 

 

Walvissen spotten bij Hermanus

Tussen september en november heb je de grootste kans om voor de kust van Hermanus walvissen te spotten; de Southern Right Whales. Deze enorm grote dieren zijn zó indrukwekkend! Wij hadden het geluk dat er een grote groep walvissen heel dicht bij de boot kwam zwemmen. Hierdoor hebben we deze machtige dieren van heel dichtbij kunnen bekijken. Ook waren er walvissen die omhoog kwamen, wat uiteraard ook prachtige foto’s heeft opgeleverd. Echt een geweldige ervaring!

Zuid-Afrika Kaapstad Walvissen

Dit is maar een greep uit de geweldige bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. Wil je meer weten over dit land en al die bijzondere plaatsen? Of ben je geïnteresseerd in informatie over onder andere de geschiedenis en cultuur van? Lees dan snel verder op de informatiepagina over Zuid-Afrika!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe blogs? Volg Ontdek je bestemming dan op Facebook en Instagram!

 

Voor meer inspiratie:

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op de Ontdek je bestemming Inspiratiemail en mis niets meer!