Ontdek… Sri Lanka:
Prachtige ruïnes, heerlijk eten en wilde olifanten!

 

Vorig jaar waren we op zoek naar een nieuwe reisbestemming. Voor mij was het al direct duidelijk; ik wilde heel graag naar Sri Lanka! Een divers land met een bewogen geschiedenis, een bijzondere cultuur en ook nog eens prachtige natuurgebieden. Wat wil je nog meer? En als klap op de vuurpijl kan je in Sri Lanka gewoon op safari.. Jaaa, daar moest ik heen! En dat gebeurde vervolgens 🙂 In drie weken hebben we de meest prachtige plekken van Sri Lanka bezocht. Het nog mooier en indrukwekkender dan ik me van te voren had voorgesteld. Hieronder deel ik mijn top 5 bezienswaardigheden in Sri Lanka.

 

1. Bezoek de oude tempels en ruïnes in Polonnaruwa

In Polonnaruwa vind je de bewaarde ruïnes vanuit een ver verleden. De oude stad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bouwwerken in de historische kern liggen redelijk ver uit elkaar, dus de beste manier om alles te bezichtigen is daarom per fiets. De hoogtepunten van Polonnaruwa zijn Gal Vihara, het Koninklijk Paleis en de twaalf ruïnes binnen Quadrangle (Het Vierkant). Bij Gal Vihara zie je 5 Boeddhabeelden die uit een rots gehakt zijn. De beelden zijn enorm groot en indrukwekkend!

Tip! Huur een lokale gids in, waardoor je meer hoort over de indrukwekkende verhalen die horen bij de ruïnes.

Sri Lanka Polonnaruwa Gal Vihara

 

2. Woon een ceremonie bij in de Tempel van de Tand in Kandy

Kandy is een van de meest religieuze steden van Sri Lanka. Dit komt vooral door de Tempel van de Tand. Deze tempel is één van de meest heilige Boeddhistische plaatsen ter wereld. In deze tempel wordt de linkerboven-hoektand van Boeddha bewaard. Iedere dag komen duizenden gelovigen naar de tempel, want ze hopen een glimp op te kunnen vangen van de tand. De tand zelf kun je niet zien, omdat deze in een gouden kistje wordt bewaard. Drie keer per dag wordt er hier een ceremonie met traditionele muziek gehouden en dit is heel indrukwekkend om mee te maken!

Sri Lanka Kandy Tempel van de Tand

 

3. Ga op olifanten-safari in het Udawalawe National Park

Wanneer je in Sri Lanka bent, kan een safari echt niet ontbreken aan je rondreis. Het Udawalawe National Park is één van de beste plekken om olifanten te spotten. In het park leven ongeveer 600 olifanten, maar je vindt hier ook herten, buffels, krokodillen, apen en diverse vogels. Een groot voordeel van het Udawalawe National Park is dat het er vrij rustig is. Uiteraard zijn er ook andere toeristen, maar je zult niet snel meemaken dat je met vele jeeps om één olifant heen geparkeerd staat.

Tip! Boek je safari aan het einde van de middag, wanneer de zon niet meer zo fel is. De dieren zijn dan waarschijnlijk ook actiever, waardoor je meer kans hebt om ze te spotten!

Een andere perfecte plek om olifanten te spotten, is The Kingdom Ecolodge. Sigrid van My Travel Secret schreef er een geweldig artikel over!

Sri Lanka Unawalawe NP Olifant Safari

 

4. Beklim de leeuwenrots in Sigirya

Sigiriya is een dorpje in de culturele driehoek van Sri Lanka en is bekend vanwege de leeuwenrots. Dit is een enorme rots die loodrecht uit het prachtige landschap oprijst. Hier bevond zich vroeger het verborgen koninkrijk van koning Kassapa. De citadel boven op de rots diende als paleis. Helaas vind je er nu alleen nog ruïnes. Je kunt de rots beklimmen met als beloning een geweldig uitzicht over de omgeving van Sigiriya. Onderweg naar boven bereik je een terras met daarop de restanten van de Leeuwenpoort met de indrukwekkende leeuwenpoten. Hier begint de laatste beklimming naar de top. Het is een pittige wandeling , maar het waanzinnige uitzicht maakt het zeker de moeite waard!

Sri Lanka Sigiriya Leeuwenrots

 

5. Maak je mooiste treinreis van Kandy naar Ella

De treinroute tussen Kandy en Ella wordt gezien als één van de mooiste ter wereld. Zelf ben ik opgestapt in Nanu Oya (in de buurt van Nuwara Eliya). Het is een rit van ongeveer drie uur naar Ella, maar de tijd vliegt echt voorbij! Je rijdt tussen de theeplantages, de bossen, hoog door de bergen en langs kleine dorpjes. Ondertussen kun je genieten van de geweldige uitzichten! Het leuke van deze treinen is dat er geen deuren in zitten en dat de ramen open kunnen. Hoe gaaf is het om in de opening van de trein te zitten en het prachtige landschap aan je voorbij te zien trekken?

Tip! De treinen in Sri Lanka rijden niet altijd op tijd. Probeer een vroege trein te nemen, zodat dat je niet onverhoopt door vertraging in het donker rijdt. Dan zie je namelijk helemaal niets meer van het mooie uitzicht!

Op zoek naar meer leuke tips voor Ella? Lees het artikel van Janet: 11x to do in het mooie Ella!

Sri Lanka Nuwara Eliya Treinreis Ella

 

Wat vond ik het moeilijk om maar 5 bezienswaardigheden uit te kiezen! Er zijn nog zoveel meer mooie plekken in Sri Lanka die een bezoek waard zijn! Wil je hier nog meer over lezen? Of ben je geïnteresseerd in informatie over onder andere de geschiedenis en cultuur van Sri Lanka? Lees hier meer over op de informatiepagina over Sri Lanka. Ook op de website van 27vakantiedagen vind je meer informatie, tips en ervaringen over een reis door Sri Lanka.

Ben jij wel eens in Sri Lanka geweest? Welke plaatsen en/of bezienswaardigheden hebben op jou het meeste indruk gemaakt?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe blogs? Volg Ontdek je bestemming dan op Facebook en Instagram!

Mooiste bezienswaardigheden Sri Lanka: Polonnaruwa | Tempel van de Tand in Kandy | Olifanten safari | Leeuwenrots in Sirigya | Treinreis Ella - Lees meer!

Voor meer inspiratie:

Vond je dit interessant?

Abonneer je dan op de Ontdek je bestemming Inspiratiemail en mis niets meer!