Bezienswaardigheden Hydra (Griekenland)

De leukste bezienswaardigheden op Hydra in Griekenland!

 

Als je het hebt over mooie vakantielanden, staat Griekenland bij veel mensen hoog op hun lijstje. We kennen allemaal wel de Griekse eilanden, zoals Rhodos, Kos en Kreta. Maar heb je wel eens gehoord van het eiland Hydra?

Het Hydra eiland staat bekend om haar prachtige stranden en de echte authentieke Griekse cultuur. Hydra heeft een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante kilometer en een kustlijn van 55 kilometer. Op Hydra wonen ongeveer 300 inwoners. Het eiland ligt slechts 37 zeemijl van de haven van Pireaus. Vanuit Pireaus varen het hele jaar door veerboten naar het Griekse eiland. 

Om je wat beter op weg te helpen, vind je in dit artikel de 4 leukste plekken die je echt moet zien tijdens jouw vakantie op Hydra in Griekenland!

 

Ben je ook zo dol op Griekenland en wil je er eens een rondreis maken?! Lees dan zeker dit artikel: Ontdek… Noord-Griekenland: De 5 leukste bezienswaardigheden!

Hydra Griekenland

 

Hydra stad verkennen

Hydra stad is de bekendste plaats op het eiland. Je vindt er vele traditionele Griekse huizen, museums en kerken. Daarnaast zijn er in dit stadje ontzettend veel kleine boetiekjes te vinden waar je lokale Griekse producten kunt kopen. Daar komt bij dat er op nagenoeg iedere hoek van de straat wel een gezellig restaurantje of cafeetje te vinden is waar je een Griekse Ouzo kunt drinken. Hier leer je de Griekse cultuur pas echt kennen!

Mocht je meer cultuur willen proeven op dit eiland? Houd er dan rekening mee dat auto’s, scooters en motoren verboden zijn. Vervoer is dus alleen mogelijk per boot, fiets of te voet.

Hydra Griekenland

 

Een duik nemen bij Vlychos Beach

Heb je zin in een frisse duik? Dan is Vlychos Beach the place to be. Dit strandje staat bekend om het heldere water in combinatie met de mooiste rotsformaties in zee. Als je wat verder de zee op gaat, zijn er talloze vissen te spotten. Neem dus zeker je snorkelset mee. Let op: draag hier wel altijd zwemschoenen! Er liggen namelijk nog wel eens zee-egels op de bodem en het is natuurlijk geen pretje om hier in te stappen. Je doet er dus verstandig aan om je een beetje te beschermen.

Hydra Griekenland

 

Zonnen aan Bisti Beach

Ook Bisti Beach is een ander prachtig strand op Hydra. Op deze fijne plek met het heerlijke warme zand onder je voeten, ben je gemakkelijk in staat om alle stress van je schouders te laten zakken wanneer je in het zonnetje ligt te bakken. Rondom Bisti Beach vind je talloze strandtentjes waar je even kunt gaan zitten voor een koud drankje. Er zijn altijd veel mensen op de been en het is er super gezellig. Het is dus niet voor niets dat Bisti Beach één van de leukste stranden is van het eiland!

Hydra Griekenland

 

Bezoek het Klooster van de Maria

Met 300 kerken en zes kloosters verspreid over het Hydra eiland, is er dus keuze genoeg! Het Klooster van de Maria is echter de belangrijkste kathedraal van Hydra en ligt in het centrum van de haven onder de klokkentoren. Dit klooster zou door een non zijn gebouwd bij haar aankomst in 1643 en bestaat uit een prachtige Byzantijnse kathedraal, fresco’s uit de 18e eeuw en prachtige orthodoxe decoraties. Het is een brandpunt voor de Grieks-orthodoxe kerk en is een plaats van aanbidding, dus passende kleding is vereist.

Hydra Griekenland

Overnachten op Hydra

Wil je wat langer op Hydra verblijven? Er is een aantal hele leuke plekken op het eiland waar je kunt overnachten. Je vindt er luxe hotels zoals Hydrea Exclusive Hospitality en het Four Seasons Hydra Luxury Suites.

Vind je dat wat te prijzig? Kijk dan eens bij Glaros Guesthouse. Een knusse en gezellige guesthouse in het centrum en dichtbij de haven van Hydra. 

 

Ben jij wel eens op Hydra geweest? Of zet je dit eiland op je bucketlist?

Hydra eiland Griekenland
Hydra Griekenland

Ben je op zoek naar meer Griekenland-inspiratie? Check dan eens deze landenpagina Griekenland of het artikel met de 5 leukste bezienswaardigheden in Noord-Griekenland!

Op zoek naar vakantie aanbiedingen? Bekijk hier enkele aanbiedingen die je naar Griekenland brengen.

Hi, ik ben Kim!

 

In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis naar Zuid Afrika. Een reis die voor mij een bijzondere  betekenis had, omdat het een afsluiting was van een lastige periode.

Het bleek een van mijn beste beslissingen ooit! Reizen heeft een bijzonder plekje in mijn hart gekregen. Het blijft voor mij altijd een moment van vrijheid, bezinning en reflectie.

Met Ontdek je bestemming wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker die stap te zetten, de dagelijkse sleur even achter zich te laten en een nieuw stukje van de wereld te ontdekken!

Lees meer

Meest recente blogs

Pin deze pagina voor later:

ReizenReizen

Instagram

Nog meer Griekenland inspiratie: