Ontdek… Bali:

Bezoek de paradijselijke Nusa-eilanden!

 

Op slechts een half uurtje varen vanaf Bali liggen drie paradijselijke eilandjes: Nusa Lembongan, Nusa Penida en Nusa Ceningan. Deze pareltjes worden steeds meer ontdekt door reizigers en dat is niet voor niets! 

De eilanden zijn lange tijd door de Balinezen zoveel mogelijk gemeden, omdat zij de eilanden van de kwade geesten zouden zijn. Ook de ontwikkeling van de eilandjes is daarmee achtergebleven, waardoor deze nu nog heerlijk authentiek zijn. Helaas zal het toenemende toerisme daar verandering in brengen, dus ga er snel heen! 

De Nusa-eilanden zijn een perfecte tussenstop op je rondreis door Indonesië. Ben je benieuwd wat zo’n rondreis kost? Lees dan: Hoeveel kost drie maanden backpacken door Indonesië?

 

Hoe kom je er?

Vanuit Sanur op Bali kun je de speedboot nemen naar één van de eilanden, de kortste rit is naar Nusa Lembongan, vanwaar je makkelijk naar de andere eilanden kunt. In het zuiden van het eiland vind je de bekende Yellow Bridge, waarover je naar Nusa Ceningan kunt lopen of rijden met een scooter.

Vlak naast de brug liggen ook bootjes die je naar Nusa Penida kunnen brengen. Spreek de tijd af waarop je terug wilt en je wordt weer netjes opgehaald. Nusa Penida heeft een prachtige ruige kust. Huur een scooter en bezoek de prachtige spots. Let wel goed op en houdt er rekening mee dat je veel tijd kwijt bent, want de wegen zitten vol kuilen en gaten.

 

De 5 mooiste plekjes op de Nusa-eilanden

Ik heb mijn 5 favoriete spots op de Nusa-eilanden hier onder elkaar gezet.

 

1. Devil’s Tear

Op de rotsen in het westen van Nusa Lembongan kun je genieten van de golven die met enorme kracht tegen de rotsen aan slaan en metershoog boven de rotsen uit spatten. Machtig om te aanschouwen. Op deze spot kun je ook een prachtige zonsondergang zien. Neem je eigen versnapering mee en zoek een plekje op deze bijzondere rotsen.

 

2. Angel’s Billabong

Angel’s Billabong is de meest westelijke must see op Nusa Penida en het dichtst bij de aanlegplaats. In de rotsen is hier een soort natuurlijk zwembad gevormd, waar het water bij iedere golf over de rand stroomt. Het water is heel helder en prachtig van kleur. Doe voorzichtig als je het water in gaat en kom niet in de buurt van de rand, hier zijn eerder dodelijke ongelukken gebeurd.

 

3. Broken Beach

Deze door de natuur gevormde boog is prachtig om te zien, zeker samen met het heldere blauwe water. Een prachtige serene plek om even te chillen na de heftige scooterrit. Als je geluk hebt kun je hier ook Manta-roggen zien zwemmen.

Indonesie-Nusa-Penida-Angels-Billabong

 

4. Kelingking Beach

Deze prachtige rotsformatie met beneden Kelingking Beach is een must see die je echt niet mag missen. Dit bijzondere uitzicht kun je van bovenaf zonder al te veel moeite bewonderen. Daarnaast is er een pad aangelegd waarmee je over de klif naar het strand beneden kunt klauteren. Het pad is af en toe wel erg stijl, dus goede schoenen zijn een aanrader. Neem ook voldoende drinken mee, van het stalletje dat bovenaan de klif staat bijvoorbeeld.

Indonesie-Nusa-Penida-Kelingking-Beach

 

5. Manta Bay

Door een pad te volgen vanaf Angel’s Billabong (download hiervoor de app Maps.me) kun je Manta Bay vanaf boven zien. Je moet echter veel geluk en goede ogen hebben om de Manta-roggen te zien. Veel gaver is het om met een bootje langs de kust te varen en te snorkelen tussen de enorme roggen! De zoektocht naar de Manta-roggen wordt vaak gecombineerd met nog een paar plekken waar je kunt snorkelen, dit kun je vaak bij je hotel of homestay regelen. Echt een geweldige ervaring!

 

Ik vond de Nusa eilanden bij Bali echt enorm mooi en had deze pareltjes niet willen missen! Ook vanwege de korte reistijd vanaf Zuid-Bali is dit een absolute aanrader.

Krijg je geen genoeg van Bali en wil je meer lezen over dit prachtige eiland? Dan is dit artikel van Evelyn over de ideale backpack route door Bali ook erg leuk om te lezen.

Ben jij weleens op Nusa Penida, Nusa Lembongan of Nusa Ceningan geweest? Wat was jouw favoriete plek?

 

Voor meer informatie over Indonesië en haar prachtige eilanden, neem een kijkje op de landenpagina Indonesië. Hier vind je o.a. tips voor een reisroute, de absolute must sees, handige informatie en de mooiste foto’s! Ook op de website van 27vakantiedagen vind je veel meer informatie, tips en ervaringen over een reis naar Indonesië.

Nog meer inspiratie:

Geschreven door: Kayleigh

Geschreven door: Kayleigh

Reisde naar de Nusa-eilanden in juli 2017

Wil je op de hoogte blijven?